Skocz do zawartości
IGNORED

Accuphase DAC-20 - ktoś słuchał?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Jest sobie taki moduł do wzmaków Accuphase. DAC. Ale za nic na necie nie można znaleźć info jak to gra? Pytam bo niedawno zakupiłem AD-20 (montowany do wzmaka moduł gramofonowy) i gra na poziomie combo Grahama Slee, kosztując 1/3 ceny.... ale jak ten DAC? jak wypada w stosunku do dobrych CD?

• 3 tygodnie później...

zadałem pytanie Accuphase o to co to za ustrojstwo...

"Dear Mr. Adam:

The DAC incorporated in the DP-500 and that of the DAC-20 is exactly the same of the MDS++(Multiple Delta Sigma) type and there won't be any difference in their performance characteristics.

Sincerely yours,

Yasu Ishizuka"

no i teraz sobie myślę co by kupić Squeezeboxa i po cyfrze do tego DACa puszczać...

A nie możesz pożyczyć ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 2 tygodnie później...

jakby ktoś się interesował to sprawa ma się tak - kupiłem okazyjnie tego DAC20 z ebay, wmontowałem w slot w E550, kupiłem okazyjnie kabelek Transparent Digital Reference 75Ohm i puściłem sygnał po coaxialu z Meridiana G08 (jako transport), jednocześnie sygnał z Meridiana szedł przez Cardas Golden Ref rca do E550 i wczoraj dłuższy czas sobie słuchałem na słuchawkach przełączając źródła i porównując dźwięk... hmmm... ŻADNEJ SŁYSZALNEJ RÓŻNICY... teraz w wolnej chwili sprawdzę jak to się ma do np. wykorzystania dvd Denona jako transportu w porównaniu do Meridiana jako CD... bo jak się okaże, że znów nie ma różnicy to... wnioski same się nasuwają ;))))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.