Skocz do zawartości
IGNORED

Cambridge Audio TT50

jay

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy ktoś z kolegów ma, używa lub wie coś więcej na temat gramofonu CA TT 50 ? Wygląda on jakby znajomo (Rega? Pro-Ject?). Zastanawiam sie nad zakupem tego gramofonu, przy aktualnym kursie funta to wygląda atrakcyjnie cenowo. Nie mam tylko pojęcia co on jest wart brzmieniowo (ok, AT 95 pewnie do zamiany na cos ciut lepszego).

czekam na opinie

pozdrawiam

jay

https://www.audiostereo.pl/topic/44430-cambridge-audio-tt50/

TT 50 jest robiony przez Pro-Jecta dla Cambridge Audio. To jest odpowiednik modelu 1.Xpression, względnie Debut SE, z dwoma wyjątkami - ma inne ramię i gorsze, starsze nóżki. Ramię jest nieco podobne do nowszych ramion Thorensa, z charakterystycznym mechanizmem antyskatingu sprężynkowego. Nie słuchałem, nie wiem jak gra. Sądę, że różnice trudno byłoby uchwycić w porównaniu do obu wymienionych modeli Pro-Jectów. Kiedyś, przy innym kursie funta, TT 50 nie był atrakcyjny cenowo w porównaniu do Pro-Jecta Debut SE, a nawet 1.Xpression. O jakąś lepszą wkładkę na pewno warto się postarać.

Pozdro,

Yul

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.