Skocz do zawartości
IGNORED

niski poziom sygnału z cd czy to norma?

smugie125

Rekomendowane odpowiedzi

nabyłem niedawno stary cd denon dcd 820, gra jak dla mnie bardzo ładnie w porównaniu z najtańszymi odtwarzaczami jakich używałem wcześniej, wszystko byłoby ok tylko wzmacniacz muszę podkręcić prawie na maxa żeby dało się słuchać, ten cd daje zdecydowanie niższy sygnał niż inne odtwarzacze jakie miałem, w sumie choć dżwięk jest bardzo ładny to trochę przeszkadza bo przy takim wzmocnieniu czasami słychać już przydżwięk, mam quadrale 110 i teac ag5d to dość mocny ampli, może ktoś wie czy to kwestia dopasowania wzmacniacza czy może cd jest uszkodzony..., pozdrawiam

1.sprawdz czy masz ten sam poziom sygnalu na roznych wejsciach we wzmacniaczu. (wszystko poza phono powinno miec tak samo) w ten sposob wyeliminujesz wzmacniacz jako zrodlo problemu.

2. kazdy cd (chyba ze przez kogos zle zmodyfikowany) standardowo ma wystarczajaco mocny sygnal na wyjsciu zeby spasowac sie z kazdym standardowym wzmakiem.

3.to nie jest normalne zeby trzeba bylo podkrecac na maxa wzmak - pewnie masz skopany cd. sadze, ze to nie powinno byc trudne do naprawy, ale pytanie ile zaplaciles i czy sie oplaca.. na forum jest kilku gosci ktorzy moga pogrzebac i naprawic.

dzięki za reakcję, myślę, że wzmacniacz jest ok już próbowałem różne wejścia, zawsze tak samo cicho, kupiłem ten cd chyba tanio za 80 zł bo chciałem zobaczyć jak to jest z "wyższymi" odtwarzaczami i naprawdę byłem zaskoczony, spodobał mi się ten łagodny dżwięk, pewnie odtwarzacz był tani bo jest spieprzony jak mówisz, szkoda ale gdyby ktoś chciał go naprawić to chętnie wydam na to rozsądną kwotę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moim zdaniem ten batonik bylby ok, steruje wzmocnienie na wyjsciu i jest zgrabny.

Faktycznie napis pod wyjsciem swiadczy o regulacji wzm. sygnalu wyjsciowego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Obserwuje czesto co Raski sprzedaje, ma pewne urzadzenia i dosyc tanio, kupilem od niego cd NADa,

tuner NADa. Idzie z nim sympatycznie pogadac i zawsze jakos dogadac sie.

Jak rzuciles haslo, ze cd kosztowal 8 dyszek, wszedlem w zakonczone i namierzylem. Twoj nick, jako kupujacego utwierdzil mnie w przekonaniu, ze Ty to Ty:)

I co z cd wszystko ok?, pewnie poziom sygnalu wyjsciowego mial skrecony na minimum?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.