Skocz do zawartości
IGNORED

Posiadacze Kolumn Tonsil Siesta

Vitold_MAN

Rekomendowane odpowiedzi

Qubric zastrzeżenia masz do dźwięku tylko AE Aegis 1 czy całej serii? Bo Aegis one nie słyszałem, ale Aegis 3 jak najbardziej, i nie mogę się zgodzić co do Twojej opinii. Być może jestem mało osłuchany, co pewnie potwierdzi moja pozytywna opinia o Omegach 503, niemniej nie sądzę by obie kontstrukcje zasługiwały na wieszanie na nich psów. Co do Avanca to wiem, że krytyka tej firmy jest ostatnio dość modna, ale ile w niej obiektywizmu...?

Co do Siest się nie wypowiadam, bo nie słyszałem, choć się nad nimi zastanawiałem.

Powrót po dłuższej przerwie...

• 1 miesiąc później...

Witam.

Obecnie Siesty Sat można najtaniej kupić za dokładnie 802zł. Czy w tej cenie (max 300zł więcej) dostane coś lepszego ? Chodzi tylko i wyłącznie o nowe zestawy.

Jak się mają Siesty Sat do monitorów Tannoy F2 ?

Do 1100-1200zł warto posłuchać z Siestami tych monitorów(może okazać się że nie kupisz Siest):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

romekjagoda, 23 Kwi 2009, 14:36

w prasie czy na forach zawsze przechodzi fala hurraoprymizmu albo wieszania psów. Półśrodków nie ma ponieważ jest zawsze cel. Interes. Poarę lat w tył avance zbierały same pochwały, były sprzętem redakcyjnym i były najlepsze. Mineło parę lat, ich miejsce zajęły inne kolumny,np. B&W. Avance nagle stały się średnie a wręcz słabe. Najlepsze dni dla nich właśnie się zakończyła.

Jednakże jest wielu którzy dużo lepiej chwalą te pierwsze. Po prostu za przyjemniejszy i cieplejszy dźwięk bez utraty dynamiki i stereofonii.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ja tam prosty człowiek jestem i mi się Avance Omega 503 bardzo podobały i nadal podobają. Podobnie AE Aegis Evo 3. I nawet jeśli ktoś przyłoży mi łatkę mało wyrafinowanego ze względu na te upodobania głośnikowe, to się nie obrażę, ani nawet bardzo nie przejmę. I uznaję naprawdę prawo innych do innych upodobań. pozdrawiam

Powrót po dłuższej przerwie...

romekjagoda, 25 Maj 2009, 23:53

dla mnie też Avance były najładniej grającymi kolumnami jakie posiadałem. Siestom jest im daleko do nich. A najtańsze i zachwalane model B&W ( 303,601, 602 to porażka). Nawet Sieesty były od nich lepsze

sittek, 26 Maj 2009, 01:07

>dla mnie też Avance były najładniej grającymi kolumnami jakie posiadałem. Siestom jest im daleko do

>nich.

Pewnie, ze daleko - Siesty są od nich o wiele lepsze...

Chociaż uważam, że w podobnej cenie jest wiele "bardziej uznanych" konstrukcji gorszych od tych Omeg.

dla wielbicieli tonsili czyli miedzy innymi ja choc i nie tylko tonsile lubie tez paradigmy i b&w

mam złą wiadomosc 2 dni temu pisalem maila do protonsila w celu zakupu maestro S i dostałem od pewnej pani odpowiedz mam tego mail a wiec wklejam

Witam,

Firma Pro Tonsil zaprzesała produkcji i sprzedaży wyrobów. Rada Wspólników podjeła uchwałę o likwidacji firmy.

Pozdrawiam

Dorota Mietlicka

Tel. 061 6403 205

Fax 061 6402 404

e-mail: [email protected]

Szkoda, że tak sie to zakończyło...no ale sami są sobie winni. Jeżeli firma juz upadła na dobre, to ciekawi mnie co sie stanie ze wszystkimi licencjami na ich produkty...np. siesty ?? Ja sie spodziewam zobaczyc te kolumny pod nazwą jakiegoś zagranicznego producenta za 2x większą kase... dobrze mówie?

RADUL, 26 Maj 2009, 06:36

RADUL nie zamierzam się z Tobą spierać. Pozostańmy przy tym, że Ciebie cieszą Siesty a mnie Avance. Choć teraz kupiłbym zupełnie coś innego i na pewno nie byłyby to Paradigmy :)

• 2 tygodnie później...

Witajcie

Niedawno kupiłem Siesty Sat, o brzmieniu się na razie nie wypowiadam. Poczekam, aż się wygrzeją.

Jakie jest najkorzystniejsze ustawienie ? Kopułkami do wewnątrz czy na zewnątrz?

rycerz_jedi, 12 Cze 2009, 01:29

- a nie możesz sam porównać ? :)

- a co do wygrzewania to po prostu się do nich przyzwyczaisz a nie to, że Ci się coś w nich wygrzeje.

• 1 rok później...

Mam siesty od 2 miesięcy, kupiłem chyba ostatni zestaw.Teraz są nowe fiesta. Grają naprawdę pięknie.Słuchałem wielu różnych kolumn i wybrałem właśnie te,zestaw 5.0 tonsil siesta + sub magnat 301a grają u mnie z ampli harman kardon avr 260. Byłem w kilku sklepach audiofilskich, gdzie mają o nich dość niską opinie, nie wiem czemu, w zestawie z amplitunerem dobrej klasy wszystkie nawet te sporo droższe konstrukcje grają podobnie,różnice dopiero zaczynają się jak podłączymy wzmak stereo dobrej klasy,a i uważam że siesty nie zostają daleko w tyle.Jak by zmienić gł.wysokotonowy,to uważam i jest to moje subiektywne zdanie to do 3,000 tys nie miały by żadnej konkurencji.

Siesta i fiesta mają te same komponenty,tylko gł.wysokotonowy jest w fieście przesunięty na środek,więc nie ma znaczenia,która jest lewa,a która prawa kolumna. to cała różnica między mnimi.

• 2 tygodnie później...

bardzo cenię siesty...i początkowo myślałem, że mi wystarczą usque ad mortem...ale wiadomo jak to jest - dążenie do ideału i właśnie rozważam zmianę, pod uwagę biorę audio physic tempo albo glenair 10...Co uważacie?

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

• 2 lata później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.