Skocz do zawartości
IGNORED

Co ważniejsze kolumny czy elektronika ?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba większym problemem jest nastawienie Franka do produktów mojej firmy wystarczy użyć wyszukiwarki i wpisać autora i słowo amplifon. Wszystko będzie jasne.

Żeby nie było niedomówień nie chodzi mi o krytykę moich produktów tylko o to że ciągle jest ona głoszona przez te same osoby. Dwie trzy na całym forum. Jestem w stanie to zrozumieć jeśli jest to poparte opiniami innych osób ale takowych opinii jest niewiele. Nie twierdzę że moje wzmacniacze są najlepsze na świecie ale ciągłe przyszywanie "gówna" przez te same osoby irytuje.

Dziwnym trafem wiem że co najmniej 2 osoby mają zestawienia WT40 z mini utopiami i co najmniej kilka z innymi JM Labami od tanich modeli po bardzo drogie. Wszyscy jednogłośnie twierdzą że jest to świetne zestawienie. Zresztą sam wielokrotnie proponuję kolumny tej firmy pod moje wzmacniacze. Oczywiście z zastrzeżeniem na wysokie tony które w JM Labach lubią dać po uszach. O ile ja mogę być głuchy i mieć brak obiektywizmu to nie sądzę żeby głusi byli również inni użytkownicy.

• Użytkownicy+

>amplifon

Może kwestia tak różnych ocen jest spowodowana pozostałą częścią toru -CD (O kablach to aż strach wspomniec w tym wątku).A także akustykom pokoju i co najważniejsze GUSTEM .Lampy też mogą miec wpływ.Wiele razy słuchałem jakiegoś sprzętu i z początku było coś nie tak.Wystarczyło odsunąc kolumny ,lub wymienic IC ,a dżwięk ożywał....

palton, 4 Sie 2009, 01:

>lub wymienic IC ,a dżwięk ożywał....

Jak zwykle pomógł kabelek,nie ważne dlaczego, z jakiego powodu-po prostu pomógł kabelek, i już.

Frank, 2 Sie 2009, 16:43

>Niestety ,gównianej elektronice nawet najlepsze kolumny nie pomogą.

>Słuchałem takiego zestawienia ,tj.Amplifon & Focal MiniUtopia.

>To był koszmar,pamiętam do dziś.

Ocena systemu typu wzmacniacz, kolumny z osobna jest niewłaściwa. Kolumny same w sobie mogą być bardzo neutralne (liniowe, niskie THD) ale stanowić mogą trudne obciążenie dla wzmacniacza. Kiedy super dobre kolumny, ale ciężkie do wysterowania z dobrym wzmacniaczem zagrają kiepsko w porównaniu do niby gorszych, tańszych kolumn ale łatwiejszych do wysterowania z tym samym wzmacniaczem to nie ma się co dziwić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.