Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie najlepsze płyty CD do nagrywania..

xxx

Rekomendowane odpowiedzi

mogę tylko powiedzieć że używam płytek lakierowanych , widziałem kiedyś test w jakiejś gazetce komputerowej ,nieżle wypadła esperanza silwer silwer i samsung.

Lakierowane dla tego że srebrna folia lubi sie zedrzeć jesli dostanie sie pomiedzy szufladę napędu.

co do jakości dzwięku i różnic wolę sie nie wypowiadać ale róznica jest zwłaszcza na skrajach pasma.

Ale Koledzy macie problemy. Te, które nie trzeszczą (w EAC nie powinny), chodzą bezbłędnie na Waszych cedekach i mają wieczystą gwarancję propducenta. Jeśli chodzą i na sprzęcie najbliższych, tym lepiej ; )

Wydaje się, że Verbatim Metallic, Data Life Plus, TDK Speed X Up to 48 są ok. Osobiście lubię Dysan Audio. Występują one tylko w cienkich pudełkach typu slim. Zapewne wiele innych też.

Pozdr.

Według mojej opinii Verbatimy nie są szczególnie dobre.

Polecam z czystym sumieniem ( już o tym pisałem ) Dysany Audio.

Na nich jest produkowana nasza forumowa płyta testowa.

Verbatimy są bardzo dobre, tylko Andrea się troszkę zagalopował ;-) bo nie ma płyt Verbatim Metallic, są za to TDK Metallic. Najlepsze Verbatimy to DataLifePlus.

Ja osobiście nie lubię Dysanów. Miałem kiedyś z nimi wiele kłopotów tzn. po nagraniu trzeszczały w trakcie odtwarzania pod koniec płyty. Może się to zmieniło w obecnych płytach, ale uraz mi pozostał.

Gość Przemski

(Konto usunięte)

jeśli już jechać do centrum po drogą płytkę o przeznaczeniu audio, renomowanej firmy, tracić czas na pożyczanie, kopiowanie i potem na sprawdzanie czy kopia nie zawiera trzasków i innych efektów specjalnych, czy nie lepiej zajrzeć do antykwariatu muzycznego albo MediaMarkt i kupić tę samą płytę za 10-15-20 zł?

Dysan Audio kosztuje 2PLN.

Jak znajdziesz raz płyty które dobrze działają w Twoim sprzęcie (i znajomych) to dalej nie musisz szukać i jest to wtedy 2 złote, a nie 20. Poza tym nie wszystkie tytuły da się kupić bez problemu.

->Voyt

Może chodziłło o Verbatim Metal Azo? Te zdaje sie są lepsze do mniejszych prędkości nagrywania, czyli muzyki.

Zgadza się, że Data Life Plus / Super Azo to "najwyższy model" Verbatimów, ale 'Pastele' z Tayio Yuden zdaje się są najlepiej czytane przez odtwarzacze audio...

javo

Czy mógłbyś dać mi kontakt , gdzie Kupujesz Dysany za 2 PLN ?

Przyznam,że ja mam normalne źródło w postaci sklepu , i maja tam cenę

3,90 PLN. Kupiłnym chętnie 200 szt.

Pozdr.

110% to jest roznica ogromna biorac pod uwage to, ze i przy cenie 1,89 Media Markt musi zarabiac. W rzeczywistosci jest tak, ze Twoj sklep w hurcie dostaje te plytki drozej, niz sa w lubelskim Media Markcie. Ot, prawo rynku.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.