Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

nastał czas aby się przywitać i wprosić się do klubu.

Aktualny mój zestaw to:

Rotel RC-972

Rotel RCD 991 Audiophile Edition

Rotel RB-980 2 monobloki

A wszystko to do zasilenia Infinity Kappa 9.2i

Na tą chwilę gra przyzwoicie chociaż 2 końcówki RB-980 wydają być się troszkę słabe ale chyba nie zdecyduję się na nic mocniejszego dla 10 min rozrywki.

Pozdrawiam

Witaj witaj.

W klubie gdzie jeszcze nie dotarło "zło" tego forum.

Sprzęcik masz zacny .

Po co kombinować? Jak napisał sittek..

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Na bocznicy dzieją się złe rzeczy, i ja za często tam ostatnio bywam, niestety jest to wina Rotela. Sprzęt który posiadam bardzo mi odpowiada i dlatego nie szukam niczego innego.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Cześć chłopaki ! co tam u was , kupujecie / sprzedajecie ? ooo przybywa Klubowiczów...miły zestawik > miniportal < posiadł!

Sittek ! zakładaj TOGĘ...bo jakoś tak ...hm :)

Po-zdrówko !

Na tą chwilę gra przyzwoicie chociaż 2 końcówki RB-980 wydają być się troszkę słabe ale chyba nie zdecyduję się na nic mocniejszego

Dlaczego??

Infinity Kappa 9.2i miałem okazję posłuchać i jeśli mam być bezkompromisowy to polecam jednak rozważyć zakup mocniejszego piecyka np:

Rotel RB-991 albo 1080 brzmienie będzie dużo ciekawsze jak z dwóch RB-980, lub z starszych modeli RB-880/890

Pozdrawiam

Tomasz

Witam, chętnie dopiszę się do zacnego grona.

rcd971 kupiony od jednego z forumowiczów:)

rc995

rb990bx

zestaw gra z b&w 685

wie ktoś, ile kosztowały w momencie wyjścia na rynek?

Pozdrawiam

<br />Dlaczego?? <br />Infinity Kappa 9.2i miałem okazję posłuchać i jeśli mam być bezkompromisowy to polecam jednak rozważyć zakup mocniejszego piecyka np:<br />Rotel RB-991 albo 1080 brzmienie będzie dużo ciekawsze jak z dwóch RB-980, lub z starszych modeli RB-880/890 <br />

Na tą chwilę to polecano mi parasound hca 2200ii jako piecyk. Jak się wyśpię to zobaczę co tam proponujesz :)

rcd971 kupiony od jednego z forumowiczów:)

rc995

rb990bx

zestaw gra z b&w 685

wie ktoś, ile kosztowały w momencie wyjścia na rynek?

Według testów z czasopism

RCD-971 2100zł

RC-995 2900zł.

RB-990BX 3200zł.

Pozdrawiam

Tomasz

Pewnie się znajdzie nabywca?

RCD-991 stan nowy, z wysyłką do każdego zakątku kraju, aż dziw bierze gdzie tę CD-ek się uchował;)

http://www.ebay.de/itm/Rotel-rcd-991-ae-high-end-cd-player-/161197772275?pt=DE_TV_Video_Audio_HiFi_Systeme_Kombinationen&hash=item258822cdf3

Pozdrawiam

Tomasz

Pewnie się znajdzie nabywca?

RCD-991 stan nowy, z wysyłką do każdego zakątku kraju, aż dziw bierze gdzie tę CD-ek się uchował;)

http://www.ebay.de/itm/Rotel-rcd-991-ae-high-end-cd-player-/161197772275?pt=DE_TV_Video_Audio_HiFi_Systeme_Kombinationen&hash=item258822cdf3

To nie jest jeszcze cena ostateczna, a już jest kosmiczna. Poza tym za taka cenę to tylko chyba Helmuta stać. Niemieckie aukcje są chyba najdroższe na świecie. No i ten stan NOWY. Nowy to on był, ale w tamtym wieku. No chyba, że nie jarzę już tego języka.

Witam

Jakiś czas temu pytałem o dobór rotela pod B&W cdm7se. Przejechałem pół kraju i kupiłem ra 980bx. Mimo iż odradzano mi tu takie połączenie jestem zachwycony.

No właśnie- byłem bo mam małą awarie. Coś tam trzeszczało przy przełączniku tone odrazu po zakupie. Niedawno prawy kanał gra znacznie ciszej. Po przełączeniu na mono nie wyczuwam różnicy. Czy ktoś z miłych klubowiczów ma może pojęcie co to może być? Jak kosztowna będzie naprawa. Może jakiś serwis do polecenia w Warszawie czy okolicy. Dzwoniłem do autoryzowanego serwisu Rotela w Markach i tam ponad 100 zł za wycene naprawy a do tego naprawa może wynieść więcej niż wzmak. Pytam, bo nie chce w ciemno płacić ,a bladego cienia pojęcia nie mam co tam w środku się dzieje. Poprzedni właściciel używał tego klocka do biampingu-może to jakiś trop.

Kup KONTAKT 60 i KONTAKT 61, preparat do czyszczeni potencjometrów.

Rozbierz ra i popsikaj leciutko na styki w przełączniku tone.

Możesz potraktować tym wszystkie przełączniki. Jak dosięgneisz wyczyść pałęczkami do uszu.

W 90% pomaga.

WD40 czy Kontakt pomaga na trzeszczące potki, ale na nierówno pracujące kanały to już chyba nie za bardzo?

Sittek, jak przełącznik ma zaśniedziałe styki.. pomaga!

wd40 nie, jest za tłusty.

Edytowane przez Croowab

Wóde40? ja tym smaruje...., ale na pewno nie są to podzespoły elektroniczne ;)A na poważnie to WD40 to bardziej zastosowanie ma w

action51.jpg

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Tomaszu WD jest dobre ale do czyszczenia łańcuchów. Jako smarowanie polecam oleje teflonowe ,

Wd ma to do siebie, że penetruje dość głeboko ale szybko znika z łańcucha.

Osobiście używam BelRay SuperClean

1458339_gallery_1320051.jpg

Jeden z najlepszych do motocykli a rower dostaje przy okazji:)

Pozbyłem się swojego drugiego zestawu audio i już za nim tęsknię.

Podłączyłem pod komputer zestaw creative .. ło matko jak moje uszy cierpia :(

Aaa ja myślałem, że jesteś oddany marce ROTEL!!;))

Jestem jak widać jednak te bezpieczniki 4A mnie troszkę już kosztują :D Mam taką przypadłość że od wielkiego dzwona lubię sobie przypomnieć co kappy potrafią. A one niestety potrafią zejść do 0,5 ohm

Pozbyłem się swojego drugiego zestawu audio i już za nim tęsknię.

Kolumny też ?

ło matko jak moje uszy cierpia :(

Cierp ciało jak się zachciało mieć ......??

Co w zamian w planach? zdradzisz rąbek tajemnicy;)

Pozdrawiam

Tomasz

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.