Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Wszędzie kamery więc jak chcą to dojdą. No dziwne że taka marka niszowa i cena też dziwi. Ja jestem nie ufny i ganiam pociągami na odbiory jak wyższa kwota. Wiem co odbieram i wiem za co płace. Niestety allegro pełne jest kombinacji.

Do tego w "o mnie" informacja, że sklep handluje perfumami, a ma jeden komentarz za sprzedaż z czerwca 2013 :)

Myślę, że to kolejne konto przejęte przez oszustów

Mane. sugeruj żeby od razu zabezpieczyli nr konta bankowego ,nie podejrzewałbym rodzimej bandyterki o konta na kajmanach itp.

Ten numer wcale nie musi być numerem zwykłego rachunku bankowego. O tym sposobie oszustw pisała kiedyś GW. Niestety przestępcy zrobili się nieco sprytniejsi.

Edytowane przez krzysiek

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Witam

Moze ktos z forumowiczow mial podobny problem-musze. Troche opoznic dzwiek na rotelu bo tv ma za duzy input lag I mam lekkie wyprzedzenie fonii.

Dekoder n-tv polaczony swiatlowodem z rotelem a wizja bezposrednio idzie hdmi na tv.

Telewizor mam na scianie a nie chce znowu ryc w murach co by cofnac sygnal fonii z tv oddzielnym kablem.

-myslalem nad zakupem rsp1570 bo I tak musze dokupic przedwzmacniacz ale nie wiem czy tam jest taka opcja.

Ma ktos jakies pomysly??

Do tego w "o mnie" informacja, że sklep handluje perfumami, a ma jeden komentarz za sprzedaż z czerwca 2013 :)

Myślę, że to kolejne konto przejęte przez oszustów

Może być to zwykły komis, który większość sprzedaży realizuje u siebie.

Ma ktos jakies pomysly??

W dekoderze nie ma takiej funkcji? w mediaboxie UPC jest.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Jest taka opcja ( str. 34-35)

Group Delay CL

The SPEAKER adjustments (described above) can also be used to make

a temporary adjustment to the group delay or “lip-synch” delay. Group

delay delays the overall audio signal (to all speakers) by a specified

amount to correct for situations where the video and audio signals are

out of synch. This can occur with upconverted digital TV signals or when

trying to match a radio broadcast with the video from a sports event. The

settings range from 0 to 500 milliseconds in 5ms increments.

Like the speaker settings, this is a temporary adjustment that overrides

the permanent default setting for a video source until a different input

source is selected or the unit is turned off.

To adjust group delay using the remote:

1. Press the C button on the remote twice.

2. Use the UP or DOWN buttons on the remote to adjust the amount of

delay applied to all channels

http://www.rotel.com/content/manuals/rsp1570.pdf

Edytowane przez sittek

Witam Klubowiczów!

Jestem w miarę zadowolonym posiadaczem staruszka Rotela ra-820bx4. Minęło mi z nim już z 10 miesięcy i dojrzewam do decyzji o wymianie na coś lepszego. I tutaj zwracam się z prośbą do bardziej doświadczonych: jakiego Rotela szukać, żeby było słychać poprawę. Chodzi mi generalnie o chociaż delikatny skok w górę, a nie tylko w bok, jeśli chodzi o jakość. Budżet to powiedzmy orientacyjnie jakieś 700 zł, niestety studencka jeszcze kieszeń na dużo więcej nie pozwala ;) Bardziej kierować się w strone np. 02, czy czegoś z 9xx? Nie chciałbym, żeby grało zbyt 'sucho'.

Reszta toru to Tannoy m4 i cd Marantz 72. Wiem, że można próbować zmieniać resztę, ale wzmak kupowany był najdawniej no i chyba łatwiej sprzedać niż kolumny ;)

Pozdrawiam!

Jestem w miarę zadowolonym posiadaczem staruszka Rotela ra-820bx4. Budżet to powiedzmy orientacyjnie jakieś 700 zł,

Niestety za 700 złotych będzie to tylko skok w bok, więc proponuję pozostać przy tym co masz; to dobry wzmacniacz.

Dzięki za odpowiedź. Ile mniej więcej musiałbym jeszcze nazbierać, żeby miało to sens? Do tego powiedzmy ra-980bx? czy jakiś niższy(tańszy) już też by się nadawał? Bo do 980bx na portalach aukcyjnych strach startować widzę ;)

Dzięki za odpowiedź. Ile mniej więcej musiałbym jeszcze nazbierać, żeby miało to sens? Do tego powiedzmy ra-980bx? czy jakiś niższy(tańszy) już też by się nadawał? Bo do 980bx na portalach aukcyjnych strach startować widzę ;)

witam,ja dałem na allegro za ra-02 760zł,przesiadka z nad 320bee,teraz zmiana cd na rotela,ale faktycznie ceny powalaja

Jak już zmieniać to na lepsze. Wymiana 820bx4 na 02, jest kompletnie pozbawiona sensu. Skok w bok jak napisał Sittek, albo nawet pół kroku w tył. "Orientacyjnie" 700 zł, to już można poszukać np dzielonego rc/rb 960. Za ok 500-600 znajdziesz integrę 960bx.

Integra RA-960BX w stosunku do RA-820BX4 według mnie będzie tylko małym kroczkiem naprzód i wydatek ten będzie nieuzasadniony. No chyba, że stara Integra ci szwankuje, potki trzeszczą i kanały grają nierówno. Wtedy tak, ale pod warunkiem, że ten który kupisz będzie sprawny, bo pamiętajmy, są to kilkunastoletnie wzmaki, i nowsze nie będą.

Co ja bym zrobił? Ano cieszył się dźwiękiem jaki mam i cierpliwie, powolutku zbierał kasę na coś dzielonego z serii 9xx.

Moim skromnym zdaniem, 960 już znacząco wypada na plus w stosunku do 820 (ver4). 960 to mniej więcej odpowiednik 840 (też ver 4).

smykus

RA-960BX to bardzo ciekawa propozycja, miałem okazję z nim obcować, ma ciekawą barwę, możliwość podłączenia gramofonu, moim zdaniem ciekawsza propozycja od RA-970BX czy nawet RA-971MKII, ale jeden minus RA-960BX to to, że ciężko go kupić na naszym rynku.

Dokładając do tych 700zł. 200-300zł można już nabyć RB/RC-970BX, pisałeś również aby przeskoczyć na zestaw dzielony i ja twoje zdanie popieram, ponieważ taki przeskok da słyszalną i namacalną różnice.

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Mam pytanie.Szukam drugiego wzmaka do jadalni. Bedzie grał z b&w dm610. Chciałbym też z czasem zobaczyć jak się gra dwoma końcówkami. Wiem że ra-980bx można podłączyć pod preamp.

1Czy jeśli kupie integre np.960 to czy tez może grać jako końcówka mocy(wtedy tylko pre)?

2.Czy słabsze pre i ra-980bx ma szanse zagrać.

3.Czy pre i dwie(różne) końcówki będą mogły zagrać w kinie z głośnikami 4 i 8ohm?

4 Czy np RB-930 AX i RC-970 BX zgra się jakoś?

5.Czy taki staruszek ROTEL RX-850 jakoś daje rade.

Pozdrawiam

Do kolegi sittek, dlaczego, dlaczego no dlaczego właśnie ty postanowiłeś, że jesteś niewidoczny na forum???????????????????????????????????????????????;-)

Pozdrawiam

Tomasz

Od razu lepiej się czuje;-)

Mam pytanie.Szukam drugiego wzmaka do jadalni

Czy ten jest wystarczająco DROGI!??;-)

d85145764a97f170.jpg

Pozdrawiam

Tomasz

no mark levinson wali ceny

Ale powiedzta chlopy czy naprawde jest sens kupowac i zatapiac siano w klocki o takich cenach?

Osobiscie wole uzyskac pewien pułap i potrafię powiedzieć sobie STOP.

Bo tak naprawde ta zabawa nie ma konca ...

Przecie do grobu nie zabierzecie sobie tych pieniędzy;) czemu nie mam sobie pozwolić na większą dawkę przyjemności jeśli mnie na to stać i mam na tym punkcie pierdolca ??;-)

Pozdrawiam

Tomasz

Dzięki wielkie za dotychczasowe porady.

smykus

RA-960BX to bardzo ciekawa propozycja, miałem okazję z nim obcować, ma ciekawą barwę, możliwość podłączenia gramofonu, moim zdaniem ciekawsza propozycja od RA-970BX czy nawet RA-971MKII, ale jeden minus RA-960BX to to, że ciężko go kupić na naszym rynku.

Dokładając do tych 700zł. 200-300zł można już nabyć RB/RC-970BX, pisałeś również aby przeskoczyć na zestaw dzielony i ja twoje zdanie popieram, ponieważ taki przeskok da słyszalną i namacalną różnice.

Gdzieś kiedyś czytałem, że seria 97x jest wyjątkowo ostro brzmiąca w porównaniu do reszty Roteli, prawda to? I czy dotyczy to też dzielonego zestawu? Dlatego też przy zaoszczędzeniu trochę grosza zastanawiam się, czy bardziej warto iść w dzielone 970bx, czy np. ra980bx? No bo generalnie jeśli nie teraz, to na pewno za jakiś czas te parę stówek więcej wyłożę i kupię coś 'nowego' ;)

Zdecydowanie RA-980BX, tylko jeśli piszesz, że za jakiś czas jesteś w stanie odłożyć i dozbierać kilka stówek, to proponuje dozbierać i wejść w linię RB-1050/1070 i RC-1070

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Przecie do grobu nie zabierzecie sobie tych pieniędzy;) czemu nie mam sobie pozwolić na większą dawkę przyjemności jeśli mnie na to stać i mam na tym punkcie pierdolca ??;-)

hahahahahah

no jak srasz sianem to Ci nikt absolutnie nie zabroni hahahaha

Kupki robię raz na rzadko raz na twardo, nienawidzę jak mnie kicha boli, ale nigdy nie udało mi się wysrać coś na wzór kaski, lub czegoś co bym mógł spieniężyć, po prostu pieniądze zarabiam;) czasami jestem szczęśliwy, że udało mi się przeżyć od pierwszego do pierwszego, a czasami uda mi się odłożyć jakieś 100-200zł. na miesiąc .

Pozdr.

Tomasz

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Gdzieś kiedyś czytałem, że seria 97x jest wyjątkowo ostro brzmiąca w porównaniu do reszty Roteli, prawda to? I czy dotyczy to też dzielonego zestawu?

Dzielonego nie miałem, ale byłem właścicielem RA-972 oraz RA-971 i w obu wypadkach na górze pasma działy się dziwne rzeczy. Dźwięk był wręcz metaliczny, nieprzyjemny dla ucha. Grało to raz z Paradigm Monitor 3.v4, kolumienkami od miniwieży Yamahy oraz z Dynaudio Audience 50. I za każdym razem było to samo. Przy nich RA-930MkII był potulnym barankiem, klasycznym misiem do poduszki ( choć potrafił nieźle przypierdzielić)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.