Skocz do zawartości
IGNORED

Kable w tynku (sygnałowe i głośnikowe)

kosz_ostry

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie kable oraz sposób ich montażu zalecacie? W peszlach/bezpośrednio? Będzie to partyzancki system multiroom oparty o mikser studyjny. Wzmacniacze z półki ok. 3k pln. Raczej bez high-świrowania ;]. Wsadzał ktoś kable w ściany?

Puszka na górze, puszka na dole, pomiędzy nimi rurka, przez peszel może nie iść za chętnie przekładanie kabli. Zaszpachlować i gotowe. Tak od razu nie ma sensu bo jak zechcesz je wymienić to to nie będziesz musiał rozwalać ściany.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Mam taki układ pomieszczeń, że na niektórych połączeniach będzie full zagięć, łuków itd. Jeśli mam sie decydować na kable zainstalowane na stałe, to czym sie kierować w ich wyborze? Jaki rodzaj izolacji w tych kablach?

P.s.

Jakim w miarę sprytnym sposobem (jakość) przenieść sygnał od miksera do jednego ze wzmacniaczy (5-10m).

>kosz_ostry, 25 Cze 2008, 00:54

>Jakim w miarę sprytnym sposobem (jakość) przenieść sygnał od miksera do jednego ze wzmacniaczy

>(5-10m).

Sygnał przerobić na symetryczny, przesłać skrętką i zdesymetryzować. Przykładowy schemat masz tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

rys.2 na str.9.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

moje staty 151 dni / 11 postów - więc raczej nie odzywam się jak nie mam nic sensownego do powiedzenia.

Możesz jeszcze schować kable w listwach przypodłogowych i jakoś to połączyć z korytkami.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.