Skocz do zawartości
IGNORED

Kto w Poznaniu ma Audio Academy PHOEBE ?

TOMEK

Rekomendowane odpowiedzi

HI

Trudno, ja żeby ich posłuchać muszę się wybrać z Bielska do Tychów. Ciekawe czy AA Phobe wystarczą do 30 m2 pokoju, bo Hyperiony do wzmaka 60W są raczej za duże. Chyba, że ktoś ma inne doświadczenie.

Jak ich posłuchasz to napisz

Pozdrawiam

Witam Poznaniakow i mieszkancow Bielska Bialej (ktora niedawno mialem zaszczyt odwiedzac) :)

Coz, zapraszam was do Warszawy, gdzie nie ma problemu z odsluchem AA Phoebe :)

Jestem szczesliwym (tak osobiscie uwazam) posiadaczem AA Phoebe (za numerem 00115), ktore nabylem w Warszawie pod koniec sierpnia. Przed dokonaniem ostatecznego wyboru odsluchiwalem B&W 602.5 S2 (tak to chyba sie nazywalo, w kazdym razie te podlogowe .5 z poprzedniej serii za ok. 2500 zl) oraz ELAC, z ta sama elektronika -> NAD C521i + C320BEE.

Swoj poczatkujacy zestaw stereo chcialem zmiescic w budzecie ok. 5000 zl.

Jestem zadowolony z wyboru.

Osobiscie mysle, ze z naglosnieniem pokoju 30m2 nie powinno byc zadnego problemu. Moj pokoj liczy >20m2 i zwykle przeprowadzam odsluchy przy nieznacznym wychyleniu pokretla glosnosci wzmacniacza (do polowy jeszcze nigdy nie dochodzilo), a i tak zona narzeka, ze glosno :)

Gdybyscie mieli jakies szczegolowe pytania -> odpowiem.

Lacze pozdrowienia,

@lex

Hi

Dzięki, za opinię. Słyszałem dużo dobrego o tych kolumnach i mam nadzieję że się nie rozczaruję. Mam pytanie - Jakiej muzyki słuchasz? Czy do rocka, popu (ale nie tego z wszelakiego rodzaju pop-list) są OK.?

Pozdrawiam

Gość zeneca2

(Konto usunięte)

Nie wiem jaki masz ten wzmacniacz kolego, ale jeśli to wydajna prądowo "maszynka", to nie powinno być problemów. W sklepie firmowym u pana Kęcerskiego jest - z tego co mi mówił - ponad 30 metrów i na jego wzmacniaczu NADa Phoebe potrafią naprawdę zatrząść meblami i wypełnić pokój soczystym i kulturalnym dźwiękiem. A wzmacniacz nie był "podkręcony" nawet na połowę. Choć szczerze mówiąc, osobiście polecałbym ci jednak Hyperiony. Ani one takie "trudne", ani takie wymagające mocowo w stosunku do wzmacniacza jak to w pismach muzycznych sugerowano (a i co Zbig zaraz wytknie :-)...) A dźwięk jak dla mnie jednak o klasę wyższy od Phoebe. Jeszcze lepsza detaliczność, jeszcze lepszy bas i poza tym są mniej ofensywne, pierwszoplanowe. Choć to pewnie kwestia gustów a jak powszechnie wiadomo o tych się nie dyskutuje... :-) W każdym bądź razie warto posłuchać i jednych i drugich i nabyć o ile to będzie to, czego oczekujemy po kolumienkach.

Hi

Co do wzmacniacza to na razie Technics AX530 60W– nie lubiany wśród audiofilów pewnie mają rację, ale wtedy za tą cenę nic innego nie kupiłbym (niektórzy twierdzą że nie jest taki tragiczny). Po kolumnach jak się odkuję to pewnie go zmienię na coś o charakterystyce Denona, ale to inna bajka. Ale czy to wydajna prądowo „maszynka” to trudno powiedzieć.

Pozdrawiam

2 Kokosz:

Slucham sporo jazzu -> bossa nova (rodzina Jilberto, Jobim, Getz), Brubeck,

Krall, Ekdahl, ale tez muzyki filmowej, Pat Metheny.

Pop -> hmm, bardzo lubie sluchac plyt A.M.Jopek, naprawde podoba mi sie jakosc nagran jej plyt (a i co do ich tresci moja opinia jest wielce pozytywna).

Wybor jest prosty -> musisz poswiecic pare dobrych godzin, usiasc, odsluchac, i zrobic sobie wnioski.

Pozdrowienia i dobrego wyboru w tak goracym okresie przedswiatecznym!

@lex

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.