Skocz do zawartości
IGNORED

Używany amplituner do 300zł

Sabiego

Rekomendowane odpowiedzi

Dla jednego cos gra lepiej, cos gorzej, faktycznie posluchaj i cos wybierz, w tych pieniadzach zawsze sprzedaż i kupisz cos nastepnego, kazdy ma inne preferencje sluchowe, w sumie 3 paki to niewielka kasa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

grają co najmniej na tym poziomie..choć jak wiadomo kupowanie w tej cenie również wiąże sie z małym ryzykiem, bo tak naprawdę nie wiemy co siedzi w środku. Jednak mając do dyspozycji ten budżet wybrał bym Pioneera.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zawsze się można dogadać co do ceny, poza tym jak mam już dać 300 czy 350zł to żadna różnica.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Moje doradzanie skończyło się na tym właśnie etapie.

Ukryta Zawartość

Ta maszyna to nie przelewki, dobry i uznany wzmacniacz przez fachowcow, byc moze sa lepsze, ale tego moge szczegolnie polecic, wspaniala sonicznie rzecz. POLECAM!!!!!

Ukryta Zawartość

Już go polecałem, ale co z tego jak głośniki ten dźwięk zepsują.

myślę że obojętnie jaki..niemniej dobry zakup, też na przyszłość to Procab LS 15 lub 25. Tani a dobry.

dobra starczy i tak wiemy jaki będzie efekt. Bas!, bas...pusto...soprany.

Ukryta Zawartość

Równie brzydki co NAD ale prawdopodobnie najlepszy sonicznie ze wszystkich wymienienych tutaj.

.Srebrne wygladaja o niebo lepiej.

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

Nie chciał bym abyś mnie źle zrozumiał, ale na Twoim miejscu sprzedał bym te Altusy i zainwestował bym np. w Paradigm. Wtedy w połączeniu z wzmakiem poczujesz co to znaczy dobry, zróżnicowany, rytmiczny względem altusów bas.

DawidM, 3 Maj 2008, 22:03

>Nie chciał bym abyś mnie źle zrozumiał, ale na Twoim miejscu sprzedał bym te Altusy i zainwestował

>bym np. w Paradigm. Wtedy w połączeniu z wzmakiem poczujesz co to znaczy dobry, zróżnicowany,

>rytmiczny względem altusów bas.

Dzięki za radę, ale póki co chciałbym się skupić na amplitunerze.

Sprzedawca sprzętu audio do moich gatunków muzyki polecił mi zupełnie inny sprzęt, zapytany o Denona DRA-435 odpowiedział, że ma za bardzo neutralne brzmienie i nie otrzymałbym takiego basu jak oczekuję.

Oto w/w sprzęt:

- HARMAN/KARDON hk330 Vi

- ONKYO TX-7530

- ONKYO TX-7920

- YAMAHA RX-350

- YAMAHA R-3

- YAMAHA RX-330

Ja mam DRA-735R a jak wiadomo jest to wyzszy model od DRA-435R, a basu jest w nim naprawde sporo. Jest dosc dobrze kontrolowany. Sprawuje sie przy techno, rocku itp.

?👈

Weź sobie kolego jakiś stary, wysoki model mniej znanej firmy np. Dual, Telefunken czy wspomniana Saba, np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - mocy Ci wystarczy, gdybyś miał jakieś lepsze kolumny można byłoby dywagować, a tak wybierz jakiegoś mocnego klasyka i się ciesz muzyką. Według mnie nie ma sensu ładować się w średnią-niższą półkę Yamahy, Denona bo to nie zagra na pewno lepiej.

Pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

Myślę, że nasze propozycje bedą tak długo mijały się z celem, jak długo kolega Sabiego będzie używał Altusów. Niestety te kolumny zniszczą wszystko co może wnieść dobry lub lepszy ampli. Wydaje mi się również, że kolega ma nieco mylne pojęcie o niskim basie. Niestety ten oferowany przez Altusy jest twardy i oscyluje raczej w średnim zakresie. Oczywiście Sabiego, jeśli w przyszłości planujesz wymianę kolumn, to o doborze odpowiedniego ampli można dyskutować, ale na razie nie obraź sie ale dyskusja jest nieco jałowa...

Luxmany i winyle 

Osobiście dźwięk Altusów póki co mi odpowiada. Kupię jakiś amplituner lub wzmacniacz do wspominanych 300zł i zamierzam cieszyć się muzyką. Jak mi się znudzi do do Was wpadnę.

Dzięki za Waszą pomoc

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.