Skocz do zawartości
IGNORED

Opinia Paradigm Monitor 3 .v2

marcin1982

Rekomendowane odpowiedzi

---> marcin1982

Paradigm’a nie znam, więc się nie wypowiem na ich temat. Natomiast co do głośników efektowych to podobnie jak don111 i kerikawon, polecam dipole i tym podobne konstrukcje, które dają dźwięk omni-kierunkowy - rozproszony, wypełniający pomieszczenie odsłuchowe, nie zaś „walący” prosto w uszy słuchacza.

To prawda, że specyfikacja Dolby Digital zaleca użycie jako głośników efektowych takich samych jak pozostałe, czyli "klasycznych" (monopole). Za to już wg. standardów THX jako surroundy obowiązkowo powinny być dipole. Jeśli do tematu podejść zdroworozsądkowo to w praktyce oba rozwiązania są dopuszczalne a wybór zależy od tego, co kto lubi i co się komu bardziej podoba;) Jeśli wolisz, aby "efekty" były bardziej naturalne, przestrzenne stosuj dipole/bipole, jeśli zaś bardziej preferujesz ich lokalizację w przestrzeni kosztem pewnej nienaturalności („skakania po kanałach”) stosuj klasyczne głośniki. Osobiście preferuję to pierwsze rozwiązanie - użytkuję bipole Eltaxa i spisują się znakomicie - w każdym razie ja jestem z nich zadowolony:)

Sam przyznałeś, że nie słuchałeś instalacji z dipolami, więc w tym wypadku kompletnie nie rozumiem Twojej postawy – jak można krytykować coś, czego się tak naprawdę nie zna ?

A tak na marginesie poziom dyskusji w wykonaniu Szanownego Kolegi sięgnął dna! Mam nadzieję, że jak ochłoniesz i przemyślisz to i owo zdobędziesz się chociaż na gest i przeprosisz Kolegów, których na początku prosiłeś o pomoc by na końcu obrazić(!)

Pozdrawiam

Yoda

yoda bardzo dobrze mi to wytlumaczyles :)dzieki za opdowiedz ! kolega zyzio o kolega don oburzyli sie wielce jak podsumowalem ich paradigmy a smieja sie z moich sbm500 przypsuzczam ze nawet tych kolumn nei slyszeli !

z porzadna elektroniką

uwazaja sie za audiofili hehe fachowców:)z wiedza z wikipedi nie przeprosze ich bo to internet :)

bede chcial to sobie zrobie nowy nik i dalej bede nowym forumowiczem ale nie widze takie potrzeby dla mnie tutaj na forum jest duza palanteria i same cwaniaki uwazajacy sie za audiofili z pustymi kieszeniami hehe typowa polska banda

my to płotki, wiemy że ty tutaj jesteś największy "fachura", w dodatku z kulturą na bakier

opinia kogoś takiego jest tyle samo warta co twój pożal się Boże "odsłuch", pewnie sprzedawcy mieli ubaw po pachy jak przyszedł taki "uczony" :)

w tak ogóle po co chcesz zmieniać kolumny skoro masz S-HI-Endowe Technicsy. Na pewno grają równie "świetnie" jak i wzmacniacze Technicsa :)

Marcinku - daleeeeeeeeką drogę masz do pokonania, a chamstwem i bezczelnością kończysz tą drogę na samym początku :)))) I wbij sobie w główkę, ze słuchałem ten badziew spod znaku Technicsa, sam zaś nie posiadam serii Monitor Paradigma, która tak czy siak miesza techniawki z błotem :))))

zyzio do sluchania trzeba umyc uszy ! po drugie nie bede sie powtarzal ze te kolumny musza chodzic pod konkretnym wzmakiem sony es770 czy 870 tka

i te paradigmy to drewno do tych technicsow

wiesz gdzie ja mam to jak ty odbierasz moje odpowiedzi:) pedale?:)

marcin1982, 21 Maj 2008, 13:37

>zyzio do sluchania trzeba umyc uszy ! po drugie nie bede sie powtarzal ze te kolumny musza chodzic

>pod konkretnym wzmakiem sony es770 czy 870 tka

>i te paradigmy to drewno do tych technicsow

>wiesz gdzie ja mam to jak ty odbierasz moje odpowiedzi:) pedale?:)

po pierwsze skończ z takimi wyzwiskami bo nie jesteś teraz w towarzystwie swoich podwórkowych kumpli

oczywiście że tak, Technicsy to super kolumny i wymagają konkretnego wzmaka, z innym grają jak drewno ale w drugą stronę to już u ciebie nie działa - tzn inne kolumny możesz podłączać do byle czego i od razu stwierdzać że są be, bardzo obiektywnie :)

kupilem siesty monitor na tyly! te kolumienki brzmia przepieknie

samo wykonanie bije na leb te paradigmy ktore pewnie nad kanada nie przelatywały a produkcja ich toczy sie za miske ryzu ! na dalekim wschodzie gdzie pokoj bezechowy to buda wykonana ze słomy i i bambusa

LOL

Zmartwię Cię marcinku, każda śrubka pochodzi z Kanady, a komora bezeechowa jedna z najlepszyvh na świecie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tonsilek może tylko płakać i zazdrościć :)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - o takim dorobku może pomarzyć :))))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Porównywałem podstawkowe Paradigm Monitor (chyba 3, kosztowały około 1500zł) z tonsilowskimi monitorami Premium (600zł) - obydwie konstrukcje zabrzmiały bardzo dobrze (podobna klasa).

Monitory Siesta grają jeszcze lepiej.

radul nie jestem audiofilem tylko zwyklym sluchaczem podchodze do sprawy realnie i jestem tez antyreklamowy takze te wszystkie testy i opinie biore z pewnym dystansem jednak chwalone przez ciebie tonsile tak mnie zaciekawily ze nie moglem sie oprzec do zapukania dzwi sklepu tonsila

dzisiaj nabylem te monitory ! nie jestem audiofilem takze nie slysze braków w rzekomej kopułce siest dla mnie jest super co charakteryzuje te bialaski zdazylem zauwazyc ze maja dosc duze wychylenie takze to tez w pewnym sensie daje dobre brzmienie wooferow

ogolem super

co zauwazylem porownujac premium góra zdecydowanei odstaje od siesty ! ale fronty do kina tez zakupie siesty a moje sbm500 dam na stereo

poprostu po dokladnym dzisiaj odsluchaniu frontów powalily mnie na kolana

co do paradigm juz sie nie wypowiadam !

bo narobilem duzo szumu ! dla mnie badziew i tyle

no niestety marcinku zablokowałeś mi możliwość pisania w tamtym wątku, a szkoda bo chciałem pomóc :D

ale ok żebyś nie mówił że taki jestem zły :P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jak umiesz czytać wykresy to zauważysz który wypada wyraźnie lepiej (zwłaszcza na ostatnich 2 wykresach), ale cena tych subów nie ta sama

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no niestety marcinku zablokowałeś mi możliwość pisania w tamtym wątku, a szkoda bo chciałem pomóc :D

ale ok żebyś nie mówił że taki jestem zły :P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jak umiesz czytać wykresy to zauważysz który wypada wyraźnie lepiej (zwłaszcza na ostatnich 2 wykresach), ale cena tych subów nie ta sama

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

don !:) otoz wiadomo ze sprzedawcom nie mozna wierzyc chocby byli jak najabrdziej przekonywujacy jednak ten byl dosc uczciwy mowil ze mam sobie poczytac recenzje itd itp

a pozniej zakupic !

na servo mnie nie stac !

to pewnie wezme tego velodyna

wstepnie jeszcze myslalem nad dsp odpadl potem 1200 v4 tez odpadl nastepnie chcialem kupic uzywke z allegro pw2200 wiem ze to dobry sub ale

troche sie boje wydac 2000 tys bez gwarancji na 4 letniego suba ! wiem ze to jest glupota co pisze

ale tam nie tylko siedzi przetwornik ale i wzmacniacz czyli copów od cholery

a ty don111 paradigmowiec :)

co powiesz na temat pw2200 warto toto zakupic uzywane za 2 klocki?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.