Skocz do zawartości
IGNORED

jaki gramofon do kolumn tb audio?

sentinel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Niedawno kupiłem kolumny T-Stand 350 (Scan-Speak) z TB Audio Systems i teraz zastanawiam sie nad zakupem odpowiedniego gramofonu. Oczywiście szukałem podobnych tematów, jednak nie spotkałem sie jeszcze z nikim kto słuchałby Israel Vibration '78 na winylu w dodatku na kolumnach od TB Audio... Tak więc proszę Was, drodzy współforumowicze o propozycje jakiegoś dobrego gramka do kwoty 2500pln- zastrzegam, że nie interesuje mnie Thorens TD 240, bo jego juz przerabiałem- nie spodobał mi się i na szczęście znalazłem na niego amatora. Nie musi mieć też pokrywy- radze sobie trochę inaczej, bo zamówiłem w TB audio akrylowy pojemnik w którym będzie stał gramofon- odpada problem kurzu. Przeglądałem oferty Pro-Ject, ale ich wygląd nie budzi mojego zaufania-ale ponoć grają nieźle. Czy to prawda?

Z góry dziekuję za porady!

https://www.audiostereo.pl/topic/42277-jaki-gramofon-do-kolumn-tb-audio/

Ba , gdybyż to można było gramofon podłączyc bezpośrednio do kolumn.Pytanie wtedy miałoby sens

Po drodze jednak jest pre i wzmacniacz i to do tych urządzeń podłaczasz głośniki.

a wtedy dopiero "stroisz" gramofonem.Z cała jego mistycyzmem wkladki,igły, mechniki,kabli,itp.

Tak ja widze problem;-)

Ojej, zupełnie zapomniałem napisać o wzmacniaczu- stoi u mnie Yamaha mx-1000,ale postoi jeszcze niedługo, bo mam zamiar ją zamienić. Kombinowałem czy może do gramka nie kupić jakiegoś kompletu na lampach, co o tym sądzisz? Jakiś Jaquin może...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.