Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Myslisz ze jak masz 3 letnia gwarancje to Boga za nogi zlapales?

3 lata to minimum. Jest jeszcze serwis pogwarancyjny.

Słuchanie muzyki ma dawać mi frajdę a nie wnerwiać, że na innym sprzęcie usłyszę więcej. Najważniejsze są kolumny, bo to one generują finalny dźwięk. Dlaczego słuchanie klasyki rocka odpowiadało mi najbardziej na starym wzmacniaczu Braun i na kolumnach Tonsil Altus 75? A przecież to nie jest żaden HI-END. Bo było miękko i ciepło, był drive i stopę czuć było na ciele.

Rock niestety często jest źle nagrany . Wiadomo im lepszy sprzęt tym gorzej graja źle nagrane płyty.

Witam wszystkich forumowiczów. Czy ktoś z Was posiada/posiadał/może słuchał zestawu górnych lotów przedwzmacniacza Denon AVP-A1HD wraz z końcówką POA-A1HD ??? Czy te klocki są warte pieniędzy które trzeba zapłacić na obecną chwilę..... mam wiele więcej pytań do użytkownika takiego zestawu. Bardzo proszę , odezwijcie się i pomóżcie na temat opinii bo nie mogę spać po nocach. Pozdrawiam wszystkich klubowiczów.

Denon AVP-A1 HDCI, Denon POA-A1 HDCI, Marantz UD-7007 Dac Master , kolumny YB 

Witam. Posiadam Denona DVD 5000 2X POA T10 DCD 1550AR oraz TU260L MK2 mam nadzieje ze to starczy aby przystapic do klubu ;-). Pozatym mam wielka prosbe. Szukam opini na temat DENONA POA 1003 I PRA 1003 moze ktos z klubowiczow posiada te klocki lub slyszal jak sie sprawuja? Proze o pomoc. Moge kupic je niedrogo. (sorry za brak polskich znakow mieszkam w uk a post pisze w pracy) Jeszcze raz prosze o pomoc. Za wszystkie info bede wdzieczny

Edytowane przez nissio100

Witam. Posiadam Denona DVD 5000 2X POA T10 DCD 1550AR oraz TU260L MK2 mam nadzieje ze to starczy aby przystapic do klubu ;-). Pozatym mam wielka prosbe. Szukam opini na temat DENONA POA 1003 I PRA 1003 moze ktos z klubowiczow posiada te klocki lub slyszal jak sie sprawuja? Proze o pomoc. Moge kupic je niedrogo. (sorry za brak polskich znakow mieszkam w uk a post pisze w pracy) Jeszcze raz prosze o pomoc. Za wszystkie info bede wdzieczny

Ciekawy set, daj jakieś foto.

?👈

i zaklad bys wygral. Dvd 5000 bije o dwie klasy DCD 1550AR . Zreszta upolowalem go z mysla aby zastapil DCD 1550. Z poczatku traktowalem zakup DVD 5000 w ramach eksperymentu ale byl to strzal w dziesiatke. zaczelem sie bawic Denonami bo moim zdaniem to naprawde ciekawe urzadzonka. Choc to nie jest moj podstawowy zestaw to daje wiele frajdy. Nie rozwala budzetu a zabawa przednia. Denony u mnie graja z MONITOR AUDIO S5I I mysle ze to naprawde dobre zestawienie. Na preampie narazie NAD C 370 ale jedzie (ciekawostka) Sansui c 77 a cel moj to PRA 1500.

I tu pytanie... koncowki I dvd 5000 mam w kolorze zlotym wiec czy Denon produkowal tez preampy serii PRA w zlotym kolorze?Bo narazie tylko czarne namierzylem.

Edytowane przez nissio100

Tu "set", tam "focia" - obie formy poprawne :-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Znalazlem cos takiego dzis na alledrogo. http://allegro.pl/denon-dap-2500-high-end-przedwzmacniacz-xlr-i6039141508.html Stan hmm kiepski. Ale zastanawiam sie czy nie zaproponowac wymiany za DCD 1550AR z tym ze moj cd jest w idealnym stanie I z pilotem. Co wy na to?

Witam i zarazem wracam się o pomoc.

Chciałbym się dowiedzieć jak gra Denon dcd-335? Znalazłem jedną taką sztuką na allegro: http://allegro.pl/cd-denon-dcd-335-i6035177990.html. Zastanawia mnie jego barwa a dokładnie czy gra środkiem czy skrajami pasma? I co myślicie gdyby wymienić przewód zasilający, ten z playera zastąpić innym, np. na rodowanych wtykach? Znalazłem też inny player: http://allegro.pl/odtwarzacz-cd-denon-dcd-590-i6040174754.html i to samo pytanie jaka może być jego barwa oraz, który z tych dwóch jest bardziej szczegółowy/rozdzielczy? Nie wiem też czy cena tego drugiego nie jest mocno naciągana, na UK ebay widziałem takie po 20 funtów tyle, że bez kosztu wysyłki.

A może ktoś by mi zarekomendował do tych odtwarzaczy jakiś jeszcze inny set? W większości moje preferencje muzyczne to jazz, ale i muzyka symfoniczna, pozostałe gatunki to już wielo-kulturowy tygiel wykonawców.

Chciałbym się dowiedzieć jak gra Denon dcd-335? Znalazłem jedną taką sztuką na allegro: http://allegro.pl/cd-denon-dcd-335-i6035177990.html. Zastanawia mnie jego barwa a dokładnie czy gra środkiem czy skrajami pasma? I co myślicie gdyby wymienić przewód zasilający, ten z playera zastąpić innym, np. na rodowanych wtykach? Znalazłem też inny player: http://allegro.pl/odtwarzacz-cd-denon-dcd-590-i6040174754.html i to samo pytanie jaka może być jego barwa oraz, który z tych dwóch jest bardziej szczegółowy/rozdzielczy? Nie wiem też czy cena tego drugiego nie jest mocno naciągana, na UK ebay widziałem takie po 20 funtów tyle, że bez kosztu wysyłki.

A może ktoś by mi zarekomendował do tych odtwarzaczy jakiś jeszcze inny set? W większości moje preferencje muzyczne to jazz, ale i muzyka symfoniczna, pozostałe gatunki to już wielo-kulturowy tygiel wykonawców.

Co masz na mysli piszac:wielokulturowy tygiel wykonawcow ? To moze byc przydatne w mniej lub bardziej kwiecistym opisie "playerow" ktore tak Cie intryguja.serwus

Czyli: wszystkie inne rodzaje muzyki / wielobarwność / różnorodność / brak zamykania się do jednego, określonego stylu muzycznego.

Moze jakis tytul i oczywiscie wykonawca ? Chetnie poslucham czegos innego-nowego (dla mnie).

Moze jakis tytul i oczywiscie wykonawca ? Chetnie poslucham czegos innego-nowego (dla mnie).

O muzyce możemy porozmawiać prywatnie, tak by nie zaśmiecać wątku.

Tu i teraz interesują mnie porady klubowiczów odnośnie mojego powyższego zapytania.

O muzyce możemy porozmawiać prywatnie, tak by nie zaśmiecać wątku.

Tu i teraz interesują mnie porady klubowiczów odnośnie mojego powyższego zapytania.

Wielka szkoda.Jestem przekonany, ze nie tylko ja ale i wielu uczestnikow tego forum chcialo by sie dowiedziec - jakiego rodzaju muzyki sluchasz, ze interesuja Cie opinie na temat tak wyrafinowanych urzadzen.

Wielka szkoda.Jestem przekonany, ze nie tylko ja ale i wielu uczestnikow tego forum chcialo by sie dowiedziec - jakiego rodzaju muzyki sluchasz, ze interesuja Cie opinie na temat tak wyrafinowanych urzadzen.

Nie wiem czy wielu czytelników by chciało ale widzę, że Ty chcesz, zatem dobrze:). Niech będzie:). Przesyłam kilka nazw płyt i wykonawców specjalnie na twoje życzenie. Oczywiście zastrzegam, że jest o jedynie wybrany przekrój z mojej dość szerokiej płytoteki.

- Peter Gabriel Live Blood ,

- Peter Gabriel New Blood,

- Marcin Wyrostek & Coloriage,

- Amy Macdonald A Curious Things - Special Orchestral Editions,

- Bliss The made Historyk,

- Bliss No one built this moment,

- Bliss After Life,

- Bliss Quiet Latters,

- Sarah Brightman Symphony Live in Wiena,

- Paul Obrien Long May You Sing,

- Cesaria Evora Mae Carinhosa,

- Preisnners Voices,

- Muddy Waers Folk Singel,

- Lisa Gerrard Patrick Cassidy Immortal Memory,

- Candy Dulfer Live at Montreeux 2002,

- Vangelis - Themes,

- Leonard Cohen Live in Dublin,

- George Michael Older,

- Kayah Transoriental Orchestra,

- Christian Willisohn Hold on,

- Buena Vista Social Club At Carnegie Hall,

- Kari Bremnes Norwegian Mood,

- Till Bronner RIO,

- Keny G Breathless,

- Nils Lofgren Acoustić Live 1997,

- Anne Ducros Urban Tribe.

- Jan Kany Pawluśkiewicz Nieszpory Ludzmierskie,

- Passenger Whispers.

Edytowane przez Darth Vader

Nie wiem czy wielu czytelników by chciało ale widzę, że Ty chcesz, zatem dobrze:). Niech będzie:). Przesyłam kilka nazw płyt i wykonawców specjalnie na twoje życzenie. Oczywiście zastrzegam, że jest o jedynie wybrany przekrój z mojej dość szerokiej płytoteki.

- Peter Gabriel Live Blood ,

- Peter Gabriel New Blood,

- Marcin Wyrostek & Coloriage,

- Amy Macdonald A Curious Things - Special Orchestral Editions,

- Bliss The made Historyk,

- Bliss No one built this moment,

- Bliss After Life,

- Bliss Quiet Latters,

- Sarah Brightman Symphony Live in Wiena,

- Paul Obrien Long May You Sing,

- Cesaria Evora Mae Carinhosa,

- Preisnners Voices,

- Muddy Waers Folk Singel,

- Lisa Gerrard Patrick Cassidy Immortal Memory,

- Candy Dulfer Live at Montreeux 2002,

- Vangelis - Themes,

- Leonard Cohen Live in Dublin,

- George Michael Older,

- Kayah Transoriental Orchestra,

- Christian Willisohn Hold on,

- Buena Vista Social Club At Carnegie Hall,

- Kari Bremnes Norwegian Mood,

- Till Bronner RIO,

- Keny G Breathless,

- Nils Lofgren Acoustić Live 1997,

- Anne Ducros Urban Tribe.

- Jan Kany Pawluśkiewicz Nieszpory Ludzmierskie,

- Passenger Whispers.

- Till Bronner Rio

Bardzo dziekuje-to bardzo interesujacy zestaw artystow.Dostrzeglem w nim rowniez pozycje o ktorych pojecie mam raczej mgliste.Z przyjemnoscia poszukam tu i tam.

To jest najbardziej podstawowy model jaki byl w ogole dostępny, oszczędności gdzie tylko się da. Daruj go sobie.

Jeżeli szukasz czegoś do 200zł koniecznie szukaj DCD-980, DCD-960. Odstają one reszty szczegolnie górą. Jest jej więcej i jest bardziej dzwięczna, zarysowana.

Edytowane przez rafal735r

?👈

To jest najbardziej podstawowy model jaki byl w ogole dostępny, oszczędności gdzie tylko się da. Daruj go sobie.

Jeżeli szukasz czegoś do 200zł koniecznie szukaj DCD-980, DCD-960. Odstają one reszty szczegolnie górą. Jest jej więcej i jest bardziej dzwięczna, zarysowana.

A jaki do tego wzmacniacz można polecić, jakie monitory ? i czym najlepiej spiąć :)

najlepiej spiąć kablami :)

poszukujesz wzmaka pod linię tych cd czy wybór dowolny byle dobry i za ile?

Byle dobry, byle Denon :) A kwota po dość szybkim namyślę, że nie więcej jak 200 PLN w porywach do 250 PLN, choć ta kwota to i tak szał - wieżę jednak, że z waszą ekspercką wiedzą polecicie coś ocierającego się o HiEnd :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.