Skocz do zawartości
IGNORED

Szczyt AudioVoodoo ?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

XYZPaweł

"""Lampa - jeśli ktoś lubi specyficzny, zniekształcony dźwięk: ciepły, bez mocy. I lubi się martwić,

>czy już trzeba lampę wymienić, czy jeszcze nie ? Lubi spokój sąsiadów, czyli małą moc."

Generalnie i przypomnij sobie, że uszczegółowiłem to do single-ended.""

Wyciągnięcie z SE 50-60W nie stanowi problemu stosując słoik typu GU13.

To chyba dostatecznie dużo ?

Ciepło owszem będzie ale odczuwalne nawet bardzo w postaci grzania pokoju.

Gość

(Konto usunięte)

gagacek, 20 Cze 2008, 16:10

>Ano jaja. Jak można w ogóle dyskutować z człowiekiem o takiej wiedzy?

Oj Gagacek, czujesz się mądrzejszy w kwestii wzmacniaczy od projektanta z McIntosha ?!? Pochwal się czego dokonałeś, to musi być coś naprawdę wielkiego...

Gość

(Konto usunięte)

marekzawa, 20 Cze 2008, 18:23

>Wyciągnięcie z SE 50-60W nie stanowi problemu stosując słoik typu GU13.

>To chyba dostatecznie dużo ?

To pewno maksymalne moce do wyciągniecia z tych wzmaków ? Przy jakich THD, 10 % ?

Wzmaki tranzystorowe się zaczynają od takich mocy...

>Ciepło owszem będzie ale odczuwalne nawet bardzo w postaci grzania pokoju.

Ale powiedz po co ?

XYZPawel, 20 Cze 2008, 18:32

>marekzawa, 20 Cze 2008, 18:23

>

>

>>Wyciągnięcie z SE 50-60W nie stanowi problemu stosując słoik typu GU13.

>>To chyba dostatecznie dużo ?

>To pewno maksymalne moce do wyciągniecia z tych wzmaków ? Przy jakich THD, 10 % ?

>Wzmaki tranzystorowe się zaczynają od takich mocy...

>

>>Ciepło owszem będzie ale odczuwalne nawet bardzo w postaci grzania pokoju.

>Ale powiedz po co ?

Przy 8 Ohm i 5% THD+N (więc już słyszalnie duże zniekształcenia)- 58W (APOLOG)

XYZPawel

Oj Gagacek, czujesz się mądrzejszy w kwestii wzmacniaczy od projektanta z McIntosha ?!? Pochwal się czego dokonałeś, to musi być coś naprawdę wielkiego...

Owszem, masz rację. Akurat wczoraj byłem ze swoim wynalazkiem u znanego forumowego kolegi, jego sprzęt to najwyższa półka. I wyobraź sobie że to słychać:)))) Spowodowałem opad szczęki u gospodarza. więcej szczegółów nie będzie, bo nie jesteś dla mnie adwersarzem, pozdrowienia.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Acha, uprzedzając odpowiedź - mam w **** to czy mi wierzysz czy nie, zainteresowani wiedzą i tyle.

Przepraszam resztę za styl, przekaz musiał odbyć się na poziomie adwersarza.

Trochę sensu poproszę.

XYZ zwany przeze mnie Trójwymiarowym:

Próbowałeś może swoje śmiałe tezy opublikować na innych forach, dajmy na to audio asylum czy diyaudio? z Twoją znajomością language to nie problem, a roboty miałbyś na całą dobę non stop :)

Gość

(Konto usunięte)

Andy777, 20 Cze 2008, 18:56

>Próbowałeś może swoje śmiałe tezy opublikować na innych forach, dajmy na to audio asylum czy

>diyaudio? z Twoją znajomością language to nie problem, a roboty miałbyś na całą dobę non stop :)

Tam takie poglądy to nic dziwnego, tylko w naszym polskim grajdołku to jest objawienie, u nas wszystko przychodzi z 20 letnim opóźnieniem.

Gdy zaczynałem "być" audiofilem, to też mało kto słyszał o tym (91 r.). "Magazyn hi-fi" - pierwsza gazeta traktująca o tym, była jedyna i szata graficzna była jak z pisma podziemnego. Jak o tym opowiadałem, to ludzie też patrzeli na mnie jak na wariata...

Zapewne wtedy tak samo by na mnie patrzyła większość obecnych forumowych "ekspertów" z bożej łaski :))

Gość

(Konto usunięte)

gagacek, 20 Cze 2008, 18:44

>Owszem, masz rację. Akurat wczoraj byłem ze swoim wynalazkiem u znanego forumowego kolegi, jego

>sprzęt to najwyższa półka. I wyobraź sobie że to słychać:)))) Spowodowałem opad szczęki u

>gospodarza. więcej szczegółów nie będzie, bo nie jesteś dla mnie adwersarzem, pozdrowienia.

Gagacek, możesz co najwyżej buty czyścić temu projektantowi z McIntosha :)))

Ale pochwal się swoim "wynalazkiem". Wątek jest odpowiedni... Co to jest ? Piramidki na wzmaka, czy magiczna ściereczka ? :)))))

>Tam takie poglądy to nic dziwnego, tylko w naszym polskim grajdołku to jest objawienie, u nas

>wszystko przychodzi z 20 letnim opóźnieniem.

Znajdź proszę i zacytuj choć jeden wpis z kilkoma zgodnymi opiniami, a klękniemy przed Tobą i cześć oddamy, Mistrzu!

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

XYZPawel

20 Cze 2008, 19:41

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 101 / 634 / 0

Andy777, 20 Cze 2008, 18:56

Gdy zaczynałem "być" audiofilem, to też mało kto słyszał o tym (91 r.). "Magazyn hi-fi" - pierwsza gazeta traktująca o tym, była jedyna i szata graficzna była jak z pisma podziemnego. Jak o tym opowiadałem, to ludzie też patrzeli na mnie jak na wariata...

Zapewne wtedy tak samo by na mnie patrzyła większość obecnych forumowych "ekspertów" z bożej łaski :))

Czy Ty musisz wszystkim ublizac? Bo na razie w tym watku jest jeden idiota i jestes nim Ty. A tak nawiasem 1991 rok to nie 25 lat temu...

XYZPawel

>Gagacek, możesz co najwyżej

Zdziwiłbyś się a teraz papa, nie umiem i nie chcę rozmawiać z "myślącym inaczej".

Trochę sensu poproszę.

Rafał zostaw go, on ma wystarczające problemy z samym sobą, nie ma co mu jeszcze dokładać do pieca.

Trochę sensu poproszę.

Dziwnie potoczył się ten wątek - najpierw wszyscy w najlepsze naśmiewali się z Voodoo wynalazków a potem nagle zwrot i nagle wszyscy wskoczyli na XYZPawła jaki to z niego ignorant , nieuk, głuchy i w ogóle. To jak to jest naprawdę Panowie - macie jakieś konkretne zdanie na w/w temat czy piszecie zgodnie z aktualnie panyjącym "trendem" ?

Jaki motyw może mieć facet siedzący dzień w dzień na forum tematycznym od rana do wieczora tylko po to aby powiadomić wszystkich że temat go nie interesuje? Przecież nie taki jak wpisał w "o mnie".

Nie pierwszy taki przypadek na forum i zapewne niestety nie ostatni.

Gość

(Konto usunięte)

Kolejny fajny przykład AudioVoodoo:

wkładka do gramofonu, za jedyne 10 tys. zł !!!!

http://www.audiostereo.pl/Test_wkladek_gramofonowych_Lyra_44079.html

Co jest w tej wkładce, co ją odróżnia technicznie od wkładek za 100-300 zł ?!?. Które *mierzalne* parametry pozwalają dać tej wkładce tak idiotyczną cenę ?!?

Czy z tego artykułu się tego dowiemy, niestety nie... Ale Panowie jest słuchali, jest super.

Czy ludzie wszystko kupią ?!? Czy jest gdzieś granica ludzkiej naiwności ?

XYZPawel, 21 Cze 2008, 13:04

>Kolejny fajny przykład AudioVoodoo:

>

>wkładka do gramofonu, za jedyne 10 tys. zł !!!!

>

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>

>Co jest w tej wkładce, co ją odróżnia technicznie od wkładek za 100-300 zł ?!?. Które *mierzalne*

>parametry pozwalają dać tej wkładce tak idiotyczną cenę ?!?

>Czy z tego artykułu się tego dowiemy, niestety nie... Ale Panowie jest słuchali, jest super.

>

>Czy ludzie wszystko kupią ?!? Czy jest gdzieś granica ludzkiej naiwności ?

Paweł, ludzie kupią. Ty nie kupisz i już. Gdzie Cię boli?

Ukryta Zawartość

>XYZPawel, 20 Cze 2008, 19:41

>Andy777, 20 Cze 2008, 18:56

>

>>Próbowałeś może swoje śmiałe tezy opublikować na innych forach, dajmy na to audio asylum czy

>>diyaudio? z Twoją znajomością language to nie problem, a roboty miałbyś na całą dobę non stop :)

>

>Tam takie poglądy to nic dziwnego, tylko w naszym polskim grajdołku to jest objawienie, u nas

>wszystko przychodzi z 20 letnim opóźnieniem.

>

>Gdy zaczynałem "być" audiofilem, to też mało kto słyszał o tym (91 r.). "Magazyn hi-fi" - pierwsza

>gazeta traktująca o tym, była jedyna i szata graficzna była jak z pisma podziemnego. Jak o tym

>opowiadałem, to ludzie też patrzeli na mnie jak na wariata...

>

>Zapewne wtedy tak samo by na mnie patrzyła większość obecnych forumowych "ekspertów" z bożej łaski

>:))

hehe TRÓJWYMIAROWY ty bajkopisarzu internetowy,

jak się Andy_777 robił pierwsze mody to ty na stojąco pod szafę wchodziłeś !

TRÓJWYMIAROWY AudioVoodo

Mój Kot nie miałby z tobą o czym rozmawiać, LOL, że dodam modnie

YZPawel, 21 Cze 2008, 13:04

>Kolejny fajny przykład AudioVoodoo:

>

>wkładka do gramofonu, za jedyne 10 tys. zł !!!!

>

>

Ukryta Zawartość

>

>Co jest w tej wkładce, co ją odróżnia technicznie od wkładek za 100-300 zł ?!?. Które *mierzalne*

>parametry pozwalają dać tej wkładce tak idiotyczną cenę ?!?

>Czy z tego artykułu się tego dowiemy, niestety nie... Ale Panowie jest słuchali, jest super.

>

>Czy ludzie wszystko kupią ?!? Czy jest gdzieś granica ludzkiej naiwności ?

to sprzęt nie dla przeciętnych zjadaczy chleba tylko dla tych,dla których 10kz to drobne...nie tylko kupią go dla dobrego dźwięku ale także dlatego ze w ich kręgach wypada mieć coś nieprzeciętnego itd.

Ukryta Zawartość

@XYZPawel

Mowisz, ze byles audiofilem - sprostuje cie, nigdy nim nie byles, nie czujesz roznicy, wiec nie roznisz sie niczym od mojego kumpla, ktory slyszy muze tak samo, czy to bedzie glosniczek z laptopa, czy zrobiony system. Nie probuje ci obrazac, masz pelne prawo do wypowiadania swoich opini, tylko, ze skoro nie jestes audiofilem, to czemu zatrowasz forumowicza zycie? To jest hamstwo i tyle, nie jestes audiofilem to przenies sie na forum, ktore jest o czynm innym! Jesli jakas dziedzina zycia mnie nie interesuje, np polityka, to czy ja wchodze specjalnie na forum polityczne i mowie, ze wszystko o czym oni dyskutuja to jedno wielkie klamstwo, nikt nie ma racji, jestescie oblakani? Raczej nie..., bo niby po co?

Zastanow sie, samochod, cztery kola, silnik, siedzenia kierownica, karoseria i jazda. Np Audi RS4 kontra BMW M5, oba auta posiadaja niezle silniki, oplywowy ksztalt, wygodne siedzenia, niezle sie je prowadzi i wogole full wypas. Oba jezdza, ale i jeden i drugi ma inne wlasciwosci jezdne, inaczej sie je prowadzi, inaczej sie w nich siedzi inaczej operuje kierownica i inaczej sie przyspiesza. Chcesz mi powiedziec, ze np F1 prowadzi sie tak samo jak malucha, ma takie same wlasciwosci jezdne? nie wydaje mi sie...

Ja lubie Audi, ale inni wola BMW, dlaczego? Jest wiele czynnikow, ale moze to byc dlatego bo np BMW sie inaczej prowadzi - jeden czynnik moze zdecydowac, ze wybiore BMW a nie Audi, tak samo jest z audio i nie tylko!

Chlopie zastanow sie...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

>neomammut

Jakby nasz nawiedzony kolega był za to by się nie wyróżniał a tak jest w centrum uwagi jak biały jednorożec, i o to mu tylko chodzi. Chyba nie sądzisz że chce tu kogokolwiek przekonać. Jest na tyle inteligentny że doskonale wie że przyjęta metoda jest skrajnie nieskuteczna. Potrzebuje się po prostu wykazać w kategorii jeden przeciw wszystkim jak jego ulubiony Chuck Norris. Forum się do tego nadaje znakomicie, bo ewentualna porażka nie grozi wielkimi konsekwencjami, można co najwyżej dostać bana i zmienić nicka.

Gość

(Konto usunięte)

ptx, 21 Cze 2008, 20:23

>to sprzęt nie dla przeciętnych zjadaczy chleba tylko dla tych,dla których 10kz to drobne...nie tylko

>kupią go dla dobrego dźwięku ale także dlatego ze w ich kręgach wypada mieć coś nieprzeciętnego itd.

Tacy też są, ale jest pełno audiofili, co nie dojedzą, chodzą obdarci, mieszkają w bloku, i w sprzęt ładują...

Jak czytam niektóre wypowiedzi, to myślę, że te wkładki powinny jeszcze więcej kosztować i oni powinni je kupować, taki swoisty "podatek od głupoty". Kupujcie, i pamiętajcie im droższy, tym lepszy :))

Gość

(Konto usunięte)

neomammut, 21 Cze 2008, 22:57

>czy zrobiony system. Nie probuje ci obrazac, masz pelne prawo do wypowiadania swoich opini, tylko,

>ze skoro nie jestes audiofilem, to czemu zatrowasz forumowicza zycie? To jest hamstwo i tyle, nie

>jestes audiofilem to przenies sie na forum, ktore jest o czynm innym! Jesli jakas dziedzina zycia

>mnie nie interesuje, np polityka, to czy ja wchodze specjalnie na forum polityczne i mowie, ze

>wszystko o czym oni dyskutuja to jedno wielkie klamstwo, nikt nie ma racji, jestescie oblakani?

>Raczej nie..., bo niby po co?

Ale to nie jest forum "audiofilia", tylko STEREO. Widzisz różnicę ?

Ale to ciekawę, że prawdą można komuś życie zatruć :)

>Chlopie zastanow sie...

No, Ty się nie zastanowiłeś.

>Jak czytam niektóre wypowiedzi, to myślę, że te wkładki powinny jeszcze więcej kosztować i oni

>powinni je kupować, taki swoisty "podatek od głupoty".

Jak czytam to i owo, to myślę, że dostęp do internetu powinien być dużo droższy i może nawet reglamentowany.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.