Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmak do 3000zł do JBL XTi100

Joku

Rekomendowane odpowiedzi

No tak, jeżeli w pierwszej kolejności chcesz zmienić dźwięk przez: "kable, listwa, stolik, ustawienie bez zmian a dźwięk się uspokoił dostał

>dynamiki i tyle basu że oniemiałem z wrażenia." to możliwe, że zmiana cd wniosła większe zmiany ;)

Fajnie sobie tutaj polemizujemy ale jesli można to proponujcie wzmaka pod XTi100.

Co z Krellem? będzie współgrał z tymi kolumnami?

I tak nawiasem mówiąc w przyszłości zmienie żródło na NAD S500.

WOY, 8 Lip 2008, 22:30

>No wybacz ale co? Wszystko kable, listwa, stolik, ustawienie bez zmian a dźwięk się uspokoił dostał

>dynamiki i tyle basu że oniemiałem z wrażenia.

To dowodzi jedynie tego, że poprzedni cedek był do dupy.

annawroc

>Kiedyś w swoim systemie miałem kompletną wierzę Yamaha. Drażniła mnie przez lata jej agresywność

>przekazu, i uspokoił ją właśnie Xindak. Nie była to więc wina wzmacniacza.

aha, ja nie "wierzę".

A kto twierdzi że zmyślasz? Nie zmyslasz, tylko nadinterpretujesz. Ze swych spostrzeżeń wyciągasz zbyt daleko idące wnioski jakoby wzmacniacz miał marginalne znaczenie.

McGywer

Bardzo sobie szanuję na tym forum Twoje uwagi. Jesteś błyskotliwy i rozsądny w swoich opiniach. Ale sprzęt naszego kolegi Joku to mocno średnia klasa. Sam takowy posiadam i trudno w tych aspektach dźwięku mówić cokolwiek o nadinterpretacji.

WOY, 8 Lip 2008, 23:22

>McGywer

>Bardzo sobie szanuję na tym forum Twoje uwagi. Jesteś błyskotliwy i rozsądny w swoich opiniach. Ale

>sprzęt naszego kolegi Joku to mocno średnia klasa. Sam takowy posiadam i trudno w tych aspektach

>dźwięku mówić cokolwiek o nadinterpretacji.

Bez słodzenia proszę ;-)))

Też uważam że Joku powinien pomysleć o źródełku, sam mam takiego samego Onkyo, i wiem co potrafi (a raczej czego nie potrafi ;-))).

Ale jako napęd jest świetny (choć to nie żaden hi-end), więc można pomysleć o DACu.

Ale nie wszystko na raz. Teraz Joku chce zmienić wzmacniacz, więc niech to zrobi. Potem sam się przekona że źródełko, hm... odstaje. A kolumny ma całkiem niezłe, tylko że one potrzebują czegoś lepszego niż stare Onkyo 8850, więc wymiana wzmacniacza jest wskazana.

No właśnie, no właśnie, no właśnie:))) Na początek chce zmienić wzmaka bo Onkyo do tych kolumn jest hmmm powiedzmy nieodpowiednie.

Jak zmienię wzmaka przyjdzie czas również na zmianę żródełka, ale pokolei bo nie s..... kaską:)

Są jeszcze jakieś propozycje wzmaków?

Jak narazie zainteresował mnie NAD S300, droższy ale dam rade się wyrobić, za 3800 go od kumpla wychacze.

proponujcie coś podobnego do tego NAD-a.

pozdrówka

Wczoraj odsłuchiwałem Rotela RA-02 i musze stwierdzić że poległ tzn mój "stary" Onkyo A-8850 zagrał bardziej zdecydowanie, potężniej aniżeli ten model Rotel-a. Koleś ma RA-06 i mówi że też jest cieniawy, hmmm, Rotel odpada. W dalszym ciągu kusi mnie Krell 400xi

Jak to jest Krell 400xi oryginalna wersja europejska 230v/50Hz a oryginalna wersja amerykańska 110V/60Hz i przeróbka na 230V/50Hz.

Niema żadnych różnic w brzmieniu po takowych przeróbkach?

Ostatnimi czasy sporo się pojawiło tych klocków sprowadzanych z USA i przerabianych (w domu) a z podawaną informacją że to oryginalna wersja na Europe.

Jeśli są osoby które miały możliwość przesłuchania obu tych wzmaków to będę wdzięczny za wszelkie info. Chodzi mi o NAD-a S300 a KRELL-a 400xi, który z tych dwóch będzie lepszy z JBL XTi100 ?.

Mogę je dostać praktycznie w tej samej cenie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.