Skocz do zawartości
IGNORED

Aleph-X

Konrad

Rekomendowane odpowiedzi

chcialem sie dowiedziec czy ktos, kto zbudowal juz alepha x probowal sie bawic w podmienianie tranzystorow koncowych na inne. mam schemat w ktorym wystepuja irfp044. zastanawiam sie po co az tak duze prady tych tranzystorow. poza tym owe modele sa chyba raczej wykorzystywane jako przelaczniki, a nie tranzystory do zastosowan audio. jesli jestem w bledzie prosze mnie z niego wyprowadzic. jako alternatywe wypatrzylem sobie 2sk1530. wiem ze sa dosc popularne we wzmacniaczach, ale nie wiem czy moglyby sie nadawac do alepha. ich prad to 12A, a cena jest zaskakujaca, bo ok 40zl sztuka, wiec eksperymentowanie byloby dosc drogie. ewentualnie, jesli sa jakies inne typy, lepsze od tych irfp044 i 2sk1530 (nie chodzi mi o wygorowany prad tylko o jak najbardziej liniowy zakres charakterystyki, powiedzmyz pewnym zapasem pradu) bylbym wdzieczny za ich symbol. nie chce inwestowac pieniedzy bez namyslu, bo nie w tym sztuka

https://www.audiostereo.pl/topic/4363-aleph-x/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.