Skocz do zawartości
IGNORED

jak to jest z tym multiroom-em ?

ReNtGeN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Z okazji że niedługo się przeprowadzam chciałem się pobawić w zrobienie instalacji multiroom. Amplitunera jeszcze nie mam ale napewno kupię jakiś z taką funkcją. I tu mam kilka pytan. Załóżmy że w pokoju bazowym oglądamy film na dvd, to czy w kuchni mogę za pomocą tego amplitunera słuchać jakiejś stacji radiowej ? I czy za pomocą sterownika (zakładam że takie coś musi być w kuchni) da się tylko pogłaśniać i przyciszać oraz zmieniaćźródło dzwięku ?? Czy jest mzliwe zmieniać np. częstotliwości w radio ?? Może to troche laickie pytanie ale to determinuje chyba jakie i ile kabli trzeba ciągnac w instalacji. dziękujęza odp.

Pozdrawiam Rtg

https://www.audiostereo.pl/topic/44106-jak-to-jest-z-tym-multiroom-em/

Jeżeli zakupisz amplituner dwu lub trzy strefowy to oczywiście w pokoju możesz oglądać np.film na dvd a w innym pomieszczeniu w tym samym czasie z tego samego urządzenia słuchać radia lub muzyki z jakiegoś innego źródła cd czy serwer muzyczny. Co do sterownika to zależy jakiej klasy klawiaturę sterującą zastosujesz - polecam Firmę RUSSOUND która w swojej ofercie ma wiele klawiatur sterujących do zabudowy w ścianach jak również desktopowe i tutaj bez problemowo programujesz sobie klawiatury dotykowe tak jak sobie tego życzysz,obsługa radia np.zmiana częstotliwości to żaden problem.

Przejrzyj sobie ofertę tej firmy maja świetne urządzenia do multiroomów.

Pzdr.

Pod tym linkiem znajdziesz produkty i DEMO - więc możesz sobie popróbować.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.