Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 1500 zł i gra muzyka :)

matman

Rekomendowane odpowiedzi

czesc matman,czytajac ten watek tylko utwierdzam sie w slusznosci odsluchu sprzetu przed zakupem,wiem ze niezawsze jest to mozliwe,mala miejscowsc,brak czasu itp

ktoregos razu bylem w podobnej sytuacji do ciebie wiec wybralem sie z kolega na odsluchy sprzetu do wroclawia,odwiedzilismy pare salonow i odsuchalismy kilka wzmacniaczy Nady,Rotele,Audio Acustic,Harman Kardon i oczywiscie mocno omawiamy CA 640a v.2

dodam ze przed wyjazdem Ca był moim faworytem,naczytalem sie na forach,i testy i inne bajery

i jak gosc go odpalil to mi szczeka opadal,malo co z kumplem z foteli nie pospadalismy i wszystko bylo jasne CA to najwieksze nieporozumnienie,przereklamowany sprzet,wypadl najgorzej z wszystkich wzmacniaczy nawet od Nada 320 ktory gral o niebo lepiej od CA

jesli lubisz plunkanie,punkanie i inne plasy to CA cie zadowoli na 100% ale niewiem do jakiej muzyki ten sprzet sie nadaje,radze odsluch

oczywiscie ten opis to moje odczucia ja tak slysze,nikomu niczego nienarzucam,raczej ostrzegam przed CA

pozdrawiam

matman - weź też pod uwagę Rotela RA-04 - miałem kiedyś wzmak Rotela i baaardzo mile go wspominam, niestety pozyczyłem go komuś i uległ poważnej awarii :( ale dźwiękowo przewyższał np. obecnie zrzee mnie używane Onkyo z serii Integra. Cena tego Rotela RA-04 to coś ok. 1600 zł.

<><

Wpis Pablo-rock tylko potwierdza tezę, że trzeba samemu posłuchać. Ja wybrałem CA porównując go do nowego Arcama, Denona 1500AE, NAD-a 352 i paru innych. No i jak już pisałem muza jakiej słucham to w 95% metal różnych odmian. pozdr

Do końca tygodnia mam czas żeby się zastanowić i na razie zastanawiam się nad takimi opcjami:

- używany NAD C325BEE, zakupiony na początku tego roku, na polskiej gwarancji za 1000 zł

- nowy NAD C315BEE za okolo 1100 zł (ma świetne opinie użytkowników)

- Rotel RA-04 za około 1600 zł

Metalu nie słucham, dlatego odrzuciłem CA 640 V2.

Najczęściej słucham spokojnej muzyki instrumentalnej a podobno te nowe NADy są bardzo muzykalne.

:) O metalu piszę dlatego, że twierdzi się na forum, że jeśli już kambodża to tylko to spokojnej muzy. WiEc może raczej nie odrzucaj. Zresztą i tak kupisz co bedziesz chciał.

tak jak pisalem wczsnniej i pisal Bednaar, RA-04 Rotela to swietna maszynka, to to samo co RA-05 tyle ze bez pilota, a ten wygrywal juz mase testow wzmacniaczy do 500 funtow w GB czy 3000 zl w Polsce. Sam mam obecnie RA-980BX ...i jest lepszy od 04ki, lezy u mnie nieuzywany w idealnym stanie RA-931 ( 2gi wlasciciel, plomby gwarancyjne) -mysle ze na bank by Ci sie spodobal...no ale chcesz nowke.

Możliwe. Choć Kambodża to akurat nowość u mnie i gra teraz z QBA i to się dobrze zgrywa moim zdaniem. Z Missionami było gorzej akurat. Ale też dlatego piszę - bo sam się przekonałem - że warto odwiedzić parę sklepów, posłuchać i porównać. Swoją drogą słuchałem Audiolaba 8000S-totalny muł-więc może z tym moim gustem jest coś na rzeczy. Pozdrawiam.

Tutaj masz kilka propozycji do 1500 zl co prawda uzywka ale daja gwarancje chocby ten arcam A80 1590 moze suszcza te 90 zl i bedzie sporo lepiej niz z wyzej wymienionymi nadami, cambridgami etc

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Podaję moje propozycje ;)

Shengya A10CS :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Xindak XA-6950 :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tyle ile wpisów to tyle różnych propozycji, ja nie moge zgodzic sie absolutnie z kolega Pablo-rock i ciekawi mnie z jakim zestawieniem zagrala ta kambodza, bierzmy tez pod uwage ze sprzet zarówno głosniki jak i wzmacniacze w salonach moga byc niewygrzane i nie do konca pokazywac swoja twarz

niebawem zmieniam swoje Kefy na głośniki o dwie klasy wyzej i bede potrzebowac wysoko pradowego wzmacniacza, nieomieszkam posłuchac jakiegos Nada przynajmniej 355 BEE...

Może poszukaj używkę Creeka Evo, cudne barwne i dynamiczne dźwięki (nowy 2,5 k)

Mój wpis potwierdzi, ze każde ucho to odmienna opinia wiec zakup bez odsłuchu to pomyłka.

Porównywałem CA 640 z Marantzem 7001,( z nastawieniem po przeczytanych opiniach na zakupp CA. Kambodża było totalnym rozczarowaniem, słuchać to ja tego nie dałem rady. Marantz też ma swoje za uszami ale grało klasę lepjej. Z całej tej trójki Creek wyróżniał się kulturą grania wyraźnie.

kane

no widzisz a u mnie bylo calkowicie odwrotnie i mialem oba klocki na 24h u siebie w domu. Marantz dysponował lepszym twardszym basem i nic po za tym. Kambodza byla dla mnie bardziej muzykalna. W zasadzie nie mialem sie do czego przyczepic bo Marantz brzmi bardzo poprawnie ale nie mial tego czegos. To jest taki moment kiedy słuchasz swoich ulubionych dobrze znanych kawałkow i czujesz ciarki na plecach. To wlasnie Marantz byl dla mnie faworytem ale wyzsza cena o 400zł, tandetny pilot, pozłacane tylko jedno wejscie, transformator nie toroidalny itd nie przekonal mnie do zakupu choc brzmieniowo naprawde do zaakceptowania

wojeknachmej, 19 Lip 2008, 12:57

>tyle ile wpisów to tyle różnych propozycji, ja nie moge zgodzic sie absolutnie z kolega Pablo-rock

>i ciekawi mnie z jakim zestawieniem zagrala ta kambodza, bierzmy tez pod uwage ze sprzet zarówno

>głosniki jak i wzmacniacze w salonach moga byc niewygrzane i nie do konca pokazywac swoja twarz

słuchałem w Vistaex we Wrocławiu,kolumny Eposy M12 i Kef iq5,zestawy Azura 540v2 i 640v2

o dziwo tanszy zestaw 540 grał "lepiej"

z Kefami zero basu,Epsony o wiele lepiej,tylko te Epsony to nie monitory tylko wersja M12 podłogowa,kable o ile mnie pamiec niemyli to Kimber costm 4

pozdrawiam

kane,19 Lip 2008, 13:34

>Może poszukaj używkę Creeka Evo, cudne barwne i dynamiczne dźwięki (nowy 2,5 k)

Ludzie jakie używki albo niskie modele cambridge ,po co i jaki jest sens w tym ? teraz można HIGH-ENDowe nówki z HoNG-KONGU wyrwać za 1 786,58 zł z przesyłką za darmo !!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

matman

19 Lip 2008, 12:50

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 880 / 136 / 0 kichanadeta, gdzie ta propozycja Arcama za 1590 zł ?

Ukryta Zawartość

Tu

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

www.liniadzwieku.pl

przepraszam ucielo mi kawalek wpisu

Koniec tygodnia wiec powoli trzeba już podjąć decyzję w sprawie wzmaka :)

Po długich analizach na placu boju zostały:

- używany NAD C325BEE, zakupiony na początku tego roku, na polskiej gwarancji za 1000 zł

- Rotel RA-04 za około 1600 zł (nówka)

- używany Arcam A80

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za 1590 zł

Najchętniej to bym chyba kupił jakiegoś używanego Rotela RA-04 na gwarancji.

Ukryta Zawartość

Wiem ze nie ma pilota i ma to nawet swoje zalety:

- firma może zejść z kosztami i zaoferować wzmacniacz na dobrych podzespołach za niższą cenę

- podobno elementy elektroniczne do obsługi pilota znajdujące się w droższym wzmacniaczu Rotel RA-05 psują nieznacznie dźwięk (tak podobno wynika z odsłuchów)

Dodam że znalazłem ciekawą ofertę w niemieckim sklepie. Wysyłają sprzęt do Polski ale nie wiem jeszcze jaki koszt przesyłki. Mam znajomego w Niemczech który obiecał mi że w poniedziałek zadzwoni i się o to zapyta.

A to link do tego Rotela:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

używane z gwarancjami, warto przejrzeć...

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.