Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ rozrasta mi się biblioteka nagrań cyfrowych gromadzonych w NAS zastanawiam się nad rozbudową stereo...

Na chwilę obecną pliki czytam za pośrednictwem AVR X-4000 i analogowo puszczam na PMA-1520.

Czy jest sens wchodzić w DNP-730? Czy może jednak lepiej zewnętrznego dac'a?

2000R został. Charakater grania podobny jak to u Denona. PMA-1500AE ma bardziej ofensywny bas, który dominuje trochę wyżej oraz bardziej bezpośrednie wysokie. Mimo że 2000R jest prawie dwa razy wiekszy i cięższy to jest jakby kulturalniejszy.

?👈

Mam okazję kupić pma 2000AE i 1500AE i zastanawiam się który. Niestety nie mogę ich odsłuchać. Jednak 2000AE jest ponad dwa razy droższy i dlatego się zastanawiam.

DCD 2010, PMA-2020AE, SR7007+ Diy MTM W15, focal be, W15 / ceol n9 + excite x16

Mam okazję kupić pma 2000AE i 1500AE i zastanawiam się który. Niestety nie mogę ich odsłuchać. Jednak 2000AE jest ponad dwa razy droższy i dlatego się zastanawiam.

Zdecydowanie PMA 2000AE.

jak nie masz Bóg wie jakich kolumn to wg nie warto płacić ponad 2 razy tyle. Ja ostatnio zamienilem pma-1500r na niższy 1055r i byłbym skłonny powiedzieć że nawet bardziej mi leży.

Mialem 3-way na 8 calowym seasie, a będę miał na tiw200. Jest to trochę wymagający głośnik. Może poczekam jak dojadą do mnie głośniki.

Obecnie mam PM 8003 i do klona E-450 adaptuje pre. Ale mam czasem już dość i bylem pomacać tego PM 2000AE. Wspomnę że w między czasie gralem na PM 1510 AE ale nie pasował mi do CD bo był czarny i sprzedałem go szwagrowi.

Nigdy ich bezpośrednio nie porównałem choć miałem wszystkie na raz w domu. E-450 grał tylko jako końcówka więc pre w dużym stopniu definiowało brzmienie.

PMA1510 gra większym basem i bardziej ostrymi wysokimi w porównaniu do PM8003. Z kolei Marantz jest troszkę bardziej rozdzielczy i delikatniejszy. Jeśli chodzi o kreowanie przestrzeni jest bardzo podobnie.

No i napewno Denon jest swobodniejszy czuć troszkę więcej mocy.

Witam,

Jestem nowy na tym Forum i chciałbym prosić Was o wsparcie w podjęciu decyzji dotyczące zakupu wzmacniacza + CD. W tej chwili dysponuję kolumnami STX typu Electrino 250. Kolumny te wybrałem świadomie gdyż wydawały mi się dość neutralne i takie faktycznie są kiedy słucham muzyki z zestawu DIORY WS-504. Niestety wzmacniacz mam pożyczony i chciałbym zainwestować w coś lepszego jakościowo pod każdym względem.

Wstępnie typowałem wzmacniacze typu PMA-860, PMA880. Niestety nigdy ich na żywo nie słyszałem poza modelem PMA-680 który grał całkiem przyzwoicie ale u kolegi na innych kolumnach. Do kompletu potrzebował będę jeszcze odtwarzacz CD.

Co moglibyście doradzić do w/w kolumn oraz powierzchni 25-30 metrów? Słucham różnej muzyki; od popu po jazz i rock.

Bardzo podoba mi sie wizualnie stara linia DENON-a; czy spełni on moje oczekiwania? Czy moc na poziomie 80W na kanał wystarczy? Nie chciałbym przesadzać z mocą :-)

Czyli jak ja mam za 3600 to żadna okazja.

Jeśli jest z pewnej ręki, to uczciwa cena i warto wziąć. Okazja to byłaby za 3.000 zł.

Mialem 3-way na 8 calowym seasie, a będę miał na tiw200. Jest to trochę wymagający głośnik.

Tym bardziej do wymagających głośników PMA 2000AE jest wręcz konieczny. Niedawno zmieniałem kolumny z dwudrożnych na Illuminatorach na trójdrożne na berylu, Accutonie i Revelatorze (jak w moim profilu, tam też reszta systemu) i przy tej okazji, kiedy jeszcze miałem obie pary u siebie, na prośbę kolegi porównałem na nich swojego PMA 2000AE z jego Marantzem PM8005. Na każdych z tych kolumn różnica była więcej niż znacząca, ale na trójdrożnych było to słychać jeszcze dobitniej, oczywiście na korzyść Denona - słyszalnie większa moc, makrodynamika, rytm, swoboda, przestrzeń. Wybór był dla mnie oczywisty jeszcze przed odsłuchem. W mojej ocenie PMA 1500/1510/1520 to tylko namiastka większego brata.

Zgadza się, cena to mniej więcej 3.500 zł. Myślę, że 3.000 zł to byłaby już dobra cena. 2.000 zł to lekko podejrzana cena...

Poszedl w kilka godzin, jeden właściciel, mial jeszcze DCD-2000AE,o dziwo wycenil na 2.500zl. Stal kilka dni.

?👈

Niestety nie jest to znane mi pochodzenie, więc złożę do końca klona a w miedzy czasie przyjdą głośniki to zobaczę jak gra i wtedy podejmę decyzję. a jak się wkurzę to kupię nowego 2020 :)

Poszedl w kilka godzin, jeden właściciel, mial jeszcze DCD-2000AE,o dziwo wycenil na 2.500zl. Stal kilka dni.

Ja mam DCD 2010 AE i kupiłem go za 1000zł :) ,

Nigdy ich bezpośrednio nie porównałem choć miałem wszystkie na raz w domu. E-450 grał tylko jako końcówka więc pre w dużym stopniu definiowało brzmienie.

PMA1510 gra większym basem i bardziej ostrymi wysokimi w porównaniu do PM8003. Z kolei Marantz jest troszkę bardziej rozdzielczy i delikatniejszy. Jeśli chodzi o kreowanie przestrzeni jest bardzo podobnie.

No i napewno Denon jest swobodniejszy czuć troszkę więcej mocy.

. Marantz zawsze byl delikatniejszy. Teraz mam PM7001. Pogrzebalem trochę w sieci i widzę ze pozniejsze PM7003, 7004, 7005 sa identycznie zbudowane, a nawet moc im obcieto. Do tego ta cena 3500zl za PM7005... Myślę ze obecny Denon PMA-1520 wyprzedza go o klase.

Ja mam DCD 2010 AE i kupiłem go za 1000zł :) ,

No to ci się udalo. On juz chodzi jako zew. DAC? Ja z wysokimi modelami skończyłem na DCD-3000. DAC hegla zagral mi fajniej i teraz mam blaszane DCD-755AR jako transport :)

?👈

Czyli jak ja mam za 3600 to żadna okazja.

Za 3600 to polowal bym na PMA 2010.

Ja swojego sprzedalem za 850 Euro. Stan gabinetowy. Wzial chlopak ze Szczecina.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

W takim razie była to okazja, jak mało która, zwłaszcza wzmacniacz.

Ja mam DCD 2010 AE i kupiłem go za 1000zł

Życiowa okazja. Gdzie taką trafić?

. Marantz zawsze byl delikatniejszy. Teraz mam PM7001. Pogrzebalem trochę w sieci i widzę ze pozniejsze PM7003, 7004, 7005 sa identycznie zbudowane, a nawet moc im obcieto. Do tego ta cena 3500zl za PM7005... Myślę ze obecny Denon PMA-1520 wyprzedza go o klase.

No to ci się udalo. On juz chodzi jako zew. DAC? Ja z wysokimi modelami skończyłem na DCD-3000. DAC hegla zagral mi fajniej i teraz mam blaszane DCD-755AR jako transport :)

Rafał,sprzedałeś swego DCD 3000 ? Aktualnie takiego poszukuję.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.