Skocz do zawartości
IGNORED

Czy kondycjoner rozwiąże problem ???

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Z okazji małego remontu instalacji elektrycznej w mojej chałupie elektryk przełączył mi zasilanie z fazy 1 na fazę 2 - wyraźnie wzrósł przydźwięk przedwzmacniacza gramofonowego. Poprosiłem o fazę 3 i przydźwięk spadł i tak zostało.

Być może jest to jakaś możliwość dla Ciebie. Być może źródła najbardziej wrednych zakłóceń skupione są na fazie, do której podłączony jest Twój sprzęt. Być może możesz podłączyć się pod fazę mniej zanieczyszczoną. Być może...

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

zyzio, 16 Lip 2008, 13:09

>"Przypadłością jest to, ze im większe obciażenie kondycjonera tym większe buczenie jego trafa

>-prawie spawarka wręcz przeszkadza" - czyli w skrócie baaaaardzo drogi, ładnie wyglądający bubel

>:(((

PALe ( to wiem ) i Neel DRAGON ( ponoć ) nie mają takiej przypadłości , a i obciążenia przyjmują znacznie większe niż Accu .

Zgadza się - pisał ; z tym że to był 1 model dostępny na rynku , a te późniejsze ( chyba od modelu 2.1 (?) ) mają ciche transformatory ; po drugie zawsze można piecyk podłączyć do nietransformatorowego gniazda i w ten sposób zdjąć obciążenie ; po trzecie primo trzeba po prostu taki/każdy kond wypróbować u siebie w domu .

Dokładnie, u mnie np. najlepiej sprawdzają sie te puste w środku - nawet tania listewka e-tp 60 pozamiatała Gigawatta PF2, ale wciąż szukam czegoś lepszego by wywalić w końcu Heliona :) Nie pali się, bo końcówka siedzi w ścianie, a Helion wcale nie muli gdy reszta siedzi w nim ;)

Ja jestem sceptycznie nastawiony do kondycjonorów, filtrów - na jedno pomagają, na drugie szkodzą - i używam tylko jednego do podłączenia... silnika gramofonowego.

Chyba że byłoby to coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

paradox, 16 Lip 2008, 09:44

>Jeszcze lepszy od Powerboxa v4.0 (nie mówiąc już o v3.0) jest PC-3 Gigawatta

One czymś ( zasadniczo ) się różnią od siebie ( PAL PB i GW PC-3 ) ???

Paradox - a czym się różnią we wpływie na dźwięk i jak duże to są różnice ?

PAL 3.0 i 4.0 różnią się - chyba - tylko większą obciążalnością na gniazdach transformatorowych .

Gigawatt jest jeszcze dynamiczniejszy niż PAL, PC-3 z tego co wiem jest jest następcą i kontynuatorem unowoczesnionego powerboxa v4, zresztą dostałem na ten temat wyczerpujące informacje od Gigawatta . A czym sie rozniły powerboxy 3 i 4.. to po prostu kolejne nowsze bardziej wypasione modele.

Skolei testowałem listwy Furutecha, od TP60E do TP80E, po TP609E i zdecydowanie je odradzam, chyba że ktoś chce wydać kasę i koniecznie potrzebuje usłyszeć efekt zmatowienia i lekkiego wyostrzenia brzmienia. Najlepiej u mnie sprawdziła się listwą PF2 Gigawatta. Zresztą już o tym pisałem gdy kolega chyba ptx (czy jakos tak) przymierzał się do tej listwy a teraz o innej nie chce słyszeć.

Pozdrawiam.

paradox=>

ja do dziś pamiętam wątek z forum, na temat listwy za ponad 1000zł w środku pustej ;-)

Zdaje się,że to była jedna z wymienianych tutaj firm.

Widocznie to wszystko zależy od systemu, bo u mnie PF 2 Gigawatta po prostu mulił i wygładazał zanadto, z kolei E-tp 60 Furutecha przepuszczała muzykę z szybkością wodospodadu :) Wyostrzenie i zmatowienie ? - bez jaj, to przeciwstawne pojęcia - albo coś mdłe i matowe, albo ostre :)))))

A tak poza wszystkim to prawda jest taka, ze wszystkie listwy i kondycjonery razem wzięte mogą jedynie lizać kabelek RGC-24 ;))) i nie są to żadne żarty, parę osób na audiohobby już zrobiło klona RGC-24, który moze nie wyglada ładnie, ale także działa wyraźnie i nie trzeba się zastanawiać czy w ogóle coś się zmieniło :)))))

Tadeo, zyzio nie tylko nie miał żadnej listwy gigawatta, ale nawet nie widział jej, chyba że na ekranie monitora :-).

A to mozna bardzo łatwo sprawdzić, bo z racji wspołnej branży znam się dobrze z zespołem Gigawatta, a oni na bank wiedzą ile i komu co sprzedali lub co gdzie aktualnie jest.

Proste :-)

"znam się dobrze z zespołem Gigawatta" - ślicznie się zdradziłeś naganiaczu :)))) Tak przypuszczałem :) MIałem ten kawełek listewki i był u mnie do dupy, chociaż nie zmatawiał i wyostrzał jedocześnie ;))))

zyzio nie wiem co brałeś, ale stanowczo musisz to odstawić :-)

Ja już wszystko wiem i to mi wystarczy na Twój temat. Własnie jestem po rozmowie z Gigawattem, wiesz.. pewnych rzeczy nie da sie zbyt długo ściemniać, na przykład charakterystycznego stylu pisania, numeru IP komputera, poza tym dowiedziałem się, że Gigawatt NIE WYPOŻYCZA swoich produktów na odsłuch tylko zakup z możliwością zwrotu. Dowiedziałem się PF-2 nie uświadczysz u żadnego dealera, bo żadne listwy nie były wypożyczane ponieważ wszystkie się dawno sprzedały.

Wszystko już jasne i Zyzio zdemaskowany - brawa!!!!

=> Paradox

Nie rozśmieszaj mnie, skąd wiesz gdzie pożyczałem gigawtta, może wprost od producenta, może w salonie, a może od znajomego :))) Zdemaskowałeś sam siebie więc skul ogon i idź lizać dupkę chłopakom z Gigawatta gdzie indziej ;))))

=> paradox

sorry chłopie ale kolesiostwo i naganiactwo to plaga tego forum, szczególnie gdy ktoś pisze o jednoczesnym zmatowieniu i wyostrzeniu produktów konkurencji :))))

Panowie spokojnie.

Nie jestem skłonny wydawać "lekka rączką kasy" na audiofilskie gadżety ,wolę na sprzęt i płyty

tym bardziej,ze miałem Poweraca 2.1 i nie sprawdził się za bardzo w moim systemie audio, radzi

sobie natomiast znakomicie w moim KD co szczególnie widać na wyswietlaczu Pioneera.

Kupiłem go kiedyś na Allegro bo jakiś desperat sprzedawał bardzo tanio i nie było konkurencyjnych

ofert kupna.

Mam PC-3 Gigawatta i przez miesiąc zanim kupiłem usiłowałem znaleść "dziurę w całym" ale nie

znalazłem i został u mnie.

=> tedeo

I Ok, ja Ci wierzę, wszystko zależy od systemu,w jednym się sprawdza, w innym nie, ale jak ktoś się pojawia w wątkach od lutego do lipca jedynie gdy mowa jest o Gigawacie jak Paradox, wali sprzecznościami o produktach konkurencji i nachalnie promuje produkt koleżków, to sorrki, ale ręce opadają ;)

tadeo, 16 Lip 2008, 20:04

>Panowie spokojnie.

>Nie jestem skłonny wydawać "lekka rączką kasy" na audiofilskie gadżety ,wolę na sprzęt i płyty

>tym bardziej,ze miałem Poweraca 2.1 i nie sprawdził się za bardzo w moim systemie audio, radzi

>sobie natomiast znakomicie w moim KD co szczególnie widać na wyswietlaczu Pioneera.

>Kupiłem go kiedyś na Allegro bo jakiś desperat sprzedawał bardzo tanio i nie było konkurencyjnych

>ofert kupna.

>Mam PC-3 Gigawatta i przez miesiąc zanim kupiłem usiłowałem znaleść "dziurę w całym" ale nie

>znalazłem i został u mnie.

O to własnie chodzi, każdy pisze o tym do czego się przekonał!

=> geutek

Tego nie wie nikt, jak Accu zareaguje na Neela czy Gigawatta - nikt nie ma takiej końcówki jak Ty :)

Zresztą na Twoim miejscu wpiąłbym ją w ścianę :)

Czy ktoś miał do czynienia z Power Plant Premier ???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

paradox, 16 Lip 2008, 15:43

>Gigawatt jest jeszcze dynamiczniejszy niż PAL, PC-3 z tego co wiem jest jest następcą i

>kontynuatorem unowoczesnionego powerboxa v4, zresztą dostałem na ten temat wyczerpujące informacje

>od Gigawatta . A czym sie rozniły powerboxy 3 i 4.. to po prostu kolejne nowsze bardziej wypasione

>modele.

>

>Skolei testowałem listwy Furutecha, od TP60E do TP80E, po TP609E i zdecydowanie je odradzam, chyba

>że ktoś chce wydać kasę i koniecznie potrzebuje usłyszeć efekt zmatowienia i lekkiego wyostrzenia

>brzmienia. Najlepiej u mnie sprawdziła się listwą PF2 Gigawatta. Zresztą już o tym pisałem gdy

>kolega chyba ptx (czy jakos tak) przymierzał się do tej listwy a teraz o innej nie chce słyszeć.

>

>Pozdrawiam.

Paradox mam pytanie jakie urządzenia wpiąłeś do Furutecha, czy były to może jakieś wielkie piece o niebotycznym poborze prądu?

Testowałem już wiele wynalazków (listew m.in. Sonus Oliva i kondycjonerów w tym Heliona, Powerboxy) i Furutechy TP60E i TP80E, o których piszesz (notabene są one bardzo ciekawe zmatowienie i lekkie wyostrzenie jednocześnie) ale niestety moje spostrzeżenie są odmienne od Twoich.

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.