Skocz do zawartości
IGNORED

Kable posrebrzane czy koloru srebrnego?

bogdanmazur

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nie znalazłem w archiwum żadnej wzmianki jak rozpoznać czy zakupione kable są faktycznie srebrzone (czytaj ,powlekane srebrem) czy dałem się nabrać na chwyt marketingowy i kupiłem przewody np. cynowane czy jeszcze coś innego.

Moje pytanie brzmi :czy można to sprawdzić jakimś domowym sposobem ?

Nie mam niestety żadnych mierników ani narzędzi.

Pozdraiam

https://www.audiostereo.pl/topic/44553-kable-posrebrzane-czy-koloru-srebrnego/

Czyli nikt poza mną nie poddaje w wątpliwość uczciwości sprzedawców-producentów ?

A co z pozłacanymi wtykami ,gdzie nie spojrzeć "gold plated".

Pewnie nikt po złotnikach nie biega z wtyczką czy kablem

bo nie chce doświadczyć "tego" spojrzenia , hehe.

Może wszyscy kupujemy cynowaną miedź ?

Może pozłacane = miedziane ?

Na pewno snoby które kupują srebrne kable w cenie przyzwoitego hi-fi mają to gdzieś,

ale co z resztą śmiertelników ?

Zaraz pewnie ktoś napisze ,że nie warto sobie głowy zawracać bo przecież kable to mit.

Dla mnie jest to o tyle ważne ,że jestem właśnie na kupnie a jak mam kupić i tak miedziane srebro to chce podjąć świadomą decyzje .

bogdanmazur, 18 Lip 2008, 19:27

>że jestem właśnie na kupnie a jak mam kupić i tak miedziane srebro to chce podjąć świadomą decyzje .

Decyzja jest prosta - albo bulisz kase i wiesz co masz albo sknerzysz i kupujesz podróbe. W tym drugim przypadku to na Twoim miejscu odpuściłbym sobie kable.

Przeczytałem kilka wątków o kablach i kablo - maniakach .Robicie kable z tego co wam wpadnie w audiofilskie łapki .Kupujecie posrebrzane druciki na allegro za parę złotych i skrobiecie płomienne opinie o efektach brzmieniowych spowodowanych srebrem .

Może to wszystko jest CYNA ?

Robił ktoś kable z cyny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.