Skocz do zawartości
IGNORED

Kaczyński czy Kononowicz?

noster

Rekomendowane odpowiedzi

jar1, 10 Lip 2008, 20:01

>>Polityka PiS-u jest dla mie czytelna - chcieli cos zrobic z porzadkiem moralnym w Polsce. Chcieli

>za

>>wszelka cene zatem udali sie po posilki nawet do diabla ale taki manewr nie przechodzi u

>>publicznosci. Takze nie udalo sie im owego porzadku moralnego zaprowadzic.

>

>Nie no, spróbuj może sam przeczytać, co napisałeś - z dystansu... Przecież to komunizm i faszyzm w

>czystej postaci... "Nowy Porządek Moralny" wprowadzany przez diabła...

>Polpot tez zaprowadzał nowy porządek moralny...

>

>I własnie dlatego, ja i duża część społeczeństwa mówi takiej ideologii NIE !

To nie bylo o ideologii. 'Diabel' to metafora Leppera i Giertycha. Komunizmu i faszyzmu w Polsce nie ma i przez ostatnie 20 lat nie bylo. Jest demokracja, z ktorej korzystamy.

pzdrw

soso

Skibus, 10 Lip 2008, 21:30

>>Wolisz Kopacz od Religi?

>

>Tak. Religa nie miał pojęcia co robi, nie jest menadżerem a jedynie lekarzem. Kopacz wygląda, że

>pojęcie ma. A czy i co zrobi zobaczymy.

Ciekaw jestem bardziej opinii Wojciecha, tak szczerze.

Ja odnosze wrazenie, ze Religa byl gdzies w gornych warstwach medykowania, mial pojecie o tym jak to wyglada na swiecie i mial swoja wizje co i jak zrobic. Nie wiem czy dobra oczywiscie ale jakos mialem zafanie do jego potencjalu intelektualnego.

Pani Kopacz zas jak na razie 'rozmawia ze wszystkimi stronami, robi notatki, wkrotce przedstawi rozwiazania, na pewno nie ma dosc pieniedzy i przygotowuje kompleksowe rozwiazanie'. Mam wrazenie (ach te wrazenia), ze nic konkretnego nie urodzi sie przed objeciem przez Slonce Peru tronu prezydenckiego no bo krotka kolderka szybko ukaze, ze z notatek, rozmow pieciostronnych (lekarze, pielegniarki, salowe, ratownicy medyczni i zaklady pogrzebowe) wyloni sie kolejny niedozywiony potworek. Slonce Peru nie chce potworka na swej drodze zycia ku wyzynom Maczu Pikczu. ;-)

pzdrw

soso

A najbardziej denne, że dla tych dwóch krasnali najcenniejszym i najbardziej wiarygodnym źródlem informacji o najnowszej historii Polski są dokumenty pisane przez SB na jakiejs srajtaśmie. Gotowi uznac, że komunę obaliła SB byle by tylko cała chwała broń Boże nie spadła na Wałęsę.

Sorrka, ale ja dla tych dwóch panów bliźniaków nie mam krzty szacunku, bo to są antyelementy dla których liczą się wlasne ambicyjki i dlatego robią na historię Polski, robią na Wałęsę a w końcu robią na nas, Polaków.

soso, 10 Lip 2008, 21:12

>jar1, 10 Lip 2008, 20:01

>

>>>Polityka PiS-u jest dla mie czytelna - chcieli cos zrobic z porzadkiem moralnym w Polsce. Chcieli

>>za

>>>wszelka cene zatem udali sie po posilki nawet do diabla ale taki manewr nie przechodzi u

>>>publicznosci. Takze nie udalo sie im owego porzadku moralnego zaprowadzic.

>>

>>Nie no, spróbuj może sam przeczytać, co napisałeś - z dystansu... Przecież to komunizm i faszyzm w

>>czystej postaci... "Nowy Porządek Moralny" wprowadzany przez diabła...

>>Polpot tez zaprowadzał nowy porządek moralny...

>>

>>I własnie dlatego, ja i duża część społeczeństwa mówi takiej ideologii NIE !

>

>To nie bylo o ideologii. 'Diabel' to metafora Leppera i Giertycha. Komunizmu i faszyzmu w Polsce nie

>ma i przez ostatnie 20 lat nie bylo. Jest demokracja, z ktorej korzystamy.

Przeczytaj jeszcze raz, to, co napisałeś o odnowie moralnej za wszelka cenę - a jak dalej będziesz uważał, że to nie o ideologi, spytaj uczonych w piśmie ;-)

PiS jest typowa partią ideologiczna - w niej nie ma miejsca na pragmatyków i różnorodności. Wszyscy, którzy choć trochę próbowali sie temu sprzeciwić jej szeregi musieli opuścić. Ta partia - to Duce i nic więcej. I jest zagrożeniem dla demokracji... demokracja jest jej wrogiem - stąd taka nachalna wręcz tendencja do podporządkowywanie sobie wszystkich służb wewnętrznych i wykorzystywania ich do własnych, politycznych celów. To typowe dla totalitarystów i dyktatorów. Wiec, zanim cokolwiek znowu napiszesz - zastanów sie.

>soso, 10 Lip 2008, 21:45

>Ja odnosze wrazenie, ze Religa byl gdzies w gornych warstwach medykowania, mial pojecie o tym jak to

>wyglada na swiecie i mial swoja wizje co i jak zrobic. Nie wiem czy dobra oczywiscie ale jakos

>mialem zafanie do jego potencjalu intelektualnego.

Problem w tym, że Religa był bezpartyjnym fachowcem bez politycznego zaplecza. Szybko okazało się, że tak naprawdę m Ministerstwie rządzi niejaki B.Piecha. Początkowo Religa próbował się stawiać i walczyć z Piechą, ale szybko okazało się kto jest mocniejszy. Religa oklapł, przestał zgłaszać radykalne pomysły i wszystko wskoczyło w stare koleiny.

Jestem Europejczykiem.

soso

W kwestii Kopacz-Religa.Nikt nie ma w Polsce pomysłu na ochronę zdrowia.A Religa to wyjątkowy cynik i hipokryta.Kameleon polityczny.

jar1, 10 Lip 2008, 22:49

>Ta partia - to Duce i

>nic więcej. I jest zagrożeniem dla demokracji... demokracja jest jej wrogiem - stąd taka nachalna

>wręcz tendencja do podporządkowywanie sobie wszystkich służb wewnętrznych i wykorzystywania ich do

>własnych, politycznych celów. To typowe dla totalitarystów i dyktatorów. Wiec, zanim cokolwiek znowu

>napiszesz - zastanów sie.

Jezeli taki jest Twoj oglad swiata to nie mozemy rozmawiac. Jestes w oczywisty sposob zaslepiony. powodow nie znam ale moja diagnoza jest trafna - jezeli interesuje Cie prawda.

pzdrw

soso

wojciech iwaszczukiewicz, 10 Lip 2008, 23:08

>soso

>

>W kwestii Kopacz-Religa.Nikt nie ma w Polsce pomysłu na ochronę zdrowia.A Religa to wyjątkowy cynik

>i hipokryta.Kameleon polityczny.

Odczytuje Twoj wpis - Kopacz nie ma pomyslu na ochrone zdrowia. Religi nie lubie bo chcial robic reforme z kazda patia ktora go chciala.. Ciebie zabolalo, ze zdradzil PO.

Wniosek? Chyba wyszlo na moje.

pzdrw

soso

soso...slepy a zaslepiony ,to chyba jest mala roznica???ty wygladasz na slepca.Moralnosc mowisz -kurdupli???Wlasnie to jest moralnosc kurduplowata.I Trzeba byc kurduplem, zeby tego nie ...widziec.Co kurduple i im podobne kursanci, czy kurskie- ciągna do dzisiaj?Malostkowosc ,ciasnote,glupote ,zasciankowosc i MORALNOSC socjalistyczną.To jest tak POLSKIE- ze az w dupie szczypiii.A tys przeca POLAK.

muls, 11 Lip 2008, 07:17

>soso...slepy a zaslepiony ,to chyba jest mala roznica???ty wygladasz na slepca.Moralnosc mowisz

>-kurdupli???Wlasnie to jest moralnosc kurduplowata.I Trzeba byc kurduplem, zeby tego nie

>...widziec.Co kurduple i im podobne kursanci, czy kurskie- ciągna do dzisiaj?Malostkowosc

>,ciasnote,glupote ,zasciankowosc i MORALNOSC socjalistyczną.To jest tak POLSKIE- ze az w dupie

>szczypiii.A tys przeca POLAK.

ale o co ciebie chodzi, muls?

pzdrw

soso

>Jezeli taki jest Twoj oglad swiata to nie mozemy rozmawiac. Jestes w oczywisty sposob zaslepiony.

>powodow nie znam ale moja diagnoza jest trafna - jezeli interesuje Cie prawda.

>

Czy Ty naprawde tak myslisz czy tez wypełniasz powierzone Ci zadanie. Co do np. Horsta, nie mam watpliwośi, Ty natomiast twierdzisz, że myslisz samodzielnie...

Jak człowiek, tytułujący się demokratą i oczekujący szacunku, poruzumienia, może z drugiej strony głosić takie tezy.

>Jezeli taki jest Twoj oglad swiata to nie mozemy rozmawiac.

To typowe dla faszyzmu. Jedna PRAWDA, jedna RACJA.

Nigdy Ci przez głowę nie przeszło, że nie ma JEDYNIE SŁUSZNEJ PRAWDY?

jar1, 11 Lip 2008, 10:11

>>Jezeli taki jest Twoj oglad swiata to nie mozemy rozmawiac.

>To typowe dla faszyzmu. Jedna PRAWDA, jedna RACJA.

>Nigdy Ci przez głowę nie przeszło, że nie ma JEDYNIE SŁUSZNEJ PRAWDY?

Mowie tylko o tym, ze jezeli uwazasz, ze w Polsce nie ma demokracji a dyktatura i faszyzm to nie ma rozmowy z Toba. Tak po prostu nie jest o czym swiadcza fakty.

Co do prawdy. Tak sie sklada, ze prawda jest zawsze jedna. Prawda jest wszechobecna i wypelnia wszystko. Klamstwo zas jest wymyslone na okazje, klamstwo zywi sie soba i rodzi inne klamstwa ale jest bezradne wobec prawdy. Klamstwo liczy na to, ze prawda nie zostanie odkryta. Prawda takze nie jest sluszna lub niesluszna bo to sa kulturowe nalepki, w rozwazaniu prawdy zupelnie nieprzydatne.

Wydaje mi sie, ze Ty utozsamiasz prawde z pogladem oraz uwazasz, ze stoisz po stronie 'slusznego' pogladu. Twoje prawo. Poglady sie zmieniaja. Dzis Polska jest na topie no bo dobra koniunktura i jakos ciagniemy bo toczymy sie z gorki i premierowanie jest dzis banalne nawet jezeli sie tylko gada. Ciekaw jestem Twojej miny i Twoich pogladow kiedy Donald spadnie z wysokiego konia. Wiesz, glosowalem (wprawdzie wirtualnie) na PO 3 lata temu i zyczylem sobie Tuska na premiera. Kiedy po wyborach dostal zapasci z powodu porazki rozczarowalem sie nim bo tak slaby psychicznie czlowiek nie nadaje sie do podejmowania decyzji w imieniu kraju. Dzis dotarly do mnie inne obserwacje - Donald jest mocny w gebie, jest slabym organizatorem i generalnie poza niezwykla uroda niczym nie zachwyca. Dzis mysle, ze to kolejny niewypal na fotelu premiera. Ty pewnie nie dzielisz dzis tego pogladu. Ale poczekajmy. Jutro zawsze nieznane jak spiewal znany kolega z The Baetles. ;-) Tylko krowa nie zmienia pogladow.

pzdrw

soso

Chłopcze, oceny dokonuje się po jakims okresie w którym dokonanie czegokolwiek jest możliwe. Jeszcze taki czas nie upłynął. Poza tym nie chcę żeby coś robione było na wyścigi tylko dlatego, że poprzednicy po 10 miesiącach rządów mieli już tonę wiecej nowych przepisów i zmian w dotychczasowych przepisach. Ręczę ci, że ludzie oczekują żeby wreszcie przepisy przestały się zmieniac, a każda zmiana była głęboko przemyslana. Pogadaj z pierwszym napotkanym przedsiębiorcą to ci powie. Dla poprzedników liczyly się statystyki, fajerwerki i pokazówki. Mam nadzieję że premier Donald Tusk zerwał z tym na dobre i że skupia się na rzeczywistych problemach a nie na statystycznym udowadnianiu kto więcej przepisów naprodukował, które potem sie okazują bublami.

Póki co jestem bardzo zadowolony z pracy Pana Premiera i rządu najjaśniejszej Rzeczypospolitej!

soso, 11 Lip 2008, 14:07

>Mowie tylko o tym, ze jezeli uwazasz, ze w Polsce nie ma demokracji a dyktatura i faszyzm to nie ma

>rozmowy z Toba. Tak po prostu nie jest o czym swiadcza fakty.

Myślę, że poczucie jedni z Najwyższą Prawdą powoduje, że nie czytasz nawet tego, co piszę. Nigdzie nie napisałem, że w Polsce nie ma demokracji :-) Zdaje sie, że rozmawiasz sam ze swoim drugim ja (tym właśnie przez Ciebie pogardzanym). Czasami pomagają na to, egzorcyzmy...

>Co do prawdy. Tak sie sklada, ze prawda jest zawsze jedna. Prawda jest wszechobecna i wypelnia

>wszystko. Klamstwo zas jest wymyslone na okazje, klamstwo zywi sie soba i rodzi inne klamstwa ale

>jest bezradne wobec prawdy.

Chłopie, my tu gadamy o ludziach - nie o Bogu. Chyba, że sam siebie stawiasz na równi z Bogiem (Prawdą Absolutną).

Ja twierdzę, że pisdraki są do d... Ty twierdzisz, że nie. I gdzie tu ta jedyna Prawda? Tak sama moja jak i Twoja.

To mnie zawsze w pisowcach najbardziej wkurza - to ich mniemanie o jedni z Prawdą Najwyższą. A przecież to podstawa ideologii takich jak faszyzm, komunizm, totalitaryzm (ogólnie)

A wracając do jedni z Najwyższą prawdą - co to za gówniana prawda, jak dopuszcza przymierze z diabłem (Lepper, Giertych - to Twoje słowa)??? Znowu sprzeczność chłopie.

Po prostu stawiasz się na równi z Bogiem - a to grzech śmiertelny, nie?

Demokracja jest systemem ludzkim i jest dla ludzi, dlatego najlepsza, że zakłada ułomność człowieka i prawd przez niego wyznawanych. Po prostu stado much nie może się mylić? ;-)

jar1, 11 Lip 2008, 15:57

>soso, 11 Lip 2008, 14:07

>

>>Mowie tylko o tym, ze jezeli uwazasz, ze w Polsce nie ma demokracji a dyktatura i faszyzm to nie

>ma

>>rozmowy z Toba. Tak po prostu nie jest o czym swiadcza fakty.

>

>Myślę, że poczucie jedni z Najwyższą Prawdą powoduje, że nie czytasz nawet tego, co piszę. Nigdzie

>nie napisałem, że w Polsce nie ma demokracji :-) Zdaje sie, że rozmawiasz sam ze swoim drugim ja

>(tym właśnie przez Ciebie pogardzanym). Czasami pomagają na to, egzorcyzmy...

Twoja sugestia byla jednoznaczna. Wycofujesz sie bo nie masz argumentow.

>>Co do prawdy. Tak sie sklada, ze prawda jest zawsze jedna. Prawda jest wszechobecna i wypelnia

>>wszystko. Klamstwo zas jest wymyslone na okazje, klamstwo zywi sie soba i rodzi inne klamstwa ale

>>jest bezradne wobec prawdy.

>

>Chłopie, my tu gadamy o ludziach - nie o Bogu. Chyba, że sam siebie stawiasz na równi z Bogiem

>(Prawdą Absolutną).

Co ty pieprzysz! Prawda to pojecie filozoficzne a nie religijne chyba, z jestes napompowany katechizmem. Bog mi nawet przez glowe nie przemknal.

>Ja twierdzę, że pisdraki są do d... Ty twierdzisz, że nie. I gdzie tu ta jedyna Prawda? Tak sama

>moja jak i Twoja.

Znowu o pogladach a na dodatek nadinterpretacja - ale tego nie warto rozwijac.

>To mnie zawsze w pisowcach najbardziej wkurza - to ich mniemanie o jedni z Prawdą Najwyższą. A

>przecież to podstawa ideologii takich jak faszyzm, komunizm, totalitaryzm (ogólnie)

>

>A wracając do jedni z Najwyższą prawdą - co to za gówniana prawda, jak dopuszcza przymierze z

>diabłem (Lepper, Giertych - to Twoje słowa)??? Znowu sprzeczność chłopie.

Nie rozumiem tego belkotu, prawda?

>Po prostu stawiasz się na równi z Bogiem - a to grzech śmiertelny, nie?

Cos ci naprawde sie przestawilo. Zylka pekla? Co tak wjezdzasz z tym Bogiem? To nie ten watek i nie te teksty.

>Demokracja jest systemem ludzkim i jest dla ludzi, dlatego najlepsza, że zakłada ułomność człowieka

>i prawd przez niego wyznawanych. Po prostu stado much nie może się mylić? ;-)

Prawdy sie nie wyznaje - powtorze. Wyznaje sie poglady. Prawda sobie istnieje czy sie chce tego czy nie.

Nie ma z Toba rozmowy bo widzisz w tym co pisze rzeczy, ktore chcesz widziec a nie czytasz ze zrozumieniem. Ostatnie badania EU wykazaly zreszta, ze polska szkola nie uczy zbyt dobrze czytania ze zrozumieniem. Chyba jestes dobrym dowodem.

pzdrw

soso

noster, 11 Lip 2008, 15:50

>Chłopcze, oceny dokonuje się po jakims okresie w którym dokonanie czegokolwiek jest możliwe.

>Jeszcze taki czas nie upłynął. Poza tym nie chcę żeby coś robione było na wyścigi tylko dlatego, że

>poprzednicy po 10 miesiącach rządów mieli już tonę wiecej nowych przepisów i zmian w dotychczasowych

>przepisach. Ręczę ci, że ludzie oczekują żeby wreszcie przepisy przestały się zmieniac, a każda

>zmiana była głęboko przemyslana. Pogadaj z pierwszym napotkanym przedsiębiorcą to ci powie. Dla

>poprzedników liczyly się statystyki, fajerwerki i pokazówki. Mam nadzieję że premier Donald Tusk

>zerwał z tym na dobre i że skupia się na rzeczywistych problemach a nie na statystycznym

>udowadnianiu kto więcej przepisów naprodukował, które potem sie okazują bublami.

>

>Póki co jestem bardzo zadowolony z pracy Pana Premiera i rządu najjaśniejszej Rzeczypospolitej!

Super - mamy kogos zadowolonego. Ja tez jestem zadowolony. Ale nie z Pana Premiera. Po czym poznajesz, ze Pan Premier sie skupia? Przciez nie chodzisz z nim do toalety bo tam pewnie tak. A moze ogladasz z nim Canal+? Jezeli ludzie oczekuja, by przepisy przestaly sie zmieniac to faktycznie, jest to rzad sukcesu. Ciekaw jestem kogo bedziesz winil kiedy dostaniesz 1000zl emeryturki bo ZUS padl, kiedy dostaniesz sie w rece sluzby zdrowia lub kiedy zacznie sie dwucyfrowa inflacja. Przeciez sa tacy dobrzy bo nic nie robia. A ty cos robisz? Blad. Trzeba przestac cokolwiek zmieniac. Pracuj powoli i z rozmyslem no i nie za szybko. Zycie to nie wyscig. Spokojnie, wrzuc luz. Przeciez teraz jest z gorki. :-))))

pzdrw

soso

rzeczywiscie soso takie zrozumienie sprawy emerytur przez ciebie gwarantuje juz ...sukces.na razie myslowy.Ale w miare pisania chyba dojdziemy do konca czyli ...jak nalezy przeprowadzic te remonty.Co do winienia -to wiadomo.Tuska i WINO.

soso, 11 Lip 2008, 16:45

>Twoja sugestia byla jednoznaczna. Wycofujesz sie bo nie masz argumentow.

Ta sugestia 'ulungła' się jedynie w Twojej głowie - tonący brzytwy sie chwyta...

>Co ty pieprzysz! Prawda to pojecie filozoficzne a nie religijne chyba, z jestes napompowany

>katechizmem. Bog mi nawet przez glowe nie przemknal.

a to nie o polityce gadamy? Cały czas zwracam Ci na to uwagę i sam nie przyjmujesz. Wyjeżdżasz z filozofią to ja z katechizmem ... Jesteś napompowany filozofią?

>>Ja twierdzę, że pisdraki są do d... Ty twierdzisz, że nie. I gdzie tu ta jedyna Prawda? Tak sama

>>moja jak i Twoja.

>

>Znowu o pogladach a na dodatek nadinterpretacja - ale tego nie warto rozwijac.

To akurat warto rozwijać - jeśli tego nie rozumiesz, prawdy nie znajdziesz.

>>A wracając do jedni z Najwyższą prawdą - co to za gówniana prawda, jak dopuszcza przymierze z

>>diabłem (Lepper, Giertych - to Twoje słowa)??? Znowu sprzeczność chłopie.

>

>Nie rozumiem tego belkotu, prawda?

To akurat były Twoje słowa - gratuluję samooceny.

>>Po prostu stawiasz się na równi z Bogiem - a to grzech śmiertelny, nie?

>

>Cos ci naprawde sie przestawilo. Zylka pekla? Co tak wjezdzasz z tym Bogiem? To nie ten watek i nie

>te teksty.

Sam zacząłeś o jedni z prawda absolutną...A filozoficzna prawda to ten wątek? Sam trzymaj się tematu - potem wymagaj od innych.

>Prawdy sie nie wyznaje - powtorze. Wyznaje sie poglady. Prawda sobie istnieje czy sie chce tego czy

>nie.

To dlaczego wyjechałeś z ta prawdą przy głoszeniu soich poglądów. Twoje teksty po prostu sie kupy nie trzymają. Zarzucasz innym to, co sam przed chwilą zrobiłeś. To jest, chłopie hopokryzja.

>Nie ma z Toba rozmowy bo widzisz w tym co pisze rzeczy, ktore chcesz widziec a nie czytasz ze

>zrozumieniem. Ostatnie badania EU wykazaly zreszta, ze polska szkola nie uczy zbyt dobrze czytania

>ze zrozumieniem. Chyba jestes dobrym dowodem.

hahaha ! Ty hipokryto... jaką szkołę kończyłeś?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.