Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Słaby tuner ma na pokładzie (odbiór), lepiej kupić normalny za stówkę może dwie.

Może tego nie podkreśliłem, ale ja odpowiadałem w kontekście czy nowy, czy stary model DNP Denona

a tak abstrahując od tunera fm

Tuner nie jest zły choć pewnie mógłby być lepszy od TU 1500 rożni się tylko czułością co przy dobrej zewnętrznej antenie nie ma znaczenia, u mnie dnp 720 zasuwa bez problemu po wifi z dyskiem NASA WD 2 TB, dźwięk adekwatny do modelu może ciut lepiej lepiej od dcd 720, radio internetowe bez problomowe. Denek czyta wszystkie popularne formaty, jedyny problem to jest obsługa pamięci zewnętrznej po USB chyba max 64 GB czyli tyko peny (ale nie sprawdzałem ile na maxa pociągnie) ale nie jest to Marantz NA7004 gdzie dostawisz mu po usb dysk 1 TB i pójdzie.

Edytowane przez Renia239

a dużo stacji internetowych nadaje z dobrą jakością tj co najmniej 192 kbit?

gdy w Polsce wyłącza fm i przejdą na dab+ 96 kbit jak zapowiadają to tylko z netu jest nadzieja na dobrej jakości radio.

przejdą na dab+ 96

Nie no tak żle nie jest w dab + PR 2 jest na 128 kbs PR 1,3, 4 na 112 kbs :) w necie też szału nie ma choć można już coś dla siebie znaleźć nawet na 320 kbs.

Pytanie - czy ktoś wie na jakiej kości siedzi dac w amplitunerze avr-4306.

Jeśli się nie mylę, to siedzą tam 4 kości PCM1791.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

ciut lepiej lepiej od dcd 720

Dokładnie tak bym go umiejscowił

a dużo stacji internetowych nadaje z dobrą jakością tj co najmniej 192 kbit?

gdy w Polsce wyłącza fm i przejdą na dab+ 96 kbit jak zapowiadają to tylko z netu jest nadzieja na dobrej jakości radio.

Tragedii nie ma z tym DAB+

Specjalnie zmieniłem sobie odtwarzacz, który w tej dziedzinie odbiera wszystko - radio internetowe, DAB+ oraz FM. Plus Spotify, bo dzieciaki i żona używają.

Nie jest to Denon

Czy polecacie dnp-720ae i ile warto dać?

Za nówke max 1000 zł choć i tak wolałbym dołożyć do używanego Mrantza NA 7004 za tysiaka więcej masz dodatkowo DAB+, DACa, obsługę dysku po usb oraz lepszy dźwięk.

Gniazda (wzmaka) do słuchawek nie liczę :), jedyny minus NA 7004 to brak wifi.

Edytowane przez Renia239

Witam wszystkich jako już osłuchany posiadacz Denona PMA-2020AE.

Generalnie na forum nie było mnie od dobrze ponad miesiąca (bo i po co?)

Króliczek złapany, zacny sprzęt gra tak jak powinien. Nie twierdzę, że nie będę robił jeszcze szlifów systemu, bo chce się zabrać za dobrego DACA i ewentualną poprawę transportu. Ale narazie nie ma po co, i tak jest bardzo dobrze. To tylko kwestia nieznanego "lepiej" :)

Witam. Przepraszam że wbijam się w temat ale mam odtwarzacz Denona DCD 1500 mk 2 stanie idealnym. Słyszałem że to dobry sprzęt do modyfikacji. Mam dobrego speca od tematu który twierdzi że po "tuningu" zagra "2 oczka wyżej" koszt od 400 do 600zł. Pytanie do was czy jest to opłacalne z punku ekonomicznego? Za samego CD zapłaciłem 350zł. Czy za kwotę 900zł można kupić lepiej grające CD, np Denon DCD 1500AE czy coś innego?

Edytowane przez adamsmc

@costa brava

Nabyłem Denon PMA700AE i DCD700AE, gdzie wymieniłem laser i wszystko gra. Z brzmienia jestem zadowolony, ale chyba go wymienię na nowego PMA720AE, coby mieć spokój na parę lat.

Też myślałem nad DNP720AE, ale tam pod USB żadnego normalnego dysku nie podepniesz. Tylko małe pendrive'y. Dałem spokój.

Jeśli Ci chodzi o spokój to z 700ae też go będziesz miał "parę lat" bo to też względnie nowy model, jakbym juz zmieniał to na coś wyższego bo to dreptanie w miejscu.

Myślałem nad 1500-tką, bo uzywka właściwie kosztuje tyle co nowy PMA720, ale to bym też musiał zmienić kolumny, więc ten pomysł upadł na dziś. Muszę to wszystko jeszcze przemyśleć na nowo.

@Jarek

Ja, ale nie korzystałem, bo drogo. Sam sobie poradziłem, ale zawsze cos doradzili. Ten serwis ma różne opinie, jeśli o to Ci chodzi.

@costa brava

Przemyślałem Twoją radę i tak zrobię jak piszesz, bo masz rację. Zostawiam PMA700AE i na spokojnie za jakiś czas będę się rozglądał za lepszymi kolumnami i dobrą ofertą na 1500R.

Edytowane przez michalf

kontakt z serwisem Denona w Polsce

Ja miałem, dwa razy oddawałem dcd 720 AE na gwarancji do naprawy i powiem, że słabo, za pierwszym razem oddali nie naprawionego twierdząc, że naprawili i jeszcze serwisant twierdził, że wszystko w porządku (chodziło o nie działające wyjście cyfrowe) po drugim razie naprawili wyjście cyfrowe zepsuli wyjście słuchawkowe ale ich olałem bo cd stało dłużej u niż u mnie (8 tygodni) jakoś z tym muszę żyć :) tym bardziej, że już po gwarancji.

Teraz jak spojrzałem do środka z ciekawości co to się podziało ze wzmacniakiem słuchawkowym to się okazało, że spinka połączeniowa wzmaka jest wypieta sekunda roboty i po problemie ale to świadczy o niedbałym i pospiesznym montażu przez serwisanta pokrywy.

Edytowane przez Renia239

akurat zacinajaca się tacke można naprawić samemu lub zlecić zwyklemu serwisowi rtv za ułamek ceny autoryzowanego. U mnie pasek gumowy się slizgal po rolce, można wymienić albo czymś przesmarowac aby zwiększyć przyczepność

• 2 tygodnie później...

Panowie ktos pokrotce moze napisac jak zagra DENON PMA 2000 R w tosunku do takich wzmacniaczy jak Sony TA-F670ES, 730ES i 830ES

czy to ten sam kierunek brzmienia czy zupelnie inna szkola brzmienia?

Panowie ktos pokrotce moze napisac jak zagra DENON PMA 2000 R w tosunku do takich wzmacniaczy jak Sony TA-F670ES, 730ES i 830ES

czy to ten sam kierunek brzmienia czy zupelnie inna szkola brzmienia?

Słuchałem jednego (830ES) i drugiego (PMA2000R) wzmacniacza, jeśli sam miałbym wybierać to postawiłbym na Denona, dźwiękowo według mnie ma więcej do zaoferowania, to takie moje (subiektywne) odczucie.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• 2 tygodnie później...

Z tej radosci az zapomnialem dopisac sie do klubu z PMA2020.

Wszystko jest miodzio, tylko brum mnie zaatakowal i wyszlo na to ze laczac kablem do GND zaciskow denona i yamahy ampli brum sie likwiduje, ze slychac go, tylko z uchem przystawionym do glosnika. Wypinajac jeden interkonekt rca likwiduje juz to kompletnie.

Elektryka nowa i ,tylko te dwa gniazdka pod jednym bezpiecznikiem. Jak macie jakies wskazowki co jeszcze sprawdzic to prosze o wpisy.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.