Skocz do zawartości
IGNORED

udane kolumny JAMO

Gość dareck

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dareck

(Konto usunięte)

Jakie modele kolumn tej firmy uważacie za udane ?

Ja mam Jamo 407 a. Kupiłem je w 98 r za 1650 zł. W tym roku minęła gwarancja. Muszę powiedzieć, że to był udany zakup. Jestem z nich bardzo zadowolony i gdybym nie słyszał lepszego, ale droższego sprzętu zostałyby u mnie jeszcze parę lat.

Największa ich zaleta to wspaniały bas. Nisko schodzący, dobrze kontrolowany - nawet Avanve Epsilon 910 mk 2 były zawstydzone. Kolumny te są dobrze zrównoważone tonalnie i brzmią bardzo neutralnie. Pamiętam pierwsze wrażenia ( w jednym sklepie stwierdziłem , że te kolumny grają beznamiętnie, w drugim na dobrym sprzęcie perkusja zagrała jak na żywo). Średnica jest bardzo wiarygodna, ale trochę zanieczyszczona i nie tak jedwabista jak np. ww. epsilony. Góra nie kłuje, jest delikatna (głośnik superwysokotonowy) nienatarczywa, nie syczy,a potrafi być dźwięczna. Ogólnie kolumny dają duże zróżnicowanie brzmieniowe mają bardzo dobrą przestrzeń ( szerokość sceny) w tej cenie. Brakuje na pewno głębi sceny ( więc nie do końca radzą sobie z symfoniką, no ale nie jest też żle). Za to są dynamiczne, potrafią trząsnąć szybami, grają bogatym i zrównoważonym dźwiękiem, są w moim systemie bardzo muzykalne. Grają z serią creek 4330 mk2, kable: Sonic Link Harmony, Sonic Link S300. Planuje wskoczyć na wyższą półkę w kolumnami. Myślałem o Avance, Dynaaudio Audience lub innych bardziej audiofilskich od Jamo firmach, ale wiem, że JAMO też potrafi robić dobre kolumny i naprawdę poważnie rozważam odsłuch JAMO D430 ( test w AUDIO 12/03- w granicach +- 6db te monitory mają pasmo od 40 ! - 20 khz, a przy +- 2db pasmo 50- 20 khz, a więc lepiej niż Avane Magnum i Dynaaudio Audience 52 SE). Zapowiada się więc znowu rewelacyjny bas i dobra równowaga tonalna. To dla mnie największa zachęta do odsłuchu.

Pozdrawiam wszystkich zadowolonych "JAMOWICZÓW".

https://www.audiostereo.pl/topic/4238-udane-kolumny-jamo/
  • 3 lata później...

Ktoś wie, gdzie można odsłuchać JAMO D430 ? Ostatnio mają atrakcyjną cenę: 3,1kzł:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ogólnie o JAMO:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/4238-udane-kolumny-jamo/#findComment-788358

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.