Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha DVD-S1700 - opinie + instrukcja

Chattab

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę o opinie użytkowników tego odtwarzacza, które utwierdziłyby mnie w zamiarze jego kupna. Jeszcze usilniej poszukuję instrukcji obsługi W JĘZYKU POLSKIM (w "normalnej" dystrybucji ten model jest już niedostępny, pozostają tylko sklepy internetowe lub prywatny import). Gdyby ktoś miał ją zeskanowaną - w pdf lub jakiejkolwiek innej formie, będę dozgonnie wdzięczny! Mój e-mail: [email protected]

https://www.audiostereo.pl/topic/44082-yamaha-dvd-s1700-opinie-instrukcja/

mialem taka Yamahe

mam teraz 2700

co moge powiedziec o 1700 rewelacja ! obraz żyleta

dzwięk to samo ! zadnych problemów z odczytem płyt czy to cdr dvd r i inne wynalazki radzi sobie bezproblemowo

mam teraz 2700 do mojej yamaszki rxv2700

obraz to samo ! jednak dzwiek wydaje mi sie byc lepszy bardziej podchodzi to pod high end ale praktycznie roznicy niema trzeba sie wsluchac w niektore kawalki i przelaczac sprzet z jednego na drugi wtedy mozna uslyszec roznice jaką jest lepsza stereofonia tez dzwiek jest bardziej przestrzenny ale co to z pukntu technicznego zawdziecza to nei powiem bo uklady sa te same

tylko tory audio i video oraz zasilanie osobno podzielone w dvd

tak roznicy niema

ogole polecam 1700 super sprzęt i jak narazie niezawodny

jesli chodzi o instrukcje to znadziej ja tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jest to co prawda od nowszego modelu 1800 ale obsługa wydaje mi sie taka sama

marcin1982

potwierdzam, jakos dzwieku jest na bardzo wysokim poziomie, dla mnie Yamaha S2700 jest faworytem wsrod odtwarzaczy wieloformatowych jednak i kolejne moje DVD nie jest pozbawione wad....

przed Yamaha miałem DVD Harmana DVD37, jakosc dzwieku porownywalna jednak Harman zaczynal tak naprawde grac po 1h odtwarzania, jesli chodzi o obraz to Yamaha S2700 bije Harmana pod kazdym wzgledem.

wspomnialem wczesniej o wadach, chodzi o to ze zarowno Harman jak i Yamaha maja problemy z odtwarzaniem niektorych mp3. Harman strasznie nie lubi syfnie nagranych płyt duza predkoscia i odtwarzajac dlugie pliki mp3 (np sety 2h) potrafil w pewnym momencie sie zatrzymac i przejsc do kolejnej sciezki, czasami po wlozeniu plyty slychac bylo gloscie pstrykanie lub podczas ogladania filmow

z Yamaha jest podobnie albo gorzej, odtwarzajac wyzej wspomniane dlugie pliki mp3 w ok 28 minucie dziek staje sie jakby "zakodowany" zamiast muzyki slychac jakies przemodulowane dzwieki i nie chodzi tu o jakosc plyty czy sposob nagrania bo w komputerze calosc nagrania jest odtwarzana idealnie

marcin1982 czy zauwazylej u siebie podobne zjawisko, moze znasz jakis sposob jak temu zaradzic?

pozdro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.