Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie źródło do Yamahy AX-570?

marceliszpak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

W moim poprzednim wątku dot. wyboru kabli (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) wspomniałem, że za źródło dźwięku ma mi posłużyć (na razie) PIONEER DV-400 :P

Jednak w niedługim czasie chciałbym zakupić jakiegoś przyzwoitego CDeka.

Czy swoje poszukiwania mam ukierunkowywać na jakiś model Yamahy (ze względu na wzmacniacz) np. CDX-497, CDX-480, CDX-397?

Czy może nie stoi nic na przeszkodzie, żeby pokusić się o wybór innej marki (NAD, Harman Kardon, Marantz)?

Najlepiej wolałbym coś z Yamahy, bo mam do wzmacniacza oryg. pilota i mógłbym go wtedy spożytkować :)

Proszę o pomoc w tym temacie.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W tej kasie to ciężko. Jeśli chciałbyś Yamahę to warto posłuchać CDX-860, 870, 880. Z niskimi modelami szału nie będzie. A do tego DVD nie można by DAC-a podłączyć ? Tyle, że nie wiem czy za 300pln to jakiś DYI się zmieści.

Sugerujesz, żeby zamiast CDeka pokusić się o jakiś dobry DAC i przez niego póścić moje DVD?

Pytam dlatego, bo jestem w tym temacie zielony... Ewentualnie mógłbyś mi polecić jakiś, oferowany teraz na Allegro?

Znalazłem coś takiego:

Ukryta Zawartość

Nie wiem, czy o to Ci chodzi???

Ukryta Zawartość

1.Czy prócz tych modeli, które wymienił kolega, warta zainteresowania jest seria CDX-590, 593 z technologią PRO-BIT?

2.Czy aby ten PRO-BIT, to nie jest jakiś chwyt marketingowy? Proszę znawców o komentarze ;)

Witam niedawno stałem pod takim samym wyborem ,kupilem cdx 870 do wzmacniacza ax 497 i jest ok.Powiem tak ze roznicy wielkiej nie odczujesz na takich odtwarzaczach,mam Nada 521 bee,i Philipsa 9000s tak chwalonego,i ta Yamahe wszystko gra prawie tak samo,wedlug mnie Yamaha gra najbardziej analogowo.

marceliszpak, 15 Lip 2008, 22:27

>Sugerujesz, żeby zamiast CDeka pokusić się o jakiś dobry DAC i przez niego póścić moje DVD?

Ja natomiast nie znam się na DVD :) także czy to dobry pomysł to musiałby się jakiś bardziej obeznany zawodnik wypowiedzieć.

Proszę o radę. Czy ten 870 będzie w moim przypadku dobrym rozwiązaniem ???

W ogóle najlepiej by było, żeby urządzenie charakteryzowało się liniowością dźwięku. Bez zbędnych dziwactw w poszczególnych tonacjach. Od czasu do czasu, chciałbym podłączyć do niego Senki HD 515. Mogą być inne, używane marki odtwarzaczy, byle by współgrały z moim wzmakiem...

Jestem na etapie składania zestawiku stereo. Może to coś pomoże w doborze odpowiedniego CDeka? :

YAMAHA AX-570

ProTonsil Siesta Sat

Procab LS25

Interkonekt Klotz LaGrange GY107

Powyższego zestawu nie zamierzam na razie zmieniać.

Cena za CD może być większa od podanej w postach powyżej - do 450 zł.

Mialem 880, grala calkiem przyzwoicie tylko dosyc wolno z obszernym dosc miekkim basem, pamietam

sluchalem kiedys u kolegi 730 z najwyzszym modelem amplitunera Yamahy i kolumnami Cabasse, bardzo mi sie podobalo. Stawialbym na 730.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.