Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmak słuchawkowy na TPA6120 + DS1802

ChUmI

Rekomendowane odpowiedzi

irek2, a gdzie Te Twoje projekty są dostępne ku powszechnej krytyce? Bo na razie treści i forma, jakie nam tu zapodajesz, to taki miks Senicza z Kononowiczem, przy całym szacunku dla zmarłego i układów, które mu się udały.

>irek2, a gdzie Te Twoje projekty są dostępne ku powszechnej krytyce?

AVT2707, AVT2779, AVT2732, AVT2762

Możesz wybrac jeszcze cos stad:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Powazniejsze uklady tylko na maila te sa tylko na potrzeby forum.

No i nie zasmiecajmy tego tematu.

W miare na temat bylby ten watek:

Ukryta Zawartość

zasilacz do wzmacniacza sluchawkowego jest przeciez potrzebny:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

trafiłem dziś na całkiem ciekawy projekt ampa z cyfrowa regulacja głośności i zdalnym sterowaniem, podaje link gdyby ktoś chciał się z nim bliżej zapoznać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panie Kwinto, zwracam się z prośba o pomoc w doborze kondensatorów. Proszę wybaczyć, jeśli popełnię błąd w nazewnictwie, ale nie jestem elektronikiem. Muszę wymienić kondki na płytce regulatora w końcówce mocy. Oryginalnie są takie, jak na załączonej fotce. Czytałem na obcojęzycznym forum, że można je zastąpić kondkami elektrolitycznymi firmy Rubycon o oznaczeniu 63V Rubycon ZL. Te złote mam zastąpić "with film caps (47uf MMKs for example)". Te oznaczenia nic mi nie mówią. Proszę o pomoc w doborze części. Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

arabja, 1 Gru 2009, 22:40

>Panie Kwinto, zwracam się z prośba o pomoc w doborze kondensatorów

Dlaczego w tym temacie?

Napisze na PW aby nie zaśmiecać.

• 5 miesięcy później...

Prosze :) doczekalem sie juz pierwszych nielegalnych kopii mojego wzmaka :))) konstrukcja przejdzie do historii :) a moze wersje MKII bede sprzedawal osobiscie i to tylko zalana w zywice :)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Sprzedaję gotowy projekt płytki ,schemat i opis./tanio/"

Do kopii to jeszcze trochę brakuje.

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

i Bardzo dobrze,chumi nie chciał sprzedawać swoich wzmacniaczy,to kto inny będzie robił to za niego,za gafy się płaci:)

Napiszę jeszcze do tego pana żeby wyprodukował PCB napewno wszystkie mu zejdą,ja będe pierwszym kupcem:)

Swoją drogą nie mam ojęcia dlaczego chumi nie chiał rozpowszechniać swojej pracy,był by sławny jak holdegron,a tak to dupa blada:)

e no co ty, nie ma sensu :) a moze zwroce sie do kolegi z allegro bezposrednio z propozycja zeby zostal generalnym przedstawicielem firmy ChUmI Audio :) jezeli mu sie oplaca to produkowac i rozprowadzac i na tym potrafi zarobic to moze odpali mi jakis procent i zrobimy business :)))

Rozszerza się :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

kuty ~

"...chumi nie chciał sprzedawać swoich wzmacniaczy,to kto inny będzie robił to za niego,za gafy się płaci..." - coz, wierz mi ze sprawilo by mi duzo satysfakcji przygotowywanie i rozprowadzanie nawet kompletnych kitow moich projektow i pomaganie ludziom w uruchamianiu. Nie bylo by nic przyjemniejszego jak czytanie kto co juz uruchomil i komu jak gra :) niestety nie mam czasu na takie akcje charytytywne :( bo chyba nie chcesz mi powiedziec ze mozna na tym zarobic pieniadze :)))

Ciekawe ile facet jest w stanie sprzedac takich plytek ... 10 miesiecznie? niech na kazdej zarobi na czysto 10zl i w sumie przeznaczy 5 godzin na przygotowywanie przesylek, chodzenie na poczte i odpowiadanie na maile od potencjalnych zainteresowanych ... hmmm, a mysle ze bedzie go to kosztowalo sporo wiecej czasu :) plytka wyglada na przerysowana na nowo wedlug mojego projektu ale napewno samo przerysowanie pochlonelo wiele godzin pracy - niech to jest powiedzmy 15 godzin :) Czyli jak sprzeda te 10 plytek to zarobi 100zl i bedzie go to wszystko kosztowalo 20 godzin pracy - wyjdzie 5zl na godzine :))) Jezeli ktos siedzi przed TV i nie ma nic do roboty to jest to jak najbardziej atrakcyjne ale o robieniu fortuny mozna raczej zapomniec :)

"...Swoją drogą nie mam ojęcia dlaczego chumi nie chiał rozpowszechniać swojej pracy,był by sławny jak holdegron,a tak to dupa blada..." - a po co ja mam byc slawny? :) na tym to mi napewno nie zalezy :))) a swoja praca chetnie sie dziele z wszystkimi i rozpowszechniam wszystkim zainteresowanym oraz pisuje i publikuje co nieco z tej mojej pracy na forum :) Powoli powstaje tez strona internetowa gdzie beda dokladnie opisane niektore projekty zeby zainteresowanie mogli sobie poskladac :) Jedynie ograniczenie to cza jaki moge na to poswiecic - niestety ... od jakiegos czasu jestem praktycznie na stale zawalony praca, jeden projewkt sie konczy a dwa czekaja w kolejce ... jak juz znajde trtoche wolnego czasu to najchetniej spedzam go z moja coreczka :) dopiero potem jest moje audio wiec wszystko rozkreca sie bardzo powoli :)

Tak sobie mysle ze jezeli znalazl by sie ktos, kto naprawde potrafil by sobie taka mini produkcje i dystrybucje dobrze zorganizowac i zarobic na tym pare zlotych to ja nie mam nic przeciwko sprzedazy moich projektow :) niech sie tylko do mnie zwroci, przedstawi business-plan :) a ja chetnie udostepnie dokumentacje do produkcji :)

i jeszcze jedna uwaga techniczna, z tego co widzialem to plytka tego kolegi z allegro ma jeden mankamet techniczny :) kolega poprawil jedno miejsce samemu ale to nie bylo zbyt dobrym pomyslem :)

wszystko fajnie,ale po pierwsze czy się opłaci czy nie to sprawa indywidualna,

po drugie,jesli holdegron robi swoje wzmaki i sprzedaje to chyba się mu opłaci? nie odrazu zarabia sie miliony,spokojnie:)

3.Niewierze że pracujesz po 20g bobyś niewyrobił psychicznie i fizycznie.

4.Z tego co piszesz to masz tylko jedno dziecko,ja też mam i nie nażekam na brak czasu,da się jak się chce.

5.Zrobienie takiego wzmaka z gotowych częśći nie zajmuje całego dnia,a na takim gotowym wzmaku można by było już zarobić.

6.Kazdemu zalezy na tym aby był znany,jak by taki kolega z allegro zaczoł dobrze na tym zarabiać to migusiem byś mu wytoczył sprawę w sądzie:) a jak widzisz że narazie sprzedaje sobie jakiś projekcik i nie najlepiej mu to idzie to masz to gdzieś,a dlaczego? nie najlepiej? "bo nikt nie wie kto to i co to wzmacniacz chumiego" po za audiostereo a holdegron trąbi o swoich wzmakach wszędzie,podstawa to dobra reklama,a potem pieniądze a nie odwrotnie.

Kuty, zainstaluj sobie jakąś przeglądarkę ze sprawdzaniem pisowni. Myślę, że twoje wpisy rażą nie tylko mnie. Wstyd pisać na forum z takimi błędami. Ja bym strzelił buraka i zamknął się w sobie.

>chumi.. brawo za priorytety J córki są ważniejsze niż kasa, a nawet niż audio ;)

>kuty.. mniej czasu z lutownicą, więcej ze słownikiem ortograficznym..

a poza tym skoro człowiek pisze, że nie ma do nikogo pretensji o powielanie jego projektów, to koniec tematu!!

Dopiero widze ze ten facet na allegro sprzedaje sam projekt a nie plytki drukowane do niego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A to mi sie nie podoba ... zglosil bym ten fakt allegro natychmiast, ale nie mam uzytkownika a allegro jest tak kretynsko skonstruowane, ze jak sie nie ma usera to nie mozna nawet sie z nimi skontaktowac i zglosic takiego faktu...

Na co takiego sie nie zgadzam szczegolnie ze ten koles nie ma za bardzo nawet pojecia o elektronice !!! zrobil kopie plytki i ja tym samym spieprzyl i z tego co pisze to nigdy ani jednej plytki sam nie poskladal...

Jezeli ktos z was ma usera na allegro i chcial by ten fakt zglosic to bede wdzieczny a allegro moze sie ze mna kontakotwac na maila...

Porazka ... nastepnym razem dwa razy sie zastanowie zanim opublikuje nastepny projekt w sieci :(

>ChUmI

Witam,

Dlatego warto umieszczać znak © na schematach i płytkach, lub dokładać znak wodny

Często przy publikacjach DIY stosowany jest zapis, że projekt nie może być wykorzystywany w celach komercyjnych bez zgody autora.

Pozdrawiam

JarekC

• 7 miesięcy później...
  • 1 rok później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.