Skocz do zawartości
IGNORED

poszukiwanie wzmaka

radark

Rekomendowane odpowiedzi

"arturross, 16 Cze 2008, 16:43

>>Co to znaczy, że e80-tki nie dają rady? :>

>

>Pisząc że nie dają rady mam na myśli że po zrobieniu na ok.60% możliwości wzmacniacza głośniczki

>mają ochotę polecieć dalej aniżeli dochodzi z nich dźwięk, poza tym jest cała masa zniekształceń."

jest dokładnie odwrotnie jak mniemam, wzmacniacz nie daje rady i stąd te zniekształcenia.

>jest dokładnie odwrotnie jak mniemam, wzmacniacz nie daje rady i stąd te zniekształcenia.

Nie możliwe. wzmacniacz 2x120w max, kolumny 110w max, więc wzmacniaczowi mocy nie brakuje, poza tym na maksimum nigdy nie robię, mam sąsiadów którym się tynk z sufitu wali

jeśli pytasz o sony to z całą pewnością. tylko znaleźć coś takiego jest problem. Właśnie słucham na nich piratów z Karaibów, poraz setny chyba i jestem za każdym razem pod wrażeniem.

wczoraj słuchałem atola i baltlaba, cóż przepaść, atol gra bardziej dołem, średnica jest ok ale góra mocno wycofana, baltlab miodzio, może trochę za bardzo wyostrza brzmienie że czasem zbliża się do granicy nieprzyjemnego słuchania ale ogólnie bardzo kulturalny wzmak, totalnie detaliczny

Radzę Ci jednak posłuchać tego Dussona DS99. Z pewnością ktoś z forumowiczów w Warszawie ma takowy i udstępni go do odsłuchu. Wg mojej skromnej opinii spośród wszystkich wzmacniaczy, które dotychczs miałem, ten najlepiej trafia w moje gusta. Takim bassem - zróżnicowanym, głębokim, świetnie kontrolowanym - nie mogą pochwalić sieę o wiele droższe i większe wzmacniacze. Xindaki, Vincenty - słynące z dobrego bassu mogą się przy tym Dusson-ie zawstydzić.

Ponato zamiast kupować wzmacniacz za 3000 zł, lepiej część funduszy przeznaczyć na zakup dobrego przetwornika D/A. Posiadane przez Ciebie źródło nie należy do najlepszych. Taki Duet - Dussun DS99 + Lite DAC60 - przywyższa pod każdym względem posiadanego (jeszcze) przeze mnie wzmacniacza lampowego Prima Luna na kt88.

Znam GC ale jesli ten gra jak wyglada to czapki z glow (szacun dla wykonawcy) i jesli mialbym 2 kola wolnej gotowki to stalby juz u mnie!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Reszte wymienionych bym olal.

robix

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Nie możliwe. wzmacniacz 2x120w max, kolumny 110w max, więc wzmacniaczowi mocy nie brakuje"

Deklarowana moc wzmacniacza na ogół nie ma żadnego praktycznego znaczenia, liczy sie wydajność prądowa liczona w Amperach a nie w Watach. Miałem okazję sie o tym przekonać niejednokrotnie - skromny piecyk 30W ale dobrej wydajności prądowej, ustawiony Volume na godzinę 10 i kolumny tańczyły, dynamika zniewalająca. Podpinałem później wzmaki 65W i 140W i jeśli chodzi o dynamikę to wyglądały jak chorowite braciszki pierwszego, cierpiące na anemię (choć w innych aspektach brzmienia - przejrzystość, przestrzeń mogły zagrać lepiej).

Z Caspianem jest tak, że im dłużej słuchasz, tym bardziej się podoba. Od 5 lat nie znalazłem dla niego alternatywy, a tylko umacniał fundamentalną pozycje w moim systemie, wraz z kolejnymi porównaniami.

no właśnie stałem się jego posiadaczem, 3,5 za nówkę, po zapoznaniu sie z instrukcją obsługi zastanawiam się nad dokupieniem końcówki mocy, tylko myślę o czymś tańszym bo na caspiana mnie nie stać, czy to dobry pomysł? jeśli tak to co radzilibyście zakupić? i czy ta końcówka nie zdeformuje brzmienia integry? no i oczywiście myślę o zmianie cd, coś z twardym, mocnym basem byłoby dobre, co o tym myślicie?

radark, a skąd takiego wyrwałeś ?

Na razie weź na wstrzymanie i słuchaj samej integry. Inna końcówka na 100% zmieni firmowe brzmienie i możesz stracić to, co caspian ma najlepszego, zwłaszcza z tańszą końcówką.

Graj i wygrzewaj caspiana, a między czasie rozglądaj się za CD, bo wzmacniacz jest tego warty i odwdzięczy się z nawiązką.

w audiopunkcie, w sklepie został 1 egzemplarz, i gość obniżył cenę żeby go sprzedać, co najwazniejsze wszystkie papiery są ok i jeszcze na gwarancji, jest to chyba poprzedni model

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.