Skocz do zawartości
IGNORED

Squeezebox - wymiana doświadczeń itp.

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam inne pytanie dotyczące Qnap-a Ts-110.

Czy tego typu sprzęt działa moze działac bez wbudowanego dysku obsługując tylko podłaczony przez USB dysk zewn. ?

raczej nie bo trzeba gdzies wgrac oprogramowanie sterujace, wiec chocby 1GB dysk ale jest potrzebny

Witam

pamowie co proponujecie pod SBT Żeby ładnie czytało bibliotekę kilka tysięcy plików moze wiecej, żeby sie tez nadawało w przyszłości do trzymania filmów mkv, przynajmniej dwudyskowy lub lepiej cztero w dobrej cenie oczywiscie,

chodzi mi o to żeby płynnie wszystko chodziło

• 2 tygodnie później...

jakie macie propozycje na cichego NASa?<br />

wentylator tez halasuje - wiec moze sa jakies alternatywy do qnapow czy netgearow?<br />

pewnie ze jako dysk przydal by sie flash (nie wiem ile kosztowal by obecnie flash 300GB) ale z braku funduszy bedzie prawdopodobnie cos ze stajni hitachi - maja jakies ciche linie dyskow - cinema czy cos takiego<br />

<br />

macie jakies pomysly?<br />

wywalić router i NAS do przedpokoju.

no wlasnie skonczylem remont i przeciagnalem caly kabel wlasnie do szafki ze sprzetem wiec teraz by nie bylo latwo pruc wszytsko jeszcze raz

Sa urzadzenia ktore puszczaja sygnal internetowy po przewodach elektrycznych, do gniazdka podlaczasz puszke do ktorej wpinasz kablem ethernet router z nas a z drugiej strumieniowiec, proste i skuteczne

strumieniowiec, lampy i tuby

czyli rozmumiem ze SB polaczy sie juz z takim dyskiem bezprzewodowo czy tez bedzie musial miec taka wpinke do sieci elektrycznej - bo nie widzialem takich pamieci masowych ktore sa wireless. pewnie sa ale to tez beda koszta

Gość partick

(Konto usunięte)

czyli rozmumiem ze SB polaczy sie juz z takim dyskiem bezprzewodowo czy tez bedzie musial miec taka wpinke do sieci elektrycznej - bo nie widzialem takich pamieci masowych ktore sa wireless. pewnie sa ale to tez beda koszta

NAS normalnie wpinasz do routera i Squeezebox łączy się z routerem po Wi-Fi.

czyli musze nabyc droga kupna to ustrojstwo do wpuszczania sieci w instalacje elektryczna i podlaczyc router z nasem do tego ustrojstwa gdzie badz - byle zeby gniazdko bylo w zasiegu?

Dokladnie, kupujesz urzadzenia np takie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

swietnie dzialaja i nie jestes ograniczony kablami, gniazdka na pewno masz wszedzie:-)

Ukryta Zawartość

Jeśli z odległości słuchacza powiedzmy 3metrów jesteś w stanie usłyszeć hałas o natężeniu ok 20 decybeli to jestem pod wrażeniem. Słucham często muzyki z laptokiem na kolanach ok 36 dB wynosi hałas jego pracy i muszę się wsłuchać, aby usłyszeć jego pracę. Kup synology, do tego DAC z USB, połączyć można bezpośrednio i jako pilota użyć iPoda lub androida z aplikacją DS Audio(darmowa) i nie szukaj dziury w całym.

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

jako daca mam SB i jak na razie pasi. zdetronizowal juz pare braci z kraju skosnookich wiec na razie zostanie a dokupilem mu lepszy zasilacz wiec na razie nie bede kombinowal.

ta twoja propozycja jesty oj - ten nas ma 18.4dB wiec jest oraktycznie nieslyszalny ale dyski potrafia jazgotac wiec albo cichy dysk albo wywalenie calego ustrojswa gdzies indziej - to rozwiazanie zaproponowane wczesniej nie jest glupie - musze zobaczyc ile takie zabawki kosztuja nie ale sadze ze sa tansze od pamieci flash

jako daca mam SB i jak na razie pasi. zdetronizowal juz pare braci z kraju skosnookich wiec na razie zostanie a dokupilem mu lepszy zasilacz wiec na razie nie bede kombinowal.

ta twoja propozycja jesty oj - ten nas ma 18.4dB wiec jest oraktycznie nieslyszalny ale dyski potrafia jazgotac wiec albo cichy dysk albo wywalenie calego ustrojswa gdzies indziej - to rozwiazanie zaproponowane wczesniej nie jest glupie - musze zobaczyc ile takie zabawki kosztuja nie ale sadze ze sa tansze od pamieci flash

cos masz nie tak z nasem albo jakies szczegolnie glosne dyski masz, ja na wd green + qnap nie slysze zadnego halasu podczas sluchania muzyki mimo ze mam go w pokoju w ktorym slucham muzyki, w pierwszej kolejnosci sprawdz nasa i dyski a pozniej mysl o wyciszaniu albo wymianie nasa+dyskow

Edytowane przez antymalkontent

chwilowy brak działalności w audio.

mam zabytkowe barracudy - maja dobrze po 8 lat. albo i wiecej i moze to jest glowny powod

stare seagate byly glosne mialem barracude w pc to rzeczywiscie dosc halasowal wiec moze to jest przyczyna, polecam inwestowac w ciche i wolniejsze serie dyskow, lepiej sprawdzaja sie w multimediach, producenci sami obecnie produkuja serie do multimediow jak wd green

Mam pytanie:

Wypatrzyłem w pobliskim sklepie taki zasilacz:

Ukryta Zawartość

Czy można wywnioskować czy nada się do SQB Toucha i czy jest sens kupować?

Dodam że cena kusząca : około 60 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zwykłybanan

Po wymianie złącza na 5,5/2,5mm będzie pasował. Podejrzewam, że przy tej cenie jest zrobiony na zrównoleglonych stabilizatorach LM7805 jak wszystkie zasilacze z tego segmentu (pojedyńczy stabilizator 7805 ma max. 1,5A, mocniejsze były w obudowach TO3, ale wątpię czy taki zastosowano).

A czy jest sens kupować - niestety ale będziesz musiał sobie na to odpowiedzieć....po zakupie:)

Pozdrawiam

Mam pytanie:

Wypatrzyłem w pobliskim sklepie taki zasilacz:

Ukryta Zawartość

Czy można wywnioskować czy nada się do SQB Toucha i czy jest sens kupować?

Dodam że cena kusząca : około 60 zł

cena dobra i nieaudiofilska tak samo jak squezeboxa co jest bardzo wazne w sytuacji kiedy audiofilscy producenci potrafia krzyknac za zasilacz rownowartosc squezeboxa jak i wiecej (typowy wyzysk i szukanie naiwnych) tylko nie wiem jak z jakoscia, ale warto by bylo w podobnej cenie kilka przejrzec i wybrac cos najlepszego,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez antymalkontent

cena dobra i nieaudiofilska tak samo jak squezeboxa co jest bardzo wazne w sytuacji kiedy audiofilscy producenci potrafia krzyknac za zasilacz rownowartosc squezeboxa jak i wiecej (typowy wyzysk i szukanie naiwnych) tylko nie wiem jak z jakoscia, ale warto by bylo w podobnej cenie kilka przejrzec i wybrac cos najlepszego,

Niestety inny wtyk i ewentualnie trzeba zaryzykować i kupić i ciąć wtyk

A jak nie zagra .... :(

Ale cena kusząca ( 50 zł) więc może .... :)

• 2 tygodnie później...

ktoś próbował robić pomiar i kalibrację?

a jeszcze małe pytanko czy jest plugin do sbt który daje możliwość regulacji EQ bas średnica wysokie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Witam!

Czy ktoś z forumowiczów korzysta z aplikacji iPeng (iPhone/Ipad) do sterowania SBT? (kosztuje 5 euro i sie zastanawiam, czy jest wyraźnie lepsza od darmowej?)

Ostatnio cos mi szwankuje aplikacjia "squeezebox" na iphoneie....

z góry dzieki za pomoc

czy jest możliwość indexowania strumieni radiowych np tylko 320?

jakie znacie dobre stacje z muzyką elektroniczną strumienie 320?

aplikacja na androida do sterowania sbt znalazłem tylko taką

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Polecam iPeng na iPada. Program logitecha tutaj niestety wysiada jeżeli chodzi o szatę graficzną i funkcjonalnošć. Uzytkuję od kilku dni na iPadzie i nie ma już odwrotu. Właśnie z poziomu iPeng piszę tego posta mając pełną kontrolę nad odtwarzaną muzyką. Sam się wahałem czy potrzebuję takiego drogiego pilota ale po prezentacji u jednego z forumowych kolegów moja żona stwierdziła , że warto;0)

Hehe WildStar, mówiłem Ci że to sterowanie iPengiem jest uzależniające, jest to jeden z przyjemniejszych programów do sterowania wogóle

szkoda że ipad jest drogi :(

myślę o kupnie nexusa7 z androidem

jakie programy są ciekawe na androida jeszcze?

Focal + Naim

Ok

chyba sie przekonalem

ostatnie pytanie - poza tym ze ladniej wyglada, oferuje jakies inne mozliwosci?

Lepiej/szybciej wyszukuje muzyke?

U mnie squeezecontroler myli okladki, czasami podwojnie indeksuje albumy...zniknie ten problem? (biblioteka okolo 1300 albumow flac)

szkoda że ipad jest drogi :(

myślę o kupnie nexusa7 z androidem

jakie programy są ciekawe na androida jeszcze?

Squeezecommander i będzie bajka. A te 14 zł chyba przebolejesz :)

• Pokaż nowe odpowiedzi