Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Na Czeskich stronach jest wyceniony http://www.zbozi.cz/...content=nabidky a, że pracuje już w Czeskiej Republice parę ładnych lat i znam co nieco rynek, to wiem też, że Czesi maja droższą elektronikę i nie tylko, jak na Polskim rynku.

............................................................................................................................................................................................................

A to co, rotel przeprosił się z gniazdami XLR, wypuścił RB-1582MKII

http://www.studiospalicek.cz/rotel-rb-1582mkii

rotel_rb1582mkii_4.jpg

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Na necie jest filmik demo tego pre I widac co w srodku siedzi czy da sie rozpoznac ktory model byl podstawa do budowy czy to moze cos nowego???

-nowy pre z XLR to I koncowe 1580 dali w wersji odswiezonej 1582 z XLR(o ile sie nie myle)

Edytowane przez rydziu81

Dokładnie ;)

I cena jak poszła do góry tego RB http://www.studiospalicek.cz/vyrobce/rotel

Na necie jest filmik demo tego pre I widac co w srodku siedzi czy da sie rozpoznac ktory model byl podstawa do budowy czy to moze cos nowego???

Wygląda na to, że to konstrukcja bardziej bazująca na rozwiązaniach jakie stosowane są w cyfrowo analogowych modelach np: RSP czy amplitunerach, będę grubo zaskoczony jeśli dorówna to brzmieniowo np:RC-1070 czy podobnym modelom

Pozdrawiam

Tomasz

• Moderatorzy

orientujecie się jak jest z wyświetlaczami w nowych modelach?

na fotkach często wydaje się, że srebrny ma biały a czarny błękitny wyświetlacz.

to złudzenie, kwestia przyciemnienia czy różne kolory ?

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Sittek, rt-12 można sterować z ios ?

Tak czy inaczej dzisiaj odebrałem CA ms 6.

Idealny sprzęt dla leniwych ludzi.

Dużo było napisanych ochów i achów o jego dacu, ale jakoś mnie nie porywa. gra poprawnie.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

RT-12 bardzo fajnie steruje się iOS-em ( i darmowa co ciekawe). Miałem Androida, ale tamta aplikacja, w dodatku płatna ( ok. 20 PLN) to była porażka. Zwiechy, gubienie sieci, nie reagowanie na komunikaty. Tu działa wszystko płynnie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Do cambridge na ios tez jest free.

Działa całkiem sympatycznie, choć cos mi się jeszcze wiesza. Jak zamknę ipada to później nei widzi dysku.

Zdecydowałem jednak CA kupić bo dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów dostałem go z przesyłka taniej niż rt-12.

Żona dzisiaj skomentowała:

Po co Ci kolejny sprzęt za ogromne pieniądze jak ja (moja żona) nie lubię muzyki?

Czasem się denerwuje jak wydaje kasę na audio.

Ale wydaje mi się, że nie przesadzam w porównaniu do niektórych kobiet:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2520753/Chinese-boyfriend-jumped-death-girlfriend-insisted-going-clothes-shop.html

Żona dzisiaj skomentowała:

Po co Ci kolejny sprzęt za ogromne pieniądze jak ja (moja żona) nie lubię muzyki?

Czasami jedna trafiona płyta załatwia problem. Moja kiedyś nie chciała, a teraz już bardzo chce.

Ha, moja to totalny talent antymuzyczny..

Nie chcielibyście aby przy was śpiewała :) hahah wystarczy, że ja czasem muszę słuchać

witam,

może kogoś z klubowiczów zainteresuje mój Rotel RA-12, zakupiony w październiku 2012, stan bardzo dobry, dokumenty, karton, możliwość faktury VAT, chętnych proszę o kontakt na priv,

pozdrawiam

Zdecydowałem jednak CA kupić bo dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów dostałem go z przesyłka taniej niż rt-12.

Jaki masz model? Stream Magic 6? Dlaczego wziąłeś CA? Ja chciałem NADa C446, ale już nie chcę.

Sittek, a ty dlaczego mas RT-12?

Dlaczego wziąłeś CA?

Cena i opinie.

Sittek, a ty dlaczego mas RT-12?

Sitek o tym pisał kilka postów wyżej.

O ile sie nie myle to CA nie posiada odbiornika radiowego FM a czasem sie przydaje bo nie wszystko idzie przez neta. Pozatym DAC jest chyba ten sam

Edytowane przez rydziu81

To zauważyłem że rotel ma FM i jest tańszy. A jak wypada porównanie na odsłuchu? Miałem w domu wzmacniacz RA-12 i jakoś mi nie podszedł. Co można powiedzieć i brzmieniu RT-12?

To tak jak z policją na całym świecie.

Jakby co ja wróciłem, polałem i mogę gadać. :-)

Porównywałem w sklepie. Co do parametrów CA jest bardziej zaawansowany, bez dwóch zdań, choć mają podobne zasadnicze podzespoły, to Rotel jest fabrycznie zablokowany i nie odtwarza Hi Res. Ale gdy słuchałem, to przyznam szczerze, że Rotel podobał mi się bardziej, miał masę, miał lepsze wypełnienie i w ogóle czuć było większą potęgę. CA połączony był chyba z CA 650A, a RT-12 z RA-1520

To że akurat był Rotel nie miało znaczenia, bo byłem wtedy gotów zmieńić Rotela na CA, ale ogólnie ten komplet mi nie podpasował.

Teraz na RT-12 gdy nawet gram pliki mp3 w 320kbps ( pod warunkiem, że są poprawnie zrippowane, a nie szyucznie konwertowane), to ptzyznam, że większej różnicy pomięczy FLAC, ktre też ładnie odtwarza, a nawet płytami CD, nie słyszę. No może trochę bas jest bardziej zdyscyplinowany i ładniej zróżnicowany, ale większego szału w różnicy nie ma.

Radio internetowe jest również kapitalne, jeśli włączy się dobrą stację, co najmniej 192kbps, lub nadającą ok. 100 kbps w WMA czy AAC. Wtedy jest naprawdę rewelacja.

Reasumując z tego RT-12 jestem bardzo zadowlony

Byłem wczoraj w Gdyni w Albatrosie i namawiali mnie na Stream Magic 6, ale widzę że RT-12 jest tańszy.

A dali posłuchać? Bo to byłby najlepszy sposób na bolączkę zakupu

Mam dlatego, że sobie go kupiłem :-)

Bez pampersów nie, nie da się spokojnie co niektórych postów przeczytać;-)) ( + )

Pozdrawiam

Tomasz

A dali posłuchać? Bo to byłby najlepszy sposób na bolączkę zakupu

Z odsłuchem pewnie było by problemu, tylko nie miałem czasu. Odsłuch to nie wszystko. O NADzie słyszałem kilka opinii, że ma wadliwy soft. Dlatego tak to drążę, żeby się dowiedzieć czy użytkownicy nie zgłaszają ukrytych wad.

Z odsłuchem pewnie było by problemu, tylko nie miałem czasu. Odsłuch to nie wszystko. O NADzie słyszałem kilka opinii, że ma wadliwy soft. Dlatego tak to drążę, żeby się dowiedzieć czy użytkownicy nie zgłaszają ukrytych wad.

Sprzęt jeśli ma się zepsuć, to się zepsuje. Bezawaryjny Rotel to był, ale w XX wieku, teraz jest tylko mniejsza lub większa szansa, że nie sypnie się szybciej niż inne marki.

Uważasz, że odsłuch to nie wszystko? Kurcze, tym stwierdzeniem burzysz wszelkie dogmaty audio :-)

Ja bym jednak na tym się skupił i znalazł czas, tym bardziej, że na ten sprzęt wydaje się około 4000 złotych.

Rotel, gdy go kupiłem, na początku, też z firmware miał kłopot, rwał FLACZKI i podnosił mi poziom cukru i podnosił ciśnienie. Po aktualizacji jest teraz wszystko OK, ale na początku nerw był. I widzisz, to był ten niby solidny Rotel ....

Na szczęście serwis stanął na wysokości zadania i szybko uświadomił mnie co i jak.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.