Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

edit: kupowalem od tego sprzedawcy swoja dawna 670ES, bez problemu wyslal mi wtedy zdjecia i wszystko zgadzalo sie z opisem, wiec jesli nie odpisuje to pewnie nie odczytal jeszcze wiadomosci, polecam zadzwonic i przypomniec

No tak. Nie można nikogo od razu posądzać o nieuczciwość. Ponowię próbę uzyskania fotek.

Panowie, po pół roku słuchania Rotel RB/RC 990 BX z Dynaudio 52 SE mam jeden problem, na który Kriss 73 już wcześniej zwracał mi uwagę, ale wtedy nie był to dla mnie problem. Otóż przy cichym odsłuchu (godzina 7-8) wzmacniacz gra oszczędnym basem i nocami odsłuch jest niemożliwy, a nie chcę słuchać na słuchawkach. Czy macie jakieś patenty lub po prostu zasugerujecie dokupienie jeszcze jednych kolumn, nie daj Boże zmianę wzmacniacza?

Wine za to z doswiadczenia ponosi 1 z 2 elementow

Zbyt malo wydajny wzmacniacz lub kolumny o zbyt oszczednym basie ale w wypadku RB-990 nie moze byc o tym mowy, wiec zostaja kolumny.

Edytowane przez Bumpalump

Panowie na allegro jest do kupienia RB 990BX. Hmmm... Już jakiś czas nosze się z zamiarem zamiany zestawu -03 na -990. cena RB 990BX jakaś taka..... sprzedający nie odpowiedział na mail z prośbą o fotki wnętrza. Chociaż opinie ma dobre.... sam już nie wiem....

http://allegro.pl/koncowka-mocy-rotel-rb-990bx-i6313978421.html

Typowy handlarz :(

ja za swoją rb990 2 lata temu 1700 dałem - obstawiam ,że w tym stanie zewnętrznym max 1300-1400zł zapłacił - reszta to jego marża :(

Ale ja bym dusił go o szcegółowe zdjęcia wnętrza , bo jak wszystko okej to nawet (po stargowaniu) te 2tys warto dać - to rzadko spotykany model i wart tej ceny

http://allegro.pl/koncowka-mocy-rotel-rb-990bx-i6313978421.html

Typowy handlarz :(

ja za swoją rb990 2 lata temu 1700 dałem - obstawiam ,że w tym stanie zewnętrznym max 1300-1400zł zapłacił - reszta to jego marża :(

Ale ja bym dusił go o szcegółowe zdjęcia wnętrza , bo jak wszystko okej to nawet (po stargowaniu) te 2tys warto dać - to rzadko spotykany model i wart tej ceny

Stan może nie jest kolekcjonerski, ale jak wszystko jest tip-top to 2k jest zwyczajną ceną. Ja za RB-990 dałem rok temu 2k i była to regularna aukcja gdzie było chyba z 19 licytujących.

Edytowane przez buzz_astral

w moim jest także wszystko tak samo jak na tym ze zdjęć - wg mnie także wygląda na jak najbardziej okej (może tylko naklejka na zasilaczu nie jest "idealnie w osi" - ale to dopuszczalne :))

u mnie też tak jest - 5par tranzystorów takie same , a jedna para inna - chyba tak powinno być

Ktoś tu ostatnio szukał RCD-965BX:

http://allegro.pl/rotel-rcd-965-bx-i6320754590.html#thumb/3

Cena ok

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Trochę dużo, ale niespotykany:

http://www.ebay.de/itm/Rotel-RLC-1050-Power-Distributor-/302011658946?hash=item46514c32c2:g:s~EAAOSw0kNXhAZJ

Ciekawe co tam wpakowali do środka?

Edytowane przez klecha

Nie chce mi się tam rejestrować i nie mam większego pojęcia o filtrach. Więc jakby ktoś mógł coś skrobnąć na ten temat byłbym wdzięczny

Wg mnie szkoda tuningować Rotelków, tracą na wartości. Co innego porządny serwis.

Napisałem "wg mnie" ;-)

Każdy ma oczywiście swoje zdanie.

To tak jak ze starymi motocyklami. Jedni tuningowali np. wojenne HD WLA i takie są małej wartości, ale oryginały osiągają zawrotne ceny:

post-48501-0-37680500-1468568652_thumb.jpgpost-48501-0-25527200-1468568667_thumb.jpg

Ech, chciałbym takiego w garażu (ino w wersji cywilnej)...

Edytowane przez klecha

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Ech, chciałbym takiego w garażu (ino w wersji cywilnej)...

A takiego byś chciał :-)

Witam koledzy co sądzicie o tuningach Roteli?

Taki tuning masz na myśli :-)

Honda Shadow stoi u mnie:-)

post-54339-0-69471100-1468577091_thumb.jpg

post-54339-0-87301300-1468577105_thumb.jpg

post-54339-0-76736800-1468577222_thumb.jpg

Wydumka

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Każdy ma oczywiście swoje zdanie.

To tak jak ze starymi motocyklami.

Niekoniecznie zobacz jak wyglądała pierwotnie ta Honda a jak wygląda dzisiaj czyli zdjęcia powyżej. Którą byś wybrał :-) ?

Wiem, że to nie tuning tylko przeróbka, ale jeśli coś ma wyglądać lub grać lepiej to dla mnie sprawa jest oczywista.

post-54339-0-22289800-1468578641_thumb.jpg

Niekoniecznie zobacz jak wyglądała pierwotnie ta Honda a jak wygląda dzisiaj czyli zdjęcia powyżej. Którą byś wybrał :-) ?

większość tą starą bo ma większą wartość .A ja jaką bym wybrał twoim zdaniem?

WADIA 860 , ROTEL RHB 10 (MICHI) KOLUMNY YB AUDIO,VERICTUM .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.