Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  415 członków

Accuphase Klub
IGNORED

Klub fanów Accuphase

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

arek67, 28 Lis 2009, 22:53

>Mój stosunek do Gutka to żaden przypadek. Obserwuję jego fantazje od trzech lat. To amator i

>wodolejca. Sprzedał Accu to mu dziękujemy z podpowiedziami w tym wątku. Do widzenia.

Twój stosunek do Gutka to jedno, a chamskie ataki personalne które na niego tutaj przypuściłeś ZAMIAST merytorycznych argumentów mówią więcej o Tobie niż o nim. I mówią głośno i wyraźnie.

A Ty co się wcinasz między wódkę a zagrychę kolego. Jechałeś kiedyś do klienta przez pół Polski z kolumnami, który bajki Tobie opowiada o jego możliwościach a tam klitka? A potem na forum opowiada jakie to kolumny są do dupy. Wszystko jest na forum od trzech lat. Jego bajki i pierdoły. Gutek to szkodnik i mąciciel w głowach. Czytaj uważnie moje pytania bo są zawsze podchwytliwe. Był taki Darkul na forum. Też bajkopisarz. Gutek miesiącami wprowadzał w błąd ludzi jak to kable nie mają wpływu na dźwięk. A poniweważ ma dobre klocki to mu ludzie wierzą. Szkodników trzeba tępić a nie tolerować.

arek67, 28 Lis 2009, 23:15

>A Ty co się wcinasz między wódkę a zagrychę kolego.

To jest wątek pod tytułem "Klub FANÓW Accuphase", został założony przez Discomaniaca71 który Accuphase nie posiada, i każdy kto LUBI Accuphase może pisać. A jak Ci się ten stan rzeczy nie podoba to załóż sobie wątek pod tytułem:

"Elitarny klub tych, których stać na Accuphase. Jeśli cię nie stać na Accuphase to spieprzaj dziadu"

>Jechałeś kiedyś do klienta przez pół Polski z kolumnami, który bajki Tobie opowiada o jego >możliwościach a tam klitka? A potem na forum opowiada

>jakie to kolumny są do dupy. Wszystko jest na forum od trzech lat. Jego bajki i pierdoły. Gutek to

>szkodnik i mąciciel w głowach. Czytaj uważnie moje pytania bo są zawsze podchwytliwe. Był taki

>Darkul na forum. Też bajkopisarz. Gutek miesiącami wprowadzał w błąd ludzi jak to kable nie mają

>wpływu na dźwięk. A poniweważ ma dobre klocki to mu ludzie wierzą. Szkodników trzeba tępić a nie

>tolerować.

Chcesz tępić szkodniki? To je tęp merytoryką, a nie niskimi i podłymi atakami personalnymi. Jak już pisałem, Twoje wpisy wystawiają świadectwo Twojej osobie. Czytaj czasem to co napisałeś, najlepiej jeszcze przed wysłaniem.

Gość rochu

(Konto usunięte)

arek67, 28 Lis 2009, 23:15

> Szkodników trzeba tępić a nie

>tolerować.

Niechaj mnie poprawi jakiś polonista ale chyba prawidłowo jest "szkodniki", te szkodniki.

Szkodników mieliśmy za realnego socjalizmu.

Skoro tak Ci zależy na tępieniu "szkodników", to jakoś nie widziałem abyś spinał się z XYZ-tem, Seniczem, Hammondem, i innymi którzy rozwalili to forum.

Widać Lutka się po prostu nie boisz.

Fajni jesteście:) Ja nie lubię bajkopisarzy, którzy robią za autorytety. Poczytajcie od początku jak to z Gutkiem w tym wątku było i innych też. O to chodzi, że Gutka stać ale nie ma pojęcia o muzyce i ciągle klocki zmienia. Wprowadza ludzi w błąd i się mądrzy. Wszystko do sprawdzenia na forum. A jest znany w W-wie z prostej przyczyny. Takiego numeru jak on żaden klient nie wykręcił i tyle. Gutek po prostu jest niewiarygodny. Ja tylko w jasny i czytelny sposób informuję o tym.

A teraz tak po audiofilsku. Moim skromnym, subiektywnym zdaniem Gutek ma gumowe uszy. Ale to jest tylko moja opinia i świadczy o mnie. Dopuszczam jeszcze wariant, że ma drewniane. Ciekawe, które lepiej przetwarzają dźwięk:)

Niestety nie posłuchałeś mojej rady i nie przeczytałeś tego co napisałeś przed wysłaniem. Merytoryki nadal brak, są za to kolejne wycieczki osobiste. Potwierdzasz kolejnym wpisem obraz jaki można sobie o Tobie wyrobić na podstawie poprzednich wpisów.

Gość rochu

(Konto usunięte)

arek67,

któryś z kolei raz półgębkiem napomykasz o jakimś incydencie z Gutkiem w Warszawie.

Albo po męsku wyduś to z siebie i ponieś konsekwencje albo daj sobie spokój z jakimiś aluzjami.

Oh mądralo. Wystarczy spojrzeć w Gutka o mnie. Jego głupoty wygłaszane na forum o kablach skutkują posiadaniem od co najmniej dwóch lat SO w systemie. Ten kabel dokładnie tak gra ile kosztuje. No ale Gutek nie słyszy różnicy w kablach.

Gość rochu

(Konto usunięte)

arek67, 29 Lis 2009, 00:03

>rochu

>Umiesz czytać. Zaprosił za duże kolumny do swojej klitki.

I co z tego?

Znam ludzi którzy skrzynie 200l na Supravox-ach lub Tannoy-ach użytkują w 18-20m2 z doskonałym skutkiem.

Nie wymiguj się, zadałem pytanie odnośnie wspomnianego przez Ciebie incydentu.

arek67, 29 Lis 2009, 00:01

>(...) Ten kabel dokładnie tak gra ile kosztuje.

A, tu Cię boli! No cóż, jeżeli słuchasz portfelem a nie uszami to Twój problem, ale nie rób heretyka z każdego kto słucha uszami a nie portfelem

post-3550-100009230 1259450050_thumb.gif

rochu

A czy Ty wiesz co to jest klitka? To jest mniej niz 18m. A wiesz ile powietrza potrzebują Thiele? A czy wiesz też o tym, ze nie robi się takich wpisów jakie zrobił Gutek po takich odsłuchach?

Poczytaj sobie Gutka wstecz na forum to znajdziesz dowody inspektorze.

Tobie bardziej chodzi o wiarygodność gutka czy też boli Cię, że accu mógłby polec z dac-iem za 2kzł?

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

arek67=>

Najważniejsze TRZYMAJ POZIOM ACCUPHASE ;-)

I nie pij więcej bo ci szkodzi ;-)

Pozdrów kolegów z Hi Fi Clubu .

Przypomnij im jak to zamówiłem u nich MACA i jak to oni nie mogli się wywiązać z żadnego terminu jaki sami mi podali, pieniądze wpłacone , a tu kicha klocka ni ma , terminy mijały , i ja -klient jeszcze śmiałem wydzwaniać i tyłek zawracać.

Chciałem swoją zapłacona zabawkę - taki natręt byłem !

Mało tego po którymś kolejnym terminie postawiłem panom z szacownego Hi FI Clubu ultimatun,

i wiesz co .....pewnie wiesz bo to przecież twoi koledzy-informatorzy.

Ano przyjechali 2-3 min przed godziną 24.

Jednak tym razem przed moim terminem, a co - taki się zrobiłem ......... ;-)

Mieli prawo być rozzłoszczeni ,grzać z klockiem po nocach do faceta przez pół Polski ,a tu jakiś 17-18m pokój i to skrywany w wielkiej tajemnicy ;-)

Tak wielkiej ,ze następnym razem jak przywieźli kolumny Thiele 1,6 to nie wiedzieli gdzie byli wcześniej z tym Maciem ;-) ;-)

No tak to jest jak się gra w głuchy telefon.

Panowie mógłbym tak długo ,bo uwielbiam ponad wszystko się spierać,

ale do tego potrzebny jest przeciwnik, a nie oszczerca ......

Nie chciałem psuć tego wątku ,ale parę słów wyjaśnienia .........

O wiarygodność Gutka. Natomiast co do cudów za 2k pln. Jeśli by tak było to najpierw świat by huczał, prasa , fora itd. zanim by do nas dotarło. Natomiast na świecie nadal nic nie słychać o tym cudzie. Było tu już na forum kilku nawiedzonych co podbijali świat. Cudów nie ma. Słuchałem ostatnio zestawu Linna z komputera. Ten dźwięk to muzyczny muł i tyle.

arek67, 29 Lis 2009, 00:17

>rochu

>A czy Ty wiesz co to jest klitka? To jest mniej niz 18m.

Według tej "definicji" też mam klitkę. Mam się czuć gorszy? Będziesz tym usatysfakcjonowany?

>A wiesz ile powietrza potrzebują Thiele? A

>czy wiesz też o tym, ze nie robi się takich wpisów jakie zrobił Gutek po takich odsłuchach?

Nie robi się takich wpisów bo co? Komu one zaszkodziły? A wpisy w których nazywa się cudze wypowiedzi "amatorszczyzną, bajkopisarstwem i popeliną" bez poparcia tego merytoryką, to się "robi"?

>Poczytaj sobie Gutka wstecz na forum to znajdziesz dowody inspektorze.

Ale dlaczego? Wszak to nie Rochu chce tu coś "udowadniać".

arek67, 29 Lis 2009, 00:20

>MCG

>SO doskonale znam, kiedyś go próbowałem. Gra tak jak kosztuje. Głupie te Twoje porównania z

>portfelem.

Ależ porównania na podstawie portfela nie są moje! Oto cytaciki:

arek67, 21 Lis 2009, 20:44

>Systemy bardzo często nie grają. A ceny to pokazują:) Jaki klocek, taka cena.

arek67, 21 Lis 2009, 11:55

>Tak krótko. Różnice w poziomie dźwięku są takie jak ceny na Audiogon. Rynek amerykański się nie

>myli:)

arek67, 29 Lis 2009, 00:29

>O wiarygodność Gutka. Natomiast co do cudów za 2k pln. Jeśli by tak było to najpierw świat by

>huczał, prasa , fora itd. zanim by do nas dotarło.

Ha! Czyli co, wg. Ciebie nie warto sprawdzić niczego o czym wpierw nie przeczytałeś w prasie i na forach? Musi być znane i uznane żebyś raczył w ogóle zauważyć tego istnienie? No to teraz zaczynam rozumieć dlaczego tak zawzięcie zwalczasz podejście do sprawy prezentowane przez Gutka.

MCG

Czyżbyś wierzył, że rynek się myli? Produkty tyle kosztują jak je rynek ocenia czyli jak grają. Jeśli coś by dobrze grało za 2pln to by tyle nie kosztowało. Kosztowało by więcej:) Próbuj sobie co chcesz ale nie wprowadzaj ludzi w błąd i nie obiecuj bajek.

PS

MCG

Masz klitkę to nie czuj sie gorszy. Ale Ty się czujesz lepszy bo dużo gadasz od lat i jesteś nadgorliwy o czym swiadczy 15 tys. wpisów. Sorry ale co najwyżej możesz być autorytetem dla "klitkowców" bez urazy.

Proponuję założyć nowy watek i tam przenieść dalszą część dyskusji ?

Wątek pod tytułem ;

SNOBISTYCZNE TOWARZYSTWO WZAJEMNEJ ADORACJI ACCUPHASE

Od razu na prezesa proponuje kolegę ,a jakże - arek67.

Chyba nie muszę uzasadniać, kolega arek67 jest bardzo zasłużony sprawie Accu,

oddany całym sercem i w ogóle.... A przede wszystkim jak nikt trzyma poziom Accuphase !!!

Brawo arek67 - tak trzymać ;-)

arek67, 29 Lis 2009, 00:48

>MCG

>

>Czyżbyś wierzył, że rynek się myli? Produkty tyle kosztują jak je rynek ocenia czyli jak grają.

>Jeśli coś by dobrze grało za 2pln to by tyle nie kosztowało. Kosztowało by więcej:) Próbuj sobie co

>chcesz ale nie wprowadzaj ludzi w błąd i nie obiecuj bajek.

A ja coś komuś tutaj obiecałem? Skoro tak, to zacytuj.

A co do produktów i ich cen, to sorry, ale za stary jestem na takie pierdoły, za dużo w życiu widziałem i słyszałem. Niejedna "audiofilska" legenda po bezpośredniej weryfikacji odsłuchowej straciła całkowicie swój blask i splendor. Tak tak, wiem, ja mam klitkę więc jestem niewiarygodny ;-)))

Czyż nie?

masz chyba racje, nie ma sensu pisać w tym wątku, dotąd był on "czysty",

disco zaraz będzie bany rozdawał na mikołaja

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.