Skocz do zawartości
IGNORED

Czy istnieje niedrogi, cichy laptop?

Piotr_1

Rekomendowane odpowiedzi

Laptop jako serwer muzyczny do stereo. Wstępnie już przetestowane na pożyczonym lapie - wszystko super. jednak subiektywnie cichy laptop, przy słuchaniu muzyki sprawia wrażenie jakiegoś stada turbin do robienia wszechstronnego hałasu :///

https://www.audiostereo.pl/topic/42380-czy-istnieje-niedrogi-cichy-laptop/

Cześć

Teraz wszystkie laptopy nie są drogie. Bardzo lubię serię T IBM/Lenovo jak dla mnie jest bardzo cichy (aktualnie model T61 ok. 4400 PLN). Odradzam podstawowe modele Toshiby i Acera (kosiarki:)

Pozdro

Włodek Łuczyński

A słuchaliście muzy tak profesjonalnie na laptopie? Problem hałasu się trochę potęguje jak człowiek nadstawia uszy żeby usłyszeć coś więcej w muzyce. Będę musiał zobaczyć to lenovo...

Powiem tak : potencjometr we wzmacniaczu z cd na godzinie 8, a z R61 na 9 mówię o słuchawkach.Na pewno trzeba będzie mocniej podkręcić gałkę, kolejna sprawa że używam wyjścia słuchawkowego a moż na chyba lepiej.

Polecam lapki z serii Verified by Intel. Jak na takie konfiguracje sa ekstremalnie tanie!

Jak wiekszosc laptoków glosne podczas pracy napedu dvd, kiedy czytaja plyte.

Tutaj link do sprzedawcy od ktorego ja zakupilem kompa:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I jak narazie bardzo sobie chwale:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bednaar

Jak długo masz tego Asusa ? Bo moje Acery i Toshiby na początku też chodziły cicho, a pod koniec żywota (2-3 lata) to normalne kosiarki.

Jeśli chodzi o jakość słuchania muzyki lub ścieżki dźwiękowej z filmu to wg mnie najłatwiej z wyjścia słuchawkowego komputera na wzmacniacz i dopiero ze wzmacniacza na głośniki lub do słuchawek. Poprawcie mnie jeśli uważacie inaczej.

Ale pomysł laptopa jako serwera upadł, ponieważ laptop z wyjściem hdmi kosztuje powyżej 2,5k. Wobec tego lepiej złozyć serwer stacjonarny a i jeszcze na telewizor lcd zostanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.