Skocz do zawartości
IGNORED

B&W CDM 7SE - jaki wzmacniacz?

konjo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem nowym osobnikiem na tym forum. Proszę o pomoc w doborze odpowiedniego wzmacniacza do kolumn B&W CDM 7 SE. Kolumny udało mi się kupić niedawno od pewnego Niemca, który miał je podłączone do zestawu ROTEL RB985 + ROTEL RSP966. Obecnie mam Yamahe RX-V 559, ale gdy napisałem sprzedawcy, że chce podłączyć Bouersy do tego amplitunera, to aż błagał mnie żebym zainwestował w coś mocniejszego. Interesuje mnie jakaś mocna jednostka 5.1, bądź 6.1(może być procesor wielokanałowy + wzmacniacz) gdyż będę chciał w niedługim czasie dokupić głośniki tylne i centralny. Może ktoś z Was posiada te głośniki w pożądanej przeze mnie konfiguracji i jest zadowolony. Z góry dziękuję za każdą odpowiedź. :)

https://www.audiostereo.pl/topic/43834-bw-cdm-7se-jaki-wzmacniacz/

A ten ampli ma wyjście pre-out? Jeżeli tak to zacznij od troszkę ciepło grającej, dość wydajnej prądowo koncówki mocy. Zobaczysz czy to jest kierunek w którym warto iść.

Słuchając rozumu....

Wydaje mi się że niestety nie ma. Aczkolwiek mogę się mylić.

Poniżej link, gdzie widoczny jest tył.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość ata77

(Konto usunięte)
Gość ata77

(Konto usunięte)
Gość ata77

(Konto usunięte)

Dzięki wielkie. Właśnie poważnie myślałem o takim Rotelu. Chociaż zastanawiam się, czy nie zainwestować w NAD-a. Zobaczę, może uda mi się wylicytować coś z tych, a jak nie, to uzbieram coś jeszcze $$$ i spróbuje za jakiś czas.

za te pieniadze mozesz kupic yamahe dsp a1 lub tansza dsp a2 ! to sa konkretne wzmacniacze flagowce ktore do dzisiaj nie maja rywali !

no chyba ze wysokie modele denona !

jak juz z cos nowego to yamaha 2700 lub 3800

ja bym pozostal przy yamaszce jak do kina to niema lepszej elektroniki !

onkyo syf

harman niech pozostanie na rynku amerykanskim a moze meksykanskim

denon do przyjecia ale tylko wyskokie modele !

Gość ata77

(Konto usunięte)

co do a1 szczegolnie starsze to sie zgodze - dobry sprzet chociarz ja w dzwieku szukam czegos innego, natomiast nizsze modele uwazaj bo nie sa wydajne pradowo. W czasie próby w sklepie przy odkreceniu gałki przygasał dioda info o właczeniu ;0.

YAMAHA DSP-AX1 bywa czasami na allegro, jest to następca AZ1

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.