Skocz do zawartości
IGNORED

Audiostereo, to juz 7 lat

Gość rochu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Pojawilem sie tutaj 4 i pol roku temu. Mialem wtedy Denona PMA 560 (o zgrozo!) i Pioneera PD 71/9300 do tego bardzo nieudane kolumny wykonane na Tonsilu. Przez ten czas przez moj system przewinelo sie kilkadziesiat (tak tak) wzmacniaczy i kilka CD. Dzieki temu forum poznalem wielu ciekawych ludzi. Miedzy innymi McGyvera ktory wykonal mi nowe kolumny na zamowienie i wywiazal sie znakomicie ze swojej pracy. Z czasem (2005)dzieki mojej inicjatywie powstala tzw krakowska grupa odsluchowa. Tak tak panowie spotykamy sie juz prawie 3 lata... Poznalem takze wielu producentow konstruktorow i dealerow sprzetu audio co pozwolilo na sprawniejsza organizacje spotkan. Zreszta wielu z nas jest pasjonatami i tworzy swietnie grajace klocki we wlasnym zakresie. Takim na pewno byl s+p adamhiend. Poznalem go gdzies okolo 2002 roku kiedy szukalem lasera do PD 71/9300. Sprowadzl mi go za 50% ceny z Bangkoku. To byl znakomity fachowiec i bardzo uczynny czlowiek. Czesto zapraszal do siebie zeby posluchac jakiegos nowego wynalazku czy stuningowanego klocka i wyrazic swoja opinie. Jaka bedzie przyszlosc? Nie wiem. Mam nadzieje ze nasza krakowska grupa funkcjonowac bedzie dalej. Z czasem stalismy sie grupa przyjaciol zainteresowanych jedna konkretna dziedzina. Rozmowy o audio przerodzily sie w pogadanki towarzyskie. Tak trzymac:)

disco, zgadzam się z Tobą w 100% - ja również uważam, ze najcenniejsze co wyniosłem z lukara i audiostereo to osobiste kontakty z wieloma ciekawymi ludźmi.

Trochę mi oczywiście szkoda tego, że znikła ta początkowa sympatyczna atmosfera i - powiedział bym - żarliwość uczestników (żarliwość neofity? :-)), a poziom merytoryczny obniżył się, wezbrała za to fala chamstwa. Żalu nie umniejsza wiedza, że tak zwykle bywa z takimi inicjatywami/forami.

Mam nadzieję, że uda się Redakcji doprowadzić do tego, że cała ta witryna stanie się czymś na kształt Stereophile.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Wiele zawdzięczam osobom poznanym na forum.

I to nie tylko w dziedzinie audio czy też wiedzy o muzyce. Siedzi tu na prawdę kupa fajnych osób.

Udało mi się nawiązać wiele dobrych znajomości (także z kilkoma osobami z którymi kiedyś darłem koty), które bardzo sobie cenię.

Po prostu przestało być to forum w jakiś sposób elitarne. Więcej ludzi to więcej szans na patologię (choćby ze statystycznego punktu widzenia) np. takich co to łażą po różnych forach i wdają się w pyskówki.

Nie mniej ja też przez te lata bardzo skorzystałem z tego forum, a wchodzą byłem zupełnie zielony w audio. Dzięki

Jestem pare lat z Kolegami i dzieki zą wszystko .Wiedza, porady i nie tylko ,czasem bezinteresowna pomoc,z tym mi sie kojaży forum.Dzięki Wam słucham inaczej niż kiedyś, no i dotarłem na AS .Pozdrawiam I życzę następnych lat.Zbyszek

Pogratulować osiągnięć forumowiczów, i tego że forum obchodzi swe zaszczytne 7 urodziny. Cieszę się że tu trafiłem. Czas na lampkę szampana ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jedni sie obrażają, inni odchodą, jeszcze inni przychodza... A ja zostaję. Bywa różnie. Ale nadal to forum jest największą kopalnia wiedzy o audio w Polsce. Co prawda jej wyłuskanie wymaga coraz więcej czasu i cierpliwości, ale tak jest na każdym forum czy portalu, które się ciągle rozwijają.

Jestem zalogowany na kilku innych forach o podobnej tematyce, ale tylko o tym mówię: MOJE forum.

I oczywiście to co najważniejsze - poznałem tu kilku świetnych ludzi, mogę chyna nawet zaryzykować twierdzenie, że nawet przyjaciół...

Pozdrawiam Stempur

7 lat... to we wrześniu trzeba będzie jakąś wyprawkę do szkoły skompletować... ;-) Może dzieki temu forum wyjdzie z piaskownicy i skończą się te dziecinne poszturchiwania łopatkami (czytaj: kabelkami)?

Od prawie pięciu lat czytam ,zarejestrowany jestem od ponad 2,5 roku.

Dowiedziałem się kilku nowych rzeczy ale nie wpłynęło to zasadniczo na postrzeganie

przeze mnie muzyki ani spraw z tym związanych.

Sprzęt mam już niezły od kilku lat w tzw. międzyczasie zmieniłem już go ze dwa razy

ale bardziej polegam na swoich uszach niż na opiniach kolegów z Forum .

Brałem udział w kilku forumowych zamówieniach ale nic mi jakoś nie "podeszło" ,przeszedłem

też tzw "etap lampowy" ,wrócilem do tranzystora ale jestem wdzięczy ,że TO FORUM istnieje

i udziela się na nim kilku prawdziwych pasjonatów dlatego dalej tu jestem i czytam z zainteresowaniem.

No to kawalek historii ktora tez i ja tworze od 14 wrzesnia 2004 r no no kto by pomyslal ze to juz 7 lat.

Za posrednictwem tego forum poznalem zakreconych jak ja ludzi, dowiedzialem sie wiele o sprzecie i imprezach im dedykowanym oraz kupilem i sprzedalem ze 2 kontenery gratow.

Musze tez napisac ze dzieki forum zakupilem material muzyczny z lat 80 tych na ktory czekalem wiele lat nie mogac nigdzie dostac w takiej jakosci (Discomaniak 71- to kopalnia Krola Salomona w tym temacie)

robix

Ja na razie jestem tu nowy, ale już znalazłem paru fajnych gości, uważam też to forum za najlepsze. Już przez ten krótki okres czasu co na nim przebywam zdążyło na mnie wpłynąć, raczej na mój sprzęt którego sie pozbywam za radą paru fachowców. Okazało się że nawet głupie ustawienie moich kolumn (szmelcu) poprawiło jakość, nigdy bym sie o tym nie dowiedział gdyby nie paru gości z tego forum, serdecznie pozdrawiam.

P.S. Do autora forum: JESTEŚ GENIUSZEM GRATULUJE POMYSŁU!

>P.S. Do autora forum: JESTEŚ GENIUSZEM GRATULUJE POMYSŁU!

Autor forum już zdyskontował swój genialny pomysł... stąd też pewnie ta sentymentalna nuta w wypowiedziach niektórych kolegów, którzy piszą jakby forum właśnie zamykało swoje strony a nie świetowało 7 rocznicę ich otwarcia ;-)

nie był bym taki pewien czy wszyscy:P mi się podobał bardziej dawniejszy "wystrój" forum. Jednak do tego nowego też przywykłem.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Lamerskie te forum.Pełno chińskich naciagaczy(miłosnikow plumkających lamp) i domorosłych tuningowców(tuning spod ich ręki to czysty hi-end).Ale czasami mozna kogos mądrego poczytać ,dlatego tu wpadam

Bakuje mi niestety kilku barwnych postaci, które czyniły forum ciekawszym i często mocno kontrowersyjnym. Może po sezonie ogórkowolampucerotaniochińskimbijacymhiendy wróci "legendarna" oryginalność tego forum.

Za te 7 lat, które mineły, za tych co odeszli, za tych co sie obrazili i odeszli, za tych co zostali.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.