Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Lampę elektronową zleżałą przez lata na magazynie można śmiało brać w ciemno a kondensator to co innego .

Edytowane przez Lucass

To szkoda, że zaprzestali produkcji, tylko dlaczego Nichicon, te akurat w torze audio nie wypadają dobrze w testach

Pozdrawiam

Tomasz

Pytam z ciekawości, puki co jestem zadowolony z tego co siedzi w RC-1082, płyt gramofonowych słucham sporadycznie na Adamie, prezent od wujka, a on go miał od nowości, więc czuje do niego sentyment.

jak słuchasz gramofonu sporadycznie to Ci narazie jakiś profi phonostage nie bedzie potrzebny.

Kiedyś robiłem z kumplem w Holandii odsłuchy phonostage RQ 970 BX i zintegrowany w rc 995 BX

Autosugestia włączyła sie u kumpla ktory twierdził że rq970 gra nieco lepiej od tego w rc 995 :))

A dla mnie jeden i drugi grał bo grał - i chyba takie jest najtrafniejsze określenie phonostage Rotel :)

Ja aktualnie szukam czegoś lepszego na sekcje phono niż MM005 Thorens, po testach z końcówką mocy stwierdziłem że dla analogu przedwzmacniacz gramofonowy jest bardzo ważny.

Ja aktualnie szukam czegoś lepszego na sekcje phono niż MM005 Thorens, po testach z końcówką mocy stwierdziłem że dla analogu przedwzmacniacz gramofonowy jest bardzo ważny.

Tu zależy w głównej mierze od wkładki jaką się uzywa ... Przy wysokiej klasy MC pewnie MM005 nie wystarczy ... Do sredniobudżetowych MM to spokojnie i to z zapasem .

W testach Thorens MM005 miał parametry jak kilka innych dużo droższych phonostage .

Ten mój TEP 302 to trochę na wyrost jest bo miałem zamiar się bawić w porządne MC ale zostaję narazie przy MM.

kupilem rb-980bx i rc-971 mam nadzieje ze bedzie ok, najwyzej bede kombinowal dalej

RCD-965BX będzie odpowiedni do tego RC, trochę go uspokoi na górze, ten RB dida mu kopa. Będziesz zadowolony.

.........

aż przyjdzie taki dzień kiedy powiesz .......... :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

RCD-965BX będzie odpowiedni do tego RC, trochę go uspokoi na górze, ten RB dida mu kopa. Będziesz zadowolony.

.........

aż przyjdzie taki dzień kiedy powiesz .......... :-)

i to wlasnie chcialem uslyszec - "bedziesz zadowolony" ;)

a z tym rt-12 bedzie to wspolgralo, chyba w audio nie ma takiego stwierdzenia jak zbyt duza roznica wieku ? ;)

Różnicy wieku nie ma. Wszystko będzie grało. Jedyną niedogodnością pomiędzy danymi modelami jest to, że niby wszystkie są czarne, ale każdy ma inny odcień tej czerni. Co do pilota, to z serią i ich wzmacniaczami 06 i 15 bez problemu współpracują starsze modele odtwarzaczy z serii 97x. Jedynym wyjątkiem jest DVD Rotela, a konkretnie mój RDV-995, który trzeba obsługiwać własnym pilotem, i nie da się sterować tym od integry. Ale rzadko kto ma taki misz masz, więc spoko.

Witam

Jakby ktos byl zainteresowany to mam do sprzedania integre ROTELa RA-12 kolor czarny(komplet sklepowy)

Sprzet kupiony w kraju jakis rok temu. Stan techniczny i wizualny praktycznie sklepowy-obchodze się ze sprzetem jak z przyslowiowym jajkiem także nabywca bedzie zadowolony. Do obejrzenia i odsluchu w Gdyni. Cena okolo 2400

Edytowane przez rydziu81

dzisiaj RHA -10 podłączyłem i na pierwszy odsłuch dźwięk skierowany na końcówke mocy grał żywiej, ale mało dynamicznie tu dynamika większa

ale to pochopne odsłuchy po 5 minutach odsłuchu...

inaczej, RHA - 10 potrzebuje mocniejszego sygnały żeby zaczał rozwijać skrzydła...

Kable RCA wszystkie mam z czystego srebra

jest lepiej na pewno od rc 990 bx

ale czy lepiej od dźwieku skierowanego na końcówke... hmmm muszę potestować dłużej

Edytowane przez pawelszuszu

Cena okolo 2400

Powodzenia w sprzedaży.

Nowy to 3tys, a pewnie jeszcze można dobry rabat utargować.

Kolegi???

Ma ktoś doświadczenie w firmą proac ???

Paweł wklej fotki rha-10

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Paweł wklej fotki rha-10

Ok, Arek, zaraz to zrobię

widać na foto sfatygowany ten przód po lewej

50612237325937194068.jpg60218066353726371887.jpg65201327596560931191.jpg08683836581377298967.jpg31637139502873626427.jpg14289610597820577016.jpg61079466507095393782.jpg61446119318160575644.jpg50391829881796827297.jpg38051576715671498416.jpg

na foto:

- Rotel RHA 10

- Łukasza Thorens phonostage MM005

- Gramofon Thorens td 160

- końcówka mocy Rb 980 BX

- integra Rotel 840 BX 3

- nagłośnienie Tannoy DC 8 Definition

Ogólnie po za tym przodem poniszczonym na boczkach na RHA to jedynie lekkie rysy na przodzie, a tak chyba jest ok

masz pilot to tego pre ??

właśnie nie mam,

Po tygodniu wysyłam do Łukasza na testy RHA-10 vs RHC-10 na sekcje phonostage

Arek i lekko potencjometr mnie trzeszczy gdy ruszam gałką, zdaje sie że pisałeś jak to zrobić...

Jakby ktos byl zainteresowany to mam do sprzedania integre ROTELa RA-12 kolor czarny(komplet sklepowy) .... Cena okolo 2400

Za ok. 2000 zł niedawno latał używany RA-1520, tak więc wydaje mi się, że za rocznego dostaniesz góra 1500 zł, czyli uczciwą połowę ceny nowego.

Byc moze bedzie mniej niz oczekuje-wszystko jest do dogadania, choc nizej niz 1800 to nie oplaca mi się go sprzedawac.

Pojdzie do sypialni i tyle.

a więc po krótkim odsłuchu analogowego brzmienia na Thorens Td 160:

zalety RHA-10 Michi:

- duża dynamika, lepsza niż w RC 990 BX zdecydowanie

- tera słychać taki "wypierd", dynamit

- dźwiek mocniejszy wyraźniejszy, jest lepiej niż na rc990 i 995

wady RHA-10:

- wada i moim zdaniem chyba bardzo istotna: dźwiek skierowany na końcówke mocy - omijając preamp - jest "żywy i bardziej naturalny"

lecąc prosto na końcówke mocy doświadczyłem mniejszej dynamiki, wypierdu ale wyraźniej słyszałem dźwieki.

Może w tych testach preamp PASYWNY ZAGRAĆ LEPIEJ NIŻ RHA-10

nie wiem, nie miałem RHC-10, ale wkładka też robi swoje

przyszedl do mnie sprzet i moze to glupie pytanie, ale czy do rb-980bx uzywa sie wtykow bananowych?? bo pokretla sie odkrecaja jak do zamontowania widelek, a wkladajac banana nie wchodzi w calosci?

Może, brud siedzi w środku . wsadż igłę i zobacz jak głeboko wchodzi.

wszystko wyglada dobrze i wszystkie nie wchodza na taka sama wysokosc okolo 3mm

cd jeszcze nie dotarlo, ale po podlaczeniu byle jakiego radia rt-950bx juz wiem ze mi sie bardzo podoba, chociaz pierwsze wrazenie jest, jak by troszke brakowalo basu, nie jestem dobry w opisywaniu dzwiekow, ale jest taki utemperowany, ale ogolne wrazenie jest bardzo dobre ;)

Basu brakuje ??

bas jest, ale nie taki misiowaty i rozwalony jak stara ku.... :)

Więc widocznie banany masz za długie, było trza brać od chiquita :)

Basu brakuje ??

Więc widocznie banany masz za długie, było trza brać od chiquita :)

nie mowilem ze brakuje, trzyma sie ku.... ;), ale tak dopiero na godz. 9 czuc moc, a kable mam dwa z bananami w tym jeden od chquity i sa takiej samej dlugosci ;d

a juz taki moj charakter ze we wszystkim widze niedociagniecia ;)

a wkladajac banana nie wchodzi w calosci?

to znaczy ja żadnych wtyków bananowych i innych nigdy bym nie użył, choćby były niewiadomo jak drogie ;)

U mnie kable z czystego srebra są wpięte w RB 980 bx i przykręcone bezproblemowo ;)

Zrobiłem wlasnie konfrontację preampa aktywnego RC-995 vs pasywny RHC-10 ... Zródło to gramofon z phono stage Thorens TEP 302 , koncowka RHB 10 i interkonekty - Sonus-owe sreberka na srebrnych Bullet Plug -ach.

W aktywnym preampie przybyło basu ale ze słabsza kontrolą niż w pre pasywnym ... Scena sie zmniejszyła , wysokie stłumione i ogólnie brzmienie nerwowe bez tej płynności aksamitnosci i namacalności jak w pre pasywnym RHC-10.

Paweł , czekam na Twojego RHA -10 ale zdaje sie ze nie różni sie on jakoś zasadniczo od RC-995

Edytowane przez Lucass

Swego czasu porównywałęm rc-995 do rhc-10 i ta pasywka była przyjemniejsza w odsłuchu.

rc-995 bardziej podbarwiała dzwięk.

Bezpośrednio z rha-10 nie porównywałem, ale jestem ciekaw.

Chociaz mi się wydaje że rha w porównaniu z rc-995 jest bardziej neutralne.

Zrobiłem wlasnie konfrontację preampa aktywnego RC-995 vs pasywny RHC-10 ... Zródło to gramofon z phono stage Thorens TEP 302 , koncowka RHB 10 i interkonekty - Sonus-owe sreberka na srebrnych Bullet Plug -ach.

W aktywnym preampie przybyło basu ale ze słabsza kontrolą niż w pre pasywnym ... Scena sie zmniejszyła , wysokie stłumione i ogólnie brzmienie nerwowe bez tej płynności aksamitnosci i namacalności jak w pre pasywnym RHC-10.

Paweł , czekam na Twojego RHA -10 ale zdaje sie ze nie różni sie on jakoś zasadniczo od RC-995

Swego czasu porównywałęm rc-995 do rhc-10 i ta pasywka była przyjemniejsza w odsłuchu.

rc-995 bardziej podbarwiała dzwięk.

Bezpośrednio z rha-10 nie porównywałem, ale jestem ciekaw.

Chociaz mi się wydaje że rha w porównaniu z rc-995 jest bardziej neutralne.

Nie słuchałem 995 ale miałem u siebie 990. Na pewno RHA -10 gra lepiej od 990 to moge poświadczyć.

Dźwięk jest "potężniejszy i bardziej z jajem"

Co do RHA vs RHC, skłaniam sie ku pasywce, bo wiem jak to jest puścić dźwięk na końcówke moczu :)

Łukasz wyśle Ci preampa RHA w poniedziałek żeby sie nacieszyć troche nim.

Po tym czasie będe grał na integrzę RA 840 BX3

hahaha no takiej zwrotu w audiofilii w życiu nie słyszałem hahahahahahahahhaahha

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.