Skocz do zawartości
IGNORED

Tara Labs Prism 2200i - ORYG. czy nie ??

Paweł Dziuba

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem taką aukcję

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I chcę się dowiedzieć , od kogoś zorientowanego , czy ten kabel to oryg. , czy podróbka .

Naszły mnie wątpliwości po obejrzeniu zdjęć modeli 1100i i 3300i w recenzjach z HFiM - są inne wtyki i brak plastikowej obwódki na wersji aukcyjnej . Może to wersja nowsza i/lub niekonfekcjonowana ( wtykami i obwódką ) przez producenta ? - ale chyba nie , bo wtyki mają napis Tara Labs .

Jest napis tara labs na koszulce i wtykach - ale to ( w obu wersjach ) normalne .

Jak Ktoś cóś wie - proszę pisać .

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/44402-tara-labs-prism-2200i-oryg-czy-nie/

Najlepiej poszukaj na google zdjęcia i sobie porównaj. Ja np. jak kupiłem swojego prism200a to ma on już nowe fioletowe zabarwienie, a na zdjęciach polskiego dystrybutora jeszcze jest szary. Co prawda ja miałem tą pewność że kupiłem go w sklepie, ale myślę że nie można niczego przesądzać. Życzę udanego zakup.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

discomaniac71 - rozumiem że kupiłeś i masz/miałeś ten kabel ?

Jeśli tak , to jaki on jest , jak " gra " ?

Ukryta Zawartość

- bo ten model ( i ten sam sprzedawca ) , oczko wyżej , ta sama seria , wygląda " ciut " inaczej niż ten 2200i ( z aukcji ) .

discomaniac71 - czy wiesz może że ten 2200i to nowsza wersja/"rzut" , a może robiony jest ze szpuli ?

Ukryta Zawartość

=> Paweł Dziuba

Ze 2 lata temu przewaliłem w ciągu 1.5 godziny z 10 kabli w cenach 300-700zł, m.in. Tarę 2200i (460zł) oraz 3300i (640zł). Oba kable mają ten sam charakret brzmienia, 3300i jest jednak znacznie lepszy (pamiętam że grał czyściej i bardziej detalicznie), bez wahania bym dołożył. Choć 2200i też zły nie jest i za taką kasę można brać.

Ostatecznie jednak kupiłem Nordost Enchantress (500zł za 2x50cm) - wszystko praktycznie identycznie jak w 3300i, z tą różnicą że 3300i minimalnie piaszczył na górze a Nordost nie. Poza tym niuansem nie byłbym w stanie rozróżnić tych kabli - musiałem kilka razy przełączać tam i z powrotem żeby dostrzec różnice.

W kwestii oryginalności - nie pomogę, to było dawno. Pudełko na pewno było takie jak na aukcji 3300i, ale kabli nie pamiętam.

asiki - dzięki za opis brzmienia ; wątpliwości mam co do 2200i z aukcji w 1 poście , bo 3300i (z zakończonej aukcji) wygląda na 100% oryg.

Jakoś nie mogę znależć w gogle zdjęcia 2200i - ale może jeszcze poszukam .

Chcę podpiąć DVD czymś tanim ( do 150zł za używ. ) , a dobrym .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu wygląda "ciut" inaczej niż na aukcji ; a znalazłem też ofertę ciętych 2200i ( na Allegro z 2006r. ) .

Ukryta Zawartość

Ja mam taki, z tym że mój jest fioletowy i kierunkowy. Za cenę do 150zł naprawdę warto.

Ukryta Zawartość

A jak coś to polecam Sommera The Spirit.

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Tylko że ja (raczej) szukam używ. do 150zł .

Choć nie wykluczam że Prism 100/200/300 A ( nowe ; za 85/125/? zł ) może się okazać lepszy od starych ( mimo że wyższych ! ) modeli 1100/2200/3300i ( używanych i w cenach używanych ) .

Ktoś porównywał te kable ???

Nowe modele były "ostatnio" bdb ocenione w HFiM .

Ukryta Zawartość

Alternatywą jest ten kabel - mam model oczko wyższy i jest BDB .

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.