Skocz do zawartości
IGNORED

Dobór kolumn do Onkyo 601E

ozdoba20

Rekomendowane odpowiedzi

Witam drogich forumowiczów.

Mam dylemat zwiazany z doborem kolumn do mojego ampli kina Onkyo 601E.

Czytam codziennie nasze forum w poszukiwaniu czegos dla siebie i czym dluzej sie zastanawiam to mam wiekszy metlik w głowie..

Do wydania mam okolo 1800zl(jestem studentem ktory chce sobie kupic sprzecik sredniej klasy

Zastanawiam sie nad polaczeniem mojego sprzeciku z kilkoma zestawami.

-Jamo S606 - porownywalem te kolumny z kolumnami Koda 702 i byla wielka roznica w dzwiekuna korzysc Jamo.

-Mission M.. -bez odsluchu ale zauwazylem ze na forum czesto te kolumny sa doradzane do sprzetu Onkyo.

-Kef ( Q35.2 ,Q15.2,Q95C) jest szansa do nabycia takiego zestawu lecz nie wiem jak beda ze soba wspolpracowac.

-oraz 4 wyjscie . Posiadam Kolumny trojdrozne zrobione przez mojego ojca na osprzecie Tonsila Gdn..(niestety nie pamietam .Są to leciwe kolumienki wiec musial bym wymienic w nich cale wnetrze.Jak bede mial u siebie aparat to zrobie zdjecie schematu i dodam temat w dziale DIY.

Dysponuje pokojem 20m^2 zrobionego z bloczkow gipsowych pokrytych gips kartonem, sufit zrobiony z gips kartony (powyzej 20cm Wełny mineralnej)

Oczekiwał bym od tego sprzetu w miare czystego brzmienia, nisko schodzacego, glebokiego basu.

Nie koniecznie musi to byc komplet 5 głosnikow, moga byc to 2 kolumny, jestem otwarty na inne ciekawe propozycje.

Mieszkam w okolicy łodzi i moze ktorys z forumowiczow mial by ochote pomoc w doborze kolumn(moze jakis odsluch)

Pozdrawiam Piotr Ozdobiński

https://www.audiostereo.pl/topic/44535-dob%C3%B3r-kolumn-do-onkyo-601e/

Za 1800zł powinieneś kupić zestaw 5.0 ProTonsil Premium - w stereo zagra zdecydowanie lepiej od Jamo S606.

Mam poprzedni model Onkyo (TX-SR600E), który od Twojego różni się bardzo nieznacznie (obydwa grają znacznie lepiej od nowszych 60x).

Z tymi kolumnami świetnie się zgrywa, ale jakbyś mógł dołożyć trochę więcej - warto pomyśleć o Siestach.

za te pieniadze tylko tonsil z nowych ! proponowal bym kupic sieste najpierw fronty potem reszta ! jak dobrze obgadasz w sklepie tonsila to za 1600 zl ci sprzedadza same fronty

duzo potezniejsze kolumny jak premium ! napewno klasowo to wyzsza polka

co do tych firm ktore wymieniles ! odpuscil bym sobie produkowane najtanszym kosztem siłą chinską za miche ryżu

Dzien dobry panowie. DZieki za opinie , postaram sie posluchac tych kolumienek , chociaz moze byc z tym problem w lodzi.

Dostalem rowniez propozycje zeby kupic zestaw Klipsh F-2 w podobnej cenie co wy na to?

Chcialem rowniez ze ma to sluzyc do sluchania muzyki(70%)jak rowniez do ogladania filmow.

Z muzyki preferuje muzyke z bitem w stylu lounge , 2 step troche dance , chociaz nie zamykam sie na inne rodzaje.

Posiadam połączenie onkyo 605 z missionami m34i i wydaje mi się że można lepiej. Też się sugerowałem opiniami że to się dobrze zgrywa i kupiłem, efekt taki że szukam zmian. Mission mają krótki twardy bas co w połączeniu ze stukającym basem w onkyo jest niezbyt ciekawe - zapomnijmy o pomrukach i w ogóle o muzyce typu hip hop. Poszukałbym kolumn z miększym basem i bardziej pastelową górą i tu wydaje mi się że jamo będzie bardziej odpowiednie. Obecnie są fajne kolumny jamo c405 i na twoim miejscu bym ich posłuchał bo wyglądają jak dla mnie super a słuchałem kiedyś innych kolumn tej firmy i grały ładnie więc te nie powinny być złe. A propo klipsh to przy pobieżnym odsłuchu w sklepie stwierdziłem że to naprawde dobra konfiguracja, nie zauważyłem tego efekciarstwa które ktoś tu na forum zarzucał klipschom. To tyle ale radzę naprawdę posłuchać byś nie żałował.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.