Skocz do zawartości
IGNORED

Opinie o Pro-Ject Tube Box MK II

Jacki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dzisiaj miałem okazję przyjżeć się Tube Box Mk II przymierzam się też do niego ale za parę miesięcy.

Malutki solidnie zbudowany, dobrze zmontowany, przednia płytka gruba z niebieską diodka, dosyć ciężki jak na swoją wielkość lampy elektroharmonixa made in Russia w wersji EH (to z tego co się orientuję to z obniżonym mikrofonowaniem) płytka drukowana najprawdopodobniej Edgara. Tylna ścianka maksymalnie

wykorzystana cztery pozłacane RCA przyciski wyboru MM/MC, załączenie filtra subsonicznego, uziemienie i gniazdo ZEWNĘTRZNEGO zasilacza.

wszystko ladnie zmontowane.

Mi się bardzo podoba jak za tą cenę.

Ale niestety nie słuchalem jeszcze.

• 5 miesięcy później...

Witam

To jak wypadły odsłuchy Tube Boxa mkII?. Moze ktos miał na tapecie-Tub Boxa SE albo SEII, jak się one mają do Phono Boxa Se. Warto wchodzic w te lampowe Pro-jecty? czy będzie wyrazny przyrost jakości względem mojego boxa se? Pozd..

" Forever Death Metal "

Witam!

Miałem kiedyś okazję odsłuchać lampowego tube boxa i powiem,że nie jest wart swojej ceny.Zdecydowanie bardziej podobał mi sie dżwięk CA 640 P który był o połowe tańszy.

tom k

Dzięki, a w jakich aspektach dzwięku ten ca 640p, był lepszy od tube boxa. Ja mam boxa se, i do cięzszej muzyki jest taki sobie, gra jak by tak za ostro, w innych gatunkach jest poprawnie, ale bez rewelacji. Zmienił bym go na coś, co zagra bardziej gładko bez wyostrzeń.

jorn

" Forever Death Metal "

jorn

Jak kupowałem preamp do gramofonu to przerobiłem kilka szt.Był to phono box,tube box projecta,

Cs blue,CA540,CA640.CA 640 zagrał wg.mnie naładniej i go kupiłem,najlepiej pozycz sobie na odsłuch ze sklepu ten preamp.W moim systemie z tamtego czasu zagrał najbardziej analogowo bez wyostrzeń ale tez bez mulenia.Jak zagra w twoim systemie nie wiem musiałbyś sprawdzic sam.

pozdr

tom k

O mały włos kupiłbym Tube Boxa, ale po porównaniu "ślepym" z praeampem phono mojego amplitunera stwierdziłem, ze 1k pln mozna znacznie lepiej zużytkować. Brak znamiennych różnic. Z tym, że niewymagający jestem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.