Skocz do zawartości
IGNORED

Zasilanie a szumy wzmacniacza

greg9295943

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym się dowiedzieć czy zbyt niskie napięcie w sieci może spowodować szumy wzmacniacza?? Posiadam dwa wzmacniacze tzn

Sony STR-DB780QS oraz SONY TA_F530 ES. Kilka dni temu przeprowadziłem się na wieś i właśnie od tego czasu nie mogę sie pozbyć szumu wydobywającego sie ze wzmacniaczy nawet przy 40% głośności. Wcześniej w Krakowie nawet przy 90% mocy szum wydobywający się z kolumn był znikomy. Dodam że obydwa były podłączone na tej samej listwie co komputer i wszystko było cacy. Kolejnym dziwnym zjawiskiem jakie zaobserwowałem to fakt ze jak włączam amplituner podczas gdy 530-tka jest włączona

słychać w kolumnach 530-tki charakterystyczny odgłos a potem pisk przez jakieś pół minuty. Obydwa wzmacniacze podłączone są do tego samego gniazdka. Czy to właśnie może być powodem problemów które opisywałem. Dodam że instalacja w domu jest nowa(nowy dom) jednak dom znajduje się na końcu linii energetycznej. Panowie pomocy. Co z tym zrobić??

Pozdrawiam

GREG

https://www.audiostereo.pl/topic/44208-zasilanie-a-szumy-wzmacniacza/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.