Skocz do zawartości
IGNORED

Shanling CD-S 100 SE Chińskie cd

Pablo-rock

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich,Shanling cd-s 100 es nastepca SHANLING "CD-S100" (Music Hall CD25) pokazał sie ostatno w myśle fajnej cenie jak to bywa z "chinczykami" a ze jestem w ciagłym poszukiwaniu żrudełka i jeszcze niedawno poruszany był temat innego chinskiego cuda MHZS CD88F wiec mysle podypatam kolegow czy mnieli do czynienia z Shanlingiem tym starszym ala Music Hall czy może juz tym nowym z lampka na pokladzie,i jak wlasnie ta lamka ma sie do dzwieku tego cdka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-12998-100000609 1214628077_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/44223-shanling-cd-s-100-se-chi%C5%84skie-cd/

i jeszcze pare fotek

Ukryta Zawartość

post-12998-100000606 1214629088_thumb.jpg

post-12998-100000607 1214629088_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

rank, 28 Cze 2008, 08:41

>Shanling jest znaną firmą na całym świecie i cieszy się niezłą renomą,chyba bez sensu jest

>porównanie z MHcośtam.

jakas pomylka niechodzi mi o porownanie,chcialbym cokolwiek dowiedzic sie o Shanlingu,mam zamiar go kupic niewiem czy warto 230 funtow

czesc TomekL3

sek w tym ze to nowa maszynka Shanlingaz z es na koncu i posiada lampke,jest jedna wiec niejest to chyba cd lampowe tylko bufor lampowy,niemam zielonego pojecia jak to moze grac,nigdy podobnego ustrojstwa nieslyszalem,czytalem tylko ze wprowadza jakies chrmoniczne,wiecej niechce pisac zeby sie niewyglupic bo sie natym nieznam

dodam ze od poczatku budowania systemu mam najwieksze problemy z cd,juz troche kasy stracilem z powodu niedobrania do reszty sprzetu,muzy slucham jak w opisie i sprzet tez jak w opisie,typy sprzetu jak do rocka ze niby Rotel tez chybione,byly wzmacniacz Hramana pm645 moim zdaniem gral duzo lepiej od Roteli,teraz posiadam Dussona ds99 i jestem naprawde bardzo zadowolony,teraz mam Nadac521bee i zamula,szukam cd ktory bedzie gral pelnym dzwiekiem bez zamulen i wmiare szczegolowo

• 2 lata później...

Odgrzeję kotleta :)

Ktoś jeszcze miał z tym odtwarzaczem do czynienia? Jak go odnirść do Marantza CD67SE jest sens zmieniać?

W opisie znalazłem:

The unit comes with CDM-12.10 cassette mechanism of PHILIPS,and CD-7, 24bit/96kHz D/A converter Burr-Brown PCM1732 for HDCD decoding and D/A processing, Russian tube 12AX7 and blue led as indicator for HDCD processing in front window. Amplification is taken over by OPA 2134.

Ja bym dozbierał i kupił używanego V-DACa (na razie widziałem za 700zł, ale niedługo pewnie bliżej 500zł będą). Porównywałem V-DACa do mojego Marantza 63KIS, i z Marantza nie było co zbierać. Tego samego dnia wystawiłem 63-kę na Allegro.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Czy to male pudeleczko jest az takie dobre??

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Ja bym dozbierał i kupił używanego V-DACa (na razie widziałem za 700zł, ale niedługo pewnie bliżej 500zł będą). Porównywałem V-DACa do mojego Marantza 63KIS, i z Marantza nie było co zbierać. Tego samego dnia wystawiłem 63-kę na Allegro.

A może - jeśli ten V-dac jest tak dobry - zostawić Marantza jako napęd? Kolega nie chce podpinać się z laptopem (w tym temacie robię trochę za przekaźnik :)).

Przez 15 lat technika nie stała w miejscu.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.