Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie monitory dla Kody KD 261?

krychu

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Do tej pory moj sprzet wygladal nastepujaco: monitory Gale 3020, wzmacniacz Koda KD-261, cd Rotel RCD930AX i kabel Cordial 2x2.5mm^2. Kilka dni temu kolumny sie przepalily, chetnie kupilbym cos lepszego w granicach 1000-2000 zl. Nie mam mozliwosci odluchu kolumn i chcialem prosic Was o rade w tej sytuacji. Wstepnie myslalem o PARADIGM ATOM MONITOR v.5 jednakze nie mam osobiscie rozeznania. Gale spisywaly sie dobrze aczkolwiek brakowalo mi odrobine basu, bardzo sobie cenilem wyrazistosc wysokich tonow. Muzyki nie slucham glosno. Z reprezentatywnych zespolow: Pendragon, Genesis, Pink Floyd, Hendrix, Dire Straits, sporo Jazzu. Czy moglibyscie cos doradzic dla powyzszej konfiguracji? Z gory dziekuje.

pozdrawiam

krystian

https://www.audiostereo.pl/topic/44149-jakie-monitory-dla-kody-kd-261/

Kumpel z ktorym mieszkam uzadzil impreze urodzinowa podczas gdy bylem na tygodniowym wyjezdzie. Glosniki pozyczylem i po powrocie zostalem poinformowany, ze sie przepalily i towarzyszyl temu intensywny 'gumowy' smrod. Ahh teraz sobie przypominam, ze kumpel cos wspomnial o karaoke, nie wiem dokladnie co wyprawiali. Niestety w miejscu w ktorym mieszkam mozna darowac sobie poszukiwania kogos kto moglby rzucic na to okiem, pozatym ta KODA moglaby (chyba) napedzic cos lepszego i chetnie zupgraduje to co posiadam wiec ... wcale sie nie zmartwilem tak bardzo tym co sie stalo. Z opisow na forum zaciekawily mnie paradigmy atom v5 i titan v5 monitor. Jednakze osobiscie nie mam zadnego rozeznania i zdaje sobie sprawe, ze widelki cenowe, ktore podalem, sa dosc niskie i bycmoze ciezko bedzie cos doradzic.

pozdrawiam

krystian

Kwota którą podałeś faktycznie jest dość niska jak na zakup kolejnych kolumn, i to lepszych niż Gale.

ALE:

po sfajczonych Gale zostały Ci estetycznie wykonane obudowy, nie?

Może w takim razie pójść inną drogą niż prosty zakup? Może DIY? Kwota którą dysponujesz spokojnie wystarczy na zakup niezłych markowych głośników do kolumn DIY. A obudowy już masz. Zmierz średnice podfrezowań pod głośniki, i poszukaj projektu kolumn na głośnikach o takich średnicach.

Ok, sprawa wyglada tak: studiuje w Irlandii (Galway) i transport kolumn do kraju i nastepnie spowrotem wynioslaby mnie dosc sporo porownujac do tego co moge wydac - wiec prawdopodobnie taki pomysl odpada. Mam znajomego, ktory niebawem wraca z urlopu w Polsce tutaj i moglby mi podrzucic nowe kolumny badz czesci. Nie majac kompletnie zadnego doswiadczenia w wytwarzaniu kolumn czy bylbym w stanie zlozyc je samemu gdybym zdecydowal sie na DIY?

Byłbyś w stanie.

Trzeba znaleźć gotowy, sensowny projekt DIY w necie czy gdzieś tam, oparty na głośnikach o podobnych średnicach jak te spalone, i w skrzynce o podobnej objętości, i go po prostu skopiować.

Nie ma obowiązku kupowania głośników i części w Polsce. Możesz je kupić gdziekolwiek gdzie zaoferują sensowne ceny.

a ja podtrzymuję swoje Radzę Posłuchać KODA K-2000B .Sądzicie że kodaki nie wiedzą co robią ???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4769-100000664 1214552546_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.