Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ktos zna te kolumny

Lutek

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos mial kontakt z tymi kolumnami, moze ocenic brzmienie, porownac do innych znanych kolumn i wyrazic opinie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ceny niskie, jak na podawane parametry, na zdjeciach zle nie wygladaja - ale co z reszta ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/4406-czy-ktos-zna-te-kolumny/

Znalazlem jeszcze takie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ci sporo modeli produkuja.

Ukryta Zawartość

Ale czy ja wiem co to wszystko jest warte ??????

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rozumiem, ale czy ktos ich sluchal, porownywal ze znanymi, uznanymi, czy tez Wasze negatywne opinie opieraja sie wylocznie na przeswiadczeniu, ze jak za takie pieniadze i z jakiejs nieznanej polskiej firmy, to juz musi byc

dno ? Np. polska firma ESA na pewno na poczatku miala problemy, aby zyskac uznanie, jednak testy, opinie, nagrody, swiadcza o tym, ze smialo moze konkurowac ze znznymi zachodnimi firmami.

A co np. powiedziec o bardzo pozytywnych opiniach uzytkownikow na stronie

Ukryta Zawartość

Czyzby mogly byc spreparowane przez producenta.

Dlatego uwazam, ze opinie mozna wydac dopiero po przesluchaniu kolumn pochodzacych z takich firm przez osoby majace doswiadczenie w tym zakresie i dlatego pytam czy ktos ich sluchal i ma porownanie.

Ukryta Zawartość

Lutek - po prostu ich posluchaj - jesli beda Ci sie podobac to je kup nie przejmujac sie opiniami innych. Ale jesli juz pytasz na forum, ktore tworza "maniacy" to nie oczekuj, ze ktos sie bedzie tu zachwycal.

Gość Dreamer 1

(Konto usunięte)

Lepiej kup sobie Tannoy Mx2 z drugiej ręki i posłuchaj muzyki,a nie kolumn. Pozatym istnieje stara sprawdzona metoda albo zasada jak kto woli. Posłuchaj ich na swoim sprzęcie i muzyce.Jeśli Ci się spodobają to kupuj,a jeśli nie to poszukaj czegoś innego itd. Odsłuch,odsłuch i jeszcze raz odsłuch.Jeżeli ktoś powie kup sobie Nautiliusy bo grają SUPER,a Tobie nie przypadną do gustu to je kupisz bo firma jest znana?? Zastanów się nad tym.

Odkad ESA zaczela stosowac w swoich kolumnach porzadne przetworniki nie miala zadnych problemow z wybiciem sie. Zestaw glosnikowy do przede wszystkim dobre glosniki i zwrotnica. W pokazywanych przez Ciebie masz dalekowschodni badziew za 15-20 zlotych za sztuke na bazarze. Cale sedno tanich zestawow. Przejdz sie na gielde i posluchaj dowolnych zestawow z nich zbudowanych, moze wtedy zrozumiesz roznice i nasze uwielbienie do nieco innych zestawow. Dla mnie osobiscie przetworniki te brzmia beznadziejnie, ale wszystko jest kwestia gustu :))))

Z tego co widzę to głośniki pochodzą od czeskiej Tesli, a to nie wróży dobrego brzmienia. Diora też tam się zaopatrywała do swoich serii Polaris i Astra jakie są skutki wiemy wszyscy...

• 4 tygodnie później...

Witam

Co do Tawo to jak dla mnie to bomba!! Sam mam Tawo 602 i grają super.

To co koledzy wypisują to prawda, że należy posłuchać. Tawo oferuje pare sklepów, w których można to zrobić i porównać do innych marek.

Inne Polskie firmy ogłaszające się na internecie nie mają żadnych sklepów i nie ma gdzie ich posłuchać i to włąśnie mówi coś o firmie.

Polecam sklep w Koninie jest bardzo duży i mają tam wszystkie kolumny świata ;o))) prawie ( tylko te dobre i w tym właśnie TAWO), moża porównywać i porównychać.

Dobrze wiecie, że jeśli się nie posłuch to nie można ocenić sprzętu. Więć najpierw posłuchajcie a pózniej wypowadajcie się. Tak będzie obietywnie i rzeczowo.

Napawde polecam, niedługo będe u nich zmawiał Tawo 202. Już nie mogę się doczekać.

Pozdrawiam

o fujjj na czeskich glosnikach.. daruj zycie czlowieku..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - porownaj sobei ceny - glosniki membrany z wlokna szklanego weglowego.. tu masz sprzet dobry i tani: >

Ukryta Zawartość

Dziękuje bardzo

Tak słuchałem STX i grają ładnie, nie mam nic przeciwko. Poto jest wybór aby móc znaleść coś dla siebie. Ja znalazłem po pół roku szukania i jestem strasznie zadowolony z mojego zakupu.

Czy Pan kiedyś słuchał tesli? Jeśli nie to polecam, a tak poza tematem to wiem że ta sama fabryka co robi tesle robi też inne głośniki dla wielu firm np. Niemieckich, ale nie podam których, bo mi i tak Pan nie uwieży. ;o))).

Pozdrawiam

Ja słyszałem Tesle (obecnie ARN czyli AVM-Valmez) w kolumnach Diory i to bardzo dawno... i niestety zauwazyłem że ich poprzednie modele robione na jakchś dziwnych głosnikach produkcji Litewskiej i klonie Philipsów oraz na Tonsilach grały znacznie lepiej. Nie sądzę żeby firma Tawo była w stanie wycisnąc z nich lepsze brzmienie.

Z drugiej strony jednak nie przesadzajmy, AVMy to nie są już Tajwańskie czy Chińskie no-name'y z parametrami tak ustawionymi ze nie wiadomo do jakiej obudowy je włożyć. Zaufanie budzą również większe od STX'ów. I na Teslach można zrobić juz przyswoite zestawy. Wykorzystwał je Radmor, wykorzystuje także czeska Au-Ra oraz Akustique Quality (czesko - austriacka i to w zestawach z Vifami - wcale nie tanich, gdzie chyba ze względu na staranność aplikacji powinny pokaywać maksimum swoich możliwości), są w ofercie Intertechniki... Problem może być w tym, że ich dobra aplikacja wymagałaby rozbudowanej zwrotnicy, droższych wysokotonowców i elementów biernych - w dodatku z całej oferty przyzwoite ma tylko kilka modeli. Tak więc cena dobrego zestawu na Teslach i tak nie byłaby niska.

Prawda jest taka, że producent siegając po tanie głośniki, robi to po to by zbudować tanią kolumnę - wiec również ogranicza ceny innych elementów. Jezeli nawet Tesle są całkiem dobre to nie maja tego gdzie wykazać.

pozdrawiam

Ja słyszałem Tesle (obecnie ARN czyli AVM-Valmez) w kolumnach Diory i to bardzo dawno... i niestety zauwazyłem że ich poprzednie modele robione na jakchś dziwnych głosnikach produkcji Litewskiej i klonie Philipsów oraz na Tonsilach grały znacznie lepiej. Nie sądzę żeby firma Tawo była w stanie wycisnąc z nich lepsze brzmienie.

Z drugiej strony jednak nie przesadzajmy, AVMy to nie są już Tajwańskie czy Chińskie no-name'y z parametrami tak ustawionymi ze nie wiadomo do jakiej obudowy je włożyć. Zaufanie budzą również większe od STX'ów. I na Teslach można zrobić juz przyswoite zestawy. Wykorzystwał je Radmor, wykorzystuje także czeska Au-Ra oraz Akustique Quality (czesko - austriacka i to w zestawach z Vifami - wcale nie tanich, gdzie chyba ze względu na staranność aplikacji powinny pokaywać maksimum swoich możliwości), są w ofercie Intertechniki... Problem może być w tym, że ich dobra aplikacja wymagałaby rozbudowanej zwrotnicy, droższych wysokotonowców i elementów biernych - w dodatku z całej oferty przyzwoite ma tylko kilka modeli. Tak więc cena dobrego zestawu na Teslach i tak nie byłaby niska.

Prawda jest taka, że producent siegając po tanie głośniki, robi to po to by zbudować tanią kolumnę - wiec również ogranicza ceny innych elementów. Jezeli nawet Tesle są całkiem dobre to nie maja tego gdzie wykazać.

pozdrawiam

pozdrawiam

-->avw

Te litewskie głosniki, o których wspomniałeś, to pwenie produkuja ta firma:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolumny KBRX to mistrzostwo świata

he he......................

A najlepsze z nich to E001 które mają 500W mocy znamionowej i 100 dB efektywności za jedyne 1680/para !

Czysta okazja - altuso-maniacy powinni rozważyć takie kolumny !

he he..........................

[obrazekLUKASZ-76087_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.