Skocz do zawartości
IGNORED

Audionemesis DC-1 opinie o DAC

Xirmat

Rekomendowane odpowiedzi

Ja miałem wersję II i powiem tak lepiej gra od MF 3.2 i wersji I.Bardziej trójwymiarowo i efektowo lecz nie naturalnie wszystko pogrubione.Ten Audionemesis to żadna rewelacja za dużo mniej kupiłem lepszy Dac PHOENIX który pozostawił bardzo złe wrażenie po Audionemesis poprostu pokazał jak on gra:).Dodam że Up-grade II miałem około 4 miesięcy.Gra bardzo wolno,wszystko się wlecze góra bez blasku i miękkości.

Zaraz pojawią się słowa krytyki lecz Audionemesis to lipa i żaden up-grade mu nie pomoże tylko wyczyści wasze kieszenie!!!

Pozd.

To Polski sprzęt na przetworniku Crystal Semiconductor - CS4390, w 1 bitowej konwersji typu delta – sigma, ze 128 krotnym nadpróbkowaniem (oversampling). Lampe wsadziłem Telefunken,system ożył i nabrał przezroczystości.Fotkę mam mało konkretną ale coś widać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Użytkownicy+

kdo5, sprawdzałeś AudioNemesisa w różnych konfiguracjach ?

W większości systemów z niskiej i średniej półki (a niekiedy i z wyższej), takie przyciemnienie, przygaszenie natarczywych wysokich i ogólne zaokrąglenie natarczywości ( nie mylić z dynamiką), jest pożądane! Sądzę że w przypadku Twojego systemu po prostu się nie sprawdził, widocznie potrzeba było żywego źródła i tyle.

Nie powiedziałbym, że AudioNemesis pogrubia. On po prostu nie ma punktowej lokalizacji, tylko takie plamy dźwięku rysuje. Inna sprawa co jest bardziej naturalne. Dla mnie "punktowość" to czysto audiofilski wymysł. Wystarczy zamknąć oczy i się przekonać jakie wszystko jest "punktowe" w świecie dźwięków. AudioNemesis nie ma kopa z kolumnami na małych niskotonowcach, bo jego projektant celował z brzmieniem pod klasyczne kolumny trójdrożne skrzyniowe z wielkim głośnikiem basowym, a nie anorektyczne podłogówki z mikrymi wooferami. W moim systemie słuchawkowym AudioNemesis też by nie poprawił, bo niezupełnie taki dźwięk mi jest potrzebny ze źródła, a używam DACa na CS4397. W każdym razie moim zdaniem AudioNemesis DC-1 graj jakieś dwie klasy wyżej niż marek SA7001, biorąc bity z tego ostatniego.

kdo5 - klasyczny przykład na 'za dużo dobrego'.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.