Skocz do zawartości
IGNORED

Co zamiast wzm.operacyjnego w cd

gabler

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

artPaw, 15 Maj 2008, 21:22

>...czyli łączy się płytkę z każdym cd wyposażonym w wyjście cyfrowe koaksjal.

E tam. Optical też może być, tylko trzeba się podpiąć przed nadajnikiem.

A i tak toto warto zlampizować.

Ależ może być optical, tylko wtedy podłączenie już nie jest takie banalne. Trzeba mieć schemat CD i trochę pogłówkować. A gra nawet trochę lepiej niż jak się podpiąć do coaxiala po transformatorze.

Owszem, jak się podpinasz przez kabel optyczny.

A ja mówię o zaczerpnięciu sygnału elektrycznego z wnętrza CD zanim zostanie przetworzony na optyczny. W końcu rozmawiamy tu o wbudowaniu DACa do środka. Mały jest, zmieści się.

Tylko że do wyjścia koaksjal sygnał cyfrowy ze scalaka zapieprza ścieżką po płytce drukowanej przez całą długość cedeka. Dlatego nie uznałem tego za zbędne ceregiele, postudiowałem schemacik cedeka, i podpiąłem się krótkim kabelkiem przy samym scalaku ;-)

A, tak. Tam jest strasznie nakitowane SMDeków.

U mnie od scalaka do gniazdka w linii prostej jest ze 25cm, ale licząc wszelkie zawijasy scieżki to będzie już ponad 30cm. Tyle kabla starczyłoby w sumie nawet na jakiś interkonekt. Dlatego uparłem sie podpiąć bezposrednio do scalaka.

BTW, to co dziś usłyszałem ze wzmacniacza Koobala na E182CC w driverach zwala z nóg.

To chyba się nigdy nie skończy

Zawsze można coś poprawić, a czasem spalić - jak ja niedawno lampucerę. Wysyłam ostrzeżenie do kolegów grzebulców. Przed dotknięciem lutownicą ta płytka musi być uwolniona od wszelkich połączeń z lampami i zasilaniem.

nie wiem co

zaiskrzyła i umarła. Od razu zanabyłem druga.

Ta cholera jest ciekawa, bardziej koszerna

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Artur!

Kupiłem toto. Rozpakowałem. Opory wyłącznie Dale, kondensatory normalne, nie SMD, można wymieniać do woli. Podoba mi się.

Jest tylko jeden problem. Nie do każdego CD wlezie, bo spore. Chyba będę zmuszony zrobić zewnętrzny DAC. Rzecz jasna z lampami na wierzchu. Najładniej świecą sowieckie 6N1P.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.