Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

ale jeśli chodzi o temat DAC to widzę że masz słabe rozeznanie do czego to służy,

Przyznaje, że mam tylko ogólne pojęcie. A do czego tak na prawdę służy proszę Pana;) oprócz tego, że jest to przetwornik cyfrowo-analogowy?

Ale uwierz, ze przestawianie kilkunastu kartonów aby dostać się do konkretnej płyty już może być uciążliwe :) Te sekundy na włączenie płyty to tylko miły dodatek.

Wybacz, ale ja nie trzymam płyt w kartonach tylko posegregowane na półkach;)

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Znam ludzi u których jest tego dużo więcej ;)

Ja osobiście byłem kiedyś na odsłuchu z kolegą wzmacniacza Primare i facet który go sprzedawał miał ponad 1500 płyt.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

a jeśli chodzi o MP3 to założę się z tobą że nie rozpoznasz który fragment jest oryginalne a który skompensowany do formatu mp3

Może u Ciebie jak byś coś zmajstrował to bym nie rozpoznał, natomiast u siebie widzę ogromną różnicę. I np. dla mnie kompresja 190 kbps brzmi lepiej od kompresji 320 kbps.

Wybacz, ale ja nie trzymam płyt w kartonach tylko posegregowane na półkach;)

Co się dało, leży posegregowane na półkach. Nie wiem jak dużo masz miejsca, ale pomyśl, że masz 10x tyle płyt co w tej chwili. Gdybym miał możliwość porobiłbym sobie specjalne regały. Poza tym, co chwilę dochodzą nowe. Za dużo ciekawej muzyki się ukazuje:)

A czego w ogóle słuchasz na co dzień i na czym bo masz chyba troszkę fajnego sprzętu

Wszystkiego prócz rapu i hip hopu.

Kiedyś prosiłeś mnie o wklejenie drugiego pokoju ;)

Trochę jeszcze rzeczy mam na strych

ostatnio wykopany mój pierwszy poważny magnetofon ;)

Pozdrawiam

Tomasz

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Co się dało, leży posegregowane na półkach. Nie wiem jak dużo masz miejsca, ale pomyśl, że masz 10x tyle płyt co w tej chwili. Gdybym miał możliwość porobiłbym sobie specjalne regały. Poza tym, co chwilę dochodzą nowe. Za dużo ciekawej muzyki się ukazuje:)

Wiesz Smykus ile w 12m2 może zmieścić się płyt? Jedna długa póła na 4 metry i już masz z 300 płyt. A ile takich półek wejdzie na ścianę? Oj dużo zapewniam Cię.

O Matko Przenajświętsza!!!

Obrobiłeś jakiś salon???

Znam ludzi u których jest tego dużo więcej ;)

Mam 40 lat, a miłość do muzyki poczułem w wieku 13-15lat więc wszystko mówi za siebie, na wakacjach zamiast chodzić z kolegami na basen to poświęciłem swój czas na pracy dorywczej abym mógł spełnić swoje marzenie, zakupiłem sobie przez dwa sezony zestaw dużej DIORY z szufladom

Jestem deczko starszy ale podobnie jak Ty zamiast chodzić na imprezki pracowałem w wakacje aby kupić gitarę. Szuflada fajny sprzęt na te czasy. Chetnie bym posłuchał teraz takiego sprzętu. Pamiętam diory kasprzaki finezję altusy itp. Jestem ciekaw jak to by zagrało w porównaniu do np Roteli z tamtych lat.

Trochę jeszcze rzeczy mam na strych

ostatnio wykopany mój pierwszy poważny magnetofon ;)

Chyba dużo pracowałeś w wakacje że masz tyle sprzętu

Jestem ciekaw jak to by zagrało w porównaniu do np Roteli z tamtych lat.

Fajnie to przyjemne uczucie, w moim warsztaciku słucham amatora 2 z oryginalnymi kolumnami i jestem szczęśliwy ;)

Pozdrawiam

Tomasz

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

A dzisiaj dostałem w idealnym i oryginalnym stanie od kolegi Czecha Tesle B101

Miałem kiedyś Grundig ZK-140, a potem Arię. Szpule mam gdzieś do dzisiaj.

Aria była fajna, u nas w mieście koleś swego czasu dyskoteki na niej urządzał. Wiecie jak to fajnie grało? Był 4-ro ścieżkowy i miał 2 prędkości nie pamiętam już jakie.

Wiesz Smykus ile w 12m2 może zmieścić się płyt? Jedna długa póła na 4 metry i już masz z 300 płyt. A ile takich półek wejdzie na ścianę? Oj dużo zapewniam Cię.

Przy wysokości mieszkania 250 cm jakieś 13 półek. Da się upchąć i 17, ale sporo płyt nie trzyma wymiaru 12cm i byłby z nimi problem. 13 półek po 300 to niecałe 4000 płyt, Do końca roku miałbym komplet. Co potem? Kolejna ściana? Jak pokój tylko do odsłuchu to super, jeśli nie, to już jest problem. Jeśli masz możliwość zastawienia ścian samymi regałami z płytami to szczerze zazdroszczę. Nienawidzę trzymać płyt w kartonach :)

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Ile razy taśma pękła to sklejało się na taśmę klejącą delikatnie. Kryzys był to i taśm nie było. Stilon Gorzów pamiętam jak dzisiaj.

Przy wysokości mieszkania 250 cm jakieś 13 półek. Da się upchąć i 17, ale sporo płyt nie trzyma wymiaru 12cm i byłby z nimi problem. 13 półek po 300 to niecałe 4000 płyt, Do końca roku miałbym komplet. Co potem? Kolejna ściana? Jak pokój tylko do odsłuchu to super, jeśli nie, to już jest problem. Jeśli masz możliwość zastawienia ścian samymi regałami z płytami to szczerze zazdroszczę. Nienawidzę trzymać płyt w kartonach :)

Daj spokój smykus, Przecież nie będę miał tylu płyt, byle czego nie zbieram. Żartowałem z tymi półkami.

Przy wysokości mieszkania 250 cm jakieś 13 półek. Da się upchąć i 17, ale sporo płyt nie trzyma wymiaru 12cm i byłby z nimi problem. 13 półek po 300 to niecałe 4000 płyt, Do końca roku miałbym komplet. Co potem?

Że tak odważnie zapytam nie myślałeś o kupnie większego mieszkania lub domu?

Pozdrawiam

Tomasz

Ile razy taśma pękła to sklejało się na taśmę klejącą delikatnie. Kryzys był to i taśm nie było. Stilon Gorzów pamiętam jak dzisiaj.

Daj spokój smykus, Przecież nie będę miał tylu płyt, byle czego nie zbieram. Żartowałem z tymi półkami.

Chyba nikt nie zbiera byle czego (czegoś czego nie słucha). A płyt miesięcznie wychodzi tyle, że głowa mała. Na szczęście nie mam świadomości ile ukazuje się dobrych płyt, bo zostaje tylko palnąć sobie w łeb :)

Że tak odważnie zapytam nie myślałeś o kupnie większego mieszkania lub domu?

Sprawa w trakcie realizacji, tylko to musi jeszcze trochę potrwać:)

Zaimponowało mi nowe wzornictwo Rotela, cos na wzór Musical Fidelity, katalog Rotela na rok 2015 ;-))

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Witam panowie,pisze do Was jako nie Rotelowiec już ale to nie ma znaczenia,ważne że muzyka która płynie z głośników relaksuje mnie :)

Zakupiłem Cabasse Minorca MC40 kolor purpurowa wiśnia,dwa sety maskownic,stojaki dzisiaj kupiłem używki ma się rozumieć.

Docelowo szukam wzmaka w klasie A/B lub samej A.

Kolumny znikają w pokoju,jest przestrzeń,dźwięk nie jest skupiony i zaciśniony jak miałem z audience 72 w jednym miejscu.

Czułe na okablowanie,jest słyszalna różnica,miedziaki przegrywają ze srebrem.

co najważniejsze w moim przypadku,małżonce się bardzo podobają i twierdzi że są najpiękniejsze z tych co miałem,ach te baby :)

Łokmen Saba

Zaimponowało mi nowe wzornictwo Rotela, cos na wzór Musical Fidelity, katalog Rotela na rok 2015 ;-))

podasz pewnego link ?

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Docelowo szukam wzmaka w klasie A/B lub samej A.

bolth odsłuchaj Xinak PA-M albo Primare.

Dzień dobry,

Jestem tu nowy, przymierzam się do upgrade mojego starego systemu na klocki Rotel'a - najchętniej z serii 980BX, ale rozważam inne opcje.

Do 980BX musisz mieć kolumny grające po ciemnej stronie, bo za bardzo iskrzy na górze.

Xindak PA-M miało być.

Do 980BX musisz mieć kolumny grające po ciemnej stronie, bo za bardzo iskrzy na górze.

Jak kupię wzmacniacz to zacznę się rozglądać za kolumnami. Rozważam też opcje pre+końcówka. Na allegro stoi komplet RC+RB 971 (nawet z mojej okolicy) ale wydaje mi się, że trochę drogo, a i chyba 980 lepiej zagra.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.