Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie najlepsze płyty CD do nagrywania..

xxx

Rekomendowane odpowiedzi

verbatim pastel. bardzo dobre i tanie. ciagle jeszcze produkowane w japoni. kiedys testowalem rozne plyty cdr. lepsze wtedy byly tylko jakies tdk audio ale pare razy drozsze.

jak nie za drogie to za tanie:)))) są podejżanie tanie - tańsze niż te ciemne niebeiskie (AZO z mitsubishi) Te są wytwarzane w jakimś Taiyo Yuden Company Ltd. Przeprasza za upierdliwość pytań, ale czy to dobra wytwórnia? po prostu nie chcę utracić za 5 lat muzyki.

-> Peter Daniel

Z tą analogią do obrazu chodziło o cos kompletnie innego! A mianowicie, że gdy się coś złego dzieje z cyfrowym przekazem video to pojawiają się ogólnie mówiąc śmieci, a nie np. zielenie stają się bardziej zielone albo ludzie mają smuklejsze twarze. Gdy coś złego dzieje się z cyfrowym przekazem audio też mamy śmieci (cykania, przeskoki) a nie np. wększy bas czy płytszą scenę.

jar1:

"jest róznica w dźwieku pomiedzy pierwszym odegraniem płyty a kolejnymi. Płyta tez sie musi dogrzać z systemem ..."

A Ty znowu swoje :) Z całym szacunkiem dla Twojej teorii wzajemnego macerowania się elementów audio w czasie pozwolę sobie nie zgodzić się z powyższym twierdzeniem. :) Dla mnie płyta tak długo jak się nie zniszczy gra tak samo.

Taio Yuden uchodzi za wiodącą, czy jedną z przodujących. Już pisałem o tym, ale powtórzę: Ja pierwsze oznaki pogorszenia sie stanu nagrania stwierdziłem (po kilku latach) na Verbatimach Metal Azo, stąd ichnie inne wynalazki, jak np. groszowe pastele, obchodzę z daleka. Ale istnieje, a zwłaszcza dawniej istniała duża szansa, że danej wypalarce dana płyta nie "podeszła". Zwłaszcza gówniane Liteony (czyli większość Liteonów) w owym czasie dobrze muzy na byle czym nie paliły, chyba, że jak mówię zaistniała w danej kombinacji wypalarka-płytka jakaś pozytywna synergia. Mnie wydawało się, że MetalAzo może być, no ale po latach okazało się jednak, że i to nie to, bo trwałość do kitu. Zresztą z jakości kopii od razu nie byłem zadowolony, ale na innych blankach było gorzej. Teraz powoli przenoszę muzę, póki czas, na Carbony Emteki. I właśnie cudowne "powstanie muzy z popiołów" (ze zdziadziałych kopii) sprawiło, że napisałem o stwierdzonej wyższości jakości kopii nad "oryginałem". Co jak zwykle wywołało atak niewiernych Tomaszów.

W takich chwilach przypomina mi się scena z historycznego juz filmu Planeta małp: Charlton Heston, po bardzo długiej podróży w kosmosie powraca na Ziemię, która w międzyczasie cofnęła się w rozwoju do poziomu wczesnego średniowiecza i rządzą nią małpoludy. Małpy te więźią przybyszy i wyśmiewają ich tłumaczenie iz przylecieli z nieba, ponieważ aeropag małpich mędrców twierdzi, że jest to niemożliwe. Gdy już żadne tłumaczenie nie przemawia, Heston, oczekujący w klatce z patyków na wyrok rady starszych małp, wyrywa którejś z nich kawałek papieru i zmajstrowawszy strzałę posyła ją w szefa mędrców. Ten z wściekłością pospiesznie niszczy publiczny dowód swej niecałkowitej jednak wszechwiedzy oraz jeszcze zajadlej domaga się śmierci heretyka.

Śmieszne, co?

"...Te są wytwarzane w jakimś Taiyo Yuden Company Ltd. Przeprasza za upierdliwość pytań, ale czy to dobra wytwórnia?..."

Przeczytaj caly watek i tematy pokrewne jakie masz wyszczegolnione w zakladce "Zobacz podobne tematy"

Taiyo Yuden w Fukushima/Japan to najlepsza tlocznia CD-Row. Jakosc produktow wychodzacych z fabryki T.Y. jest niepodwazalna, sa to bardzo wysokiej klasy materialy. Taiyo Yuden produkuje min MMA - Superior Media for Audio Mastering czyli CD-Ry przeznaczone do zastosowan profesjonalnych. Tlocznia Taiyo Yuden produkowala takze (nie wiem czy nadal to robia) nosniki dla Mobile Fidelity pod nazwa Gold ULTRADISC CD-R

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Panowie przecholowaliście chyba , jak się czyta tu niektóre wpisy to można odczuć jakby to była licytacja , jeden chce przelicytować drugiego , każdy kolejny mądrzejszy od poprzednigo , niczym w naszym rządzie , ale mało kto odpowiada wprost i na temat tego postu a temat wydawał się być prosty -przypomnę-

"Jakie najlepsze płyty CD do nagrywania.. Jakie do nagrywania muzy?

Firma, model....

Jakie jest wasze zdanie?"

Tak więc nie przemądrzajcie się tylko po prostu podajcie jakie płyty polecacie innym , przypomnę że ja w swoim poprzednim wpisie napisałem że polecam TDK Metalic oraz Verbatim Super Azo Crystal i naprawdę interesuje mnie jakie inne jeszcze nośniki w/g Was są warte polecenia .

• 2 miesiące później...

Witam serdecznie

Czy ktoś może zetknął sie z płytami TDK Silver? Ile to coś jest warte? Podobno jest to jakaś lepsza odmiana TDK już nie produkowana. Może ktoś z Was odczytał ATIP z tej płyty?

Czy wszystkie Verbatim Pastel z opakowań na których widnieje "Made in Japan" na pewno pochodzą z fabryki Taiyo Yuden czy jest to loteria?

Będne wdzięczny za jakąś sugestię co do dobrych płyt dostępnych aktualnie na rynku. Szukam alternatywy dla Verbatim Crystal Azo (których dostępność jest w okolicy coraz gorsza) do mojego CD-RW TEAC-540E.

Jakość Verbatimów Crystal Azo ostatnio jest strasznie zróżnicowana. Trafiają się sytuacje, w których w obrębie jednego opakowania 50 szt. znajdują się egzemplarze różniące się 10 krotnie liczbą błędów C1 po wypaleniu. Zmusza mnie to do kupowania wręcz "pojedyńczych" egzemplarzy, koszty transportu przy takich praktykach rosną nieproporcjonalnie.

Jeżeli Pastele made in Japan są z fabryki Taiyo Yuden mógłbym kupić w ciemno i od razu znaczną porcję. Verbatimów Crystal Azo nie kupie więcej niż 10 za jednym razem już nigdy.

Tylko czy z owymi Pastelami jest tak jak mawiają (made in Japan nie ma w mojej okolicy:( i nie mogę sam sprawdzić)?

• 4 lata później...

Witam

Pomóżcie mi wybrać jakieś płyty audio z tych z linku, które będą najlepsze ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

verbatim audio albo fuji audio, a jakbyś chciał super płytki a tanio to jvc

Jakość Verbatimów Crystal Azo ostatnio jest strasznie zróżnicowana. Trafiają się sytuacje, w których w obrębie jednego opakowania 50 szt. znajdują się egzemplarze różniące się 10 krotnie liczbą błędów C1 po wypaleniu. Zmusza mnie to do kupowania wręcz "pojedyńczych" egzemplarzy, koszty transportu przy takich praktykach rosną nieproporcjonalnie.

Jeżeli Pastele made in Japan są z fabryki Taiyo Yuden mógłbym kupić w ciemno i od razu znaczną porcję. Verbatimów Crystal Azo nie kupie więcej niż 10 za jednym razem już nigdy.

Tylko czy z owymi Pastelami jest tak jak mawiają (made in Japan nie ma w mojej okolicy:( i nie mogę sam sprawdzić)?

Teraz rolę Pasteli przejeły JVC, które możesz kupować.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.