Skocz do zawartości
IGNORED

Co Redakcja moze dla nas zrobic?Ankieta

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Cholera, Foxbat!

Przez Ciebie, w opinii niektórych kolegów, stałem się, co by napisać pokrótce, m.in.: synonimem zła, wysłannikiem obcych i "wrażych" sił, destruktorem i rebeliantem.

A obrażaj się Ty... Ty... konotacjo... ;-)

I odpowiem w temacie:

Redakcja może umieścić na stronie podręczny link do "Słownika wyrazów obcych i obcojęzycznych", jak również do słownika ortograficznego, ku chwale forum i czystości mowy (i pisma) polskiej (polskiego)!

powracajac do meritum sprawy, ja chcialbym by przed nickiem osoby zbanowanej pojawila sie informacja o zbanowaniu i powidzie bana.

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

secundo, Redakcja ma rowniez maniere przenosic watki z wlasnym widzimisie, proponuje, by przy przenoszeniu watku Redakcja napisala dlaczego przenosi watek w dane miejsce.

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Redakcjo!

Termin "anatema" pochodzi od greckiego ανάθεμα, klasyczna pisownia ανάθημα, odpowiadającemu hebrajskiemu cherem, czyli "klątwa". "Anatema" również - kara wymierzaną w przypadku bałwochwalstwa.

Bałwochwalstwo, idolatria (gr. eidolon - obraz lub posąg, latreia - kult) - grzech w religiach religiach abrahamowych polegający na oddawaniu czci przedmiotom wyobrażającym bóstwa.

W chrześcijaństwie balwochwalstwo obejmuje wszelkie formy otaczania czcią, poświęcanie uwagi przedmiotom kultu a także ludziom-idolom.

Balwochwalstwem jest poświęcanie nadmiernej uwagi czemukolwiek co ograbia nas z czasu jaki powinien wierny poświęcić na oddawanie czci Jedynemu, Żywemu Bogu, który jest Stwórcą Wszechświata.

Innymi słowy - "nakładając jednocześnie karę na grzesznika - na osobę, która zaprzedając się innemu bóstwu, nie czci prawdziwego, jedynego boga".

Mam tłumaczyć dalej???

>berberysie - zrozumiałem, że nie miałeś złych intencji, więc się już nie boczę, ale na przyłość będę zobowiązany za nie umieszczanie mojego nicka w tym samych akapicie co jaccha, dobrze?

zwolennik łagodności

Jacch!

"Razem w jednej ławce"

Niestety nie, ale czekam na okazję, by z kolegą, o którym mówimy, zasiąść w jednej ławce. Najlepiej położonej w jakimś przytulnym przyknajpianym ogródku.

Wydaje się być interesującym... ;-)

Powspominalibyśmy ciężki los żądnych wiedzy!

Pozdrawiam

PS. A w ogóle to miły facet jesteś - minęło już wiele lat odkąd ktokolwiek zaliczył mnie do młodzieży... ;-) THX!

Lenamie!

Zaiste jesteś wielkoduszny, a ja autentycznie cieszę się, że już się nie boczysz!!!

Absolutnie nie miałem złych intencji!

A tak na marginesie - miejsce było akuratne - nie ma jak to poboczyć się na bocznicy! :-)

I przyrzekam solennie, iż nigdy, przenigdy się to nie powtórzy!!!

Jak nie arbuz to arbuz :-) albo coś takiego samego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>berbarysie - sprawa się wyjaśniła, możemy zatem powrócić do tytułowego zagadnienia. Otóż uważam, że na początek Redakcja - ale również administracja - mogłyby zacząć prowadzić klarowną i zrozumiałą moderację. Klarowną i zrozumiałą. A zatem: jawne moderowanie z komentarzem wyjaśniającym, jawne banowanie z takimże komentarzem, regulaminowe zdefiniowanie tego, co na forum zakazane, równe traktowanie wszystkich użytkowników, konsekwencja w moderacji. To na początek wystarczyłoby.

zwolennik łagodności

Gość

(Konto usunięte)

lenam, musisz jeszcze zawnioskować do redakcji o jakiś taki szlaczek, jeśli nie daj Boże nasze wpisy znajdą sie w najbliższym sąsiedztwie.

Molestowanie admina ci dobrze wychodzi, więc może się udać ;p

>lenam, 16 Maj 2008, 13:31

Generalnie popieram. Mój jeden drobny wniosek dotyczy usuwania wpisów.

Jeżeli wpis zostanie usunięty to powinien zostać jakiś ślad w postaci "usunięto z powodu naruszenia regulaminu". Czasem czytam jakiś wątek i głupieję, bo widzę odwołania do czegoś, czego nie ma.

Wygląda to tak, jakby odpowiadający był zaatakowany przez jakąś chorobę a nie uczestniczył w dyskusji ;-).

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

"A zatem: jawne moderowanie z komentarzem wyjaśniającym, jawne banowanie z takimże komentarzem,[...]"

Innymi słowy postulujesz lenam to, co na sąsiednim forum zostało (właśnie dzisiaj) określone jako "obrzucenie kogoś błotem i zamknięcie mu gęby". Kiedy jeszcze zajmowałem się moderacją AS, w odpowiedzi na żądanie niektórych userów, spełniłem w którymś momencie taki postulat i poinformowałem na forum o przyczynach zablokowania paru kont. Efekt był właśnie taki, jak napisałem powyżej - zostało to określone jako bezprzykładne chamstwo i kopanie leżącego, czy jakoś podobnie. W związku z tym komentarzy wyjaśniajacych nie będzie, skoro mają one służyć tylko do robienia większego dymu. Jest regulamin, są wpisy, i przyczyny zablokowania czyjegoś konta proszę znajdować przez skojarzenie sobie samemu tych dwóch rzeczy. Wszyscy tu są dorośli i nie ma potrzeby tłumaczenia się z moderacji i przestrzegania zasad. Tłumaczyć się proponuję raczej z ich naruszania.

Pozostałe propozycje będą brane pod uwagę.

Tu masz przyklad jak jest to traktowane w cywilizowanym swiecie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Peter Daniel, 16 Maj 2008, 16:27

Całkiem niezły pomysł. Tyle, że u nas zaraz straszny wrzask by się podniósł, zawiązywanie sojuszy za i przeciw by się zaczęło, dzikie krucjaty by ruszyły :-(.

Tu nawet prośba o chwilę spokoju nie bardzo pomaga, chociaż coś jakby było widać światełko w tunelu :-).

Jestem Europejczykiem.

Ano właśnie: "for each sinbinning a moderator will state who and why they were sinbinned" - i o to chodzi. A jakie to ma znaczenie, jak zostanie to skomentowane gdzieś w sieci, na jakimś innym forum? Czyżby Redakcja miała jakieś kompleksy? Tutaj myślę, że ludzie przyjmą to z ulgą, wreszcie będzie wiadomo, co jest grane. Zresztą, z taką praktyką - jawności powodów moderacji i banowania - spotykam się na wszystkich forach, na których bywam.

A ton odpowiedzi redakcji odbieram jako neurotyczny i arogancki.

zwolennik łagodności

brak procedur

W firmie X ukazało się w intranecie zarządzenie dyrektora "Z dniem xx.xx.xx zostaje powołana komisja w składzie (tu skład) do zbadania działalności kierownika Z wydziału Y." Zet o powołaniu komisji dowiedział się od podwładnego, a ponieważ nie był zorientowany o co sprawa idzie poszedł do dyrektora. Ten przyjął go dopiero po dwóch dniach ustawicznego monitowania. Nie chciał wyjawić powodu powołania komisji, więc Zet uderzył w słowa, że największy przestępca w chwili zatrzymania czy osądzania ma podany paragraf KK, co gwarantują mu procedury. Zażądał umieszczenia w intranecie wyjaśnienia przyczyn powołania komisji i zagroził, że w przypadku braku wyjaśnienia wykona własną akcję informacyjną. Dyrektor się wściekł i wydał mu polecenie służbowe do poddania się czynnościom komisji i zachowania pełnej poufności w tej sprawie.

No i się zaczęło! Zaraz następni mądrale się tu zlecą i zamiast napisać coś konkretnie i w dwóch zdaniach będą sypać pouczającymi anegdotami.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.