Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

A z resztą jedyny klocek budzi mój podziw RA-930 AX

A Dynie to możesz sobie wstawić na Halloween

A właśnie źle nagrane płyty właśnie mnie zaskoczyły na 820AX. Kup sobie i posłuchaj na Acoustic Energy. Polecam i myślę, że Cię stać na te 350 zł.

Kriss 73 :

- skoro Dynki to dno, to po co sobie zostawiłeś A42?

- skoro sprzedałeś RA-980, to po co chcesz kupić ode mnie RA-980?

Jak będziesz w 3mieście, bądź w okolicy, to wpadnij do mnie na odsłuch. Usłyszysz jak ciężki metal potrafi zagrać na Rotelu i Dynkach!!! A blachy w Ironach są ok!

Faktem jest to, że kiepsko zrealizowane płyty (większość w metalu) będą walić po uszach. Żaden, nawet hiendowy sprzęt nie zrekompensuje złej realizacji....

Problemem jest u ciebie chyba akustyka i wielkość pomieszczenia odsłuchowego (14mkw jak pamiętam).

Co do dynamiki i gęstej barwy - Sepultura ! Jest bardzo ok (Roots - made in Japan)!!!

Edytowane przez klecha

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Kolego Croowab zachowaj dystans co do niektórych osób na forum nie można ładować wszystkich do jednego worka !!!!!!

WADIA 860 , ROTEL RHB 10 (MICHI) KOLUMNY YB AUDIO,VERICTUM .

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Jak będziesz w 3mieście, bądź w okolicy, to wpadnij do mnie na odsłuch. Usłyszysz jak ciężki metal potrafi zagrać na Rotelu i Dynkach!!! A blachy w Ironach są ok!

Bardzo Tobie dziękuję kolego. I bardzo miał bym śmiałość wpaść, ale niestety graniczą nas kilometry. Ale na prawdę się zdziwisz, kiedy ktoś zapuka do Twoich drzwi;)

Ap ropo akustyki to zapewne masz rację. Ale coś powiem a raczej napiszę. Dziękuję Tobie za konkretne odpowiedzi, ale nijak to ma się z rzeczywistością. Czekam cały czas na xaviany z serii junior XN na scan speek. Jeśli to nie pomorze to Rotel 930 AX zabłyśnie dla mnie znowu na CD. Bo dla mnie to piękna stereofonia. Pozdrawiam .

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

- skoro sprzedałeś RA-980, to po co chcesz kupić ode mnie RA-980?

Bo 980, który kupiłem okazał sie LEWY. Wiem jak brzmi 980-tka. A teraz sprawdzę 1070.

Problemem jest u ciebie chyba akustyka i wielkość pomieszczenia odsłuchowego (14mkw jak pamiętam).

Chyba się z Tobą zgodzę. W innym pokoju na Missionach brzmi to lepiej.Ja nie słucham Death Metal. Ale Hendrix brzmi przebojowo. A Iron z wycofaną górą u mission brzmi idealnie. Może to winyle nie wiem, ale CD-ek yamaszki nie brzmi tak jak powinien. Tak jak pisałem wcześniej przerzucam się na winyle.

Sepultura ! Jest bardzo ok

Zcałym szacunkiem ale takich gówien nie trawią moje uszy.

Zcałym szacunkiem ale takich gówien nie trawią moje uszy.

Z całym szacunkiem, więc co możesz powiedzieć o szybkim, ciężkim metalu na Rotelu i Dynkach?

Już chyba ktoś ci podpowiadał: kup dobre słuchawki i po kłopocie (stereofonia, sąsiedzi itd).

Łatwiej je dobrać niż kolumny a i koszt może być znacznie niższy...

P.S.

Czytając twoje wpisy, to ty chyba sam za bardzo nie wiesz czego oczekujesz. Skaczesz po tak różnych systemach i ciągle narzekasz. Weź rusz swoje 4 literki i zabierz się za odsłuchy, to najprostszy i najtańszy sposób by zaspokoić swoją ciekawość i odnaleźć to co lubisz najbardziej.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Wiem już szacowne grono w czym polegał mój problem. Jeśli kogoś uraziłem to niestety muszę przyznać i przeprosić tych wszystkich, którym zalazłem za skórę. Ale chciałem tego i wręcz domagałem się by ktoś ustawił mnie do pionu, dlatego te prowokacje z mojej strony. Kolega Klecha bardzo mi pomógł:

Czytając twoje wpisy, to ty chyba sam za bardzo nie wiesz czego oczekujesz. Skaczesz po tak różnych systemach i ciągle narzekasz. Weź rusz swoje 4 literki i zabierz się za odsłuchy, to najprostszy i najtańszy sposób by zaspokoić swoją ciekawość i odnaleźć to co lubisz najbardziej.

Zacząłem dzisiaj od rana. Przeniosłem mój system z RA 1070 + dynaudio42 do pokoju moich rodziców na metrażu 18M2. Latałem spocony jak przysłowiowa mysz kościelna. Ale po podłączeniu kolumn (a opłacało się bowiem tutaj leżał pies pogrzebany) AKUSTYKA!!! W moim felernym pokoju nie brzmi nic dobrze. To jakiś dziwny i przeklęty pokój. W drugim pokoju mam RA 930 AX mission, gdzie jest podłączony gramofon. Przeniosłem ten cały system do mojego pokoju, w którym bazuję. Co się okazało? Zwykłe dno. Gra to zupełnie inaczej. Dynki to bardzo dobre kolumny niesamowicie dynamiczne, z Rotelem to Dynamit. Lecz ten wzmak, nie ma w sobie żadnej tzw. magii. Gra ostro tak jak Primare. I jeszcze jedno TomaszE miał rację. Jest trochę sucho na średnicy. A, że góra wycofana troszkę w Dynkach to dobrze, na niektórych płytach daje nieźle po uszach. Jutro przyjdą do mnie Xavian z serii XN jak polecał Tomcio. Podzielę się informacją.

Pozdrawiam wszystkich Rotelowców.

Kriss mieszkałem w bloku i tam każdy sprzęt grał dobrze a jak się przeprowadziłem 3 lata temu do domu i podłączyłem sprzęt to się załamałem. Tragedia przez duże "T". Długo walczyłem z akustyką i trochę z żoną;) ale udało mi się zrobić fajny salon i teraz gra już muzyka. Po tych walkach śmiem twierdzić że dobra akustyka to absolutna podstawa i od tego należy zaczynać. Powodzenia. Aaaa masz przeklęty pokój bo słuchasz death metalu;)

Edytowane przez kerryNS
Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Aaaa masz przeklęty pokój bo słuchasz death metalu;)

Nie kerry ja nie słucham Death metal. W większości to Black Metal i Heavy. Black Sabbath, Led Zeppelin, Jimi HendriX, Venom, Iron Maiden, Slayer tylko 2 płyty najlepsze Show No Mercy i South of Heaven,Celtic Frost. Z innego przedziału to Kult, Sisters of Mercy, The Doors, Pink Floyd i oczywiście Roger Watwrs;) I wiele wiele innych zespołów.

Chciałem napisać jeszcze o RA-11 czy 12 to to samo tylko moc większa w 12-tce. Słuchając Kult Taty Kazika + monitor audio, Bowiem seria 12 ma troszkę wycofaną górę powiem, że nigdy nie słyszałem tak pięknej stereofonii na żadnym z 10 wzmacniaczy Rotela, które posiadałem.

Mała poprawka Roger Waters.

To takim razie jak nie słuchasz death metalu to Twój pokój nie jest przeklęty tylko nawiedziony;) Ponoć z serii 10 najlepiej gra nie 11 czy 12 tylko 10. Tak stwierdził gość w sklepie w Krakowie. 12 faktycznie stereofonia bardzo fajna podobna jest w 1070 Co do Slayera to 3 płyta to dla mnie mistrzostwo ale South of Heaven też jest klasa.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Ponoć z serii 10 najlepiej gra nie 11 czy 12 tylko 10. Tak stwierdził gość w sklepie w Krakowie.

10 to identyczne brzmienie tyle że bez pilota i bez wyświetlacza. Odsłuchiwałem te modele w Poznaniu w salonie Top-Hifi. Tam urzekła mnie kultura brzmienia RA-11. Ale po powrocie do domu szczęka mi opadła;) pisałem już o tym. Bo ja mam nawiedzony pokój;) Nie wiem jak to jest ale każdy z nas dysponuje innym słuchem. RA-11 natomiast słuchałem z Castle Knight bo oddałem go mojemu bratu. Bas w tych Castlach na prawdę jest powalający. Jest gęsty, i brzmi bardzo ciepło. Natomiast nie ma w nich dynamiki, której ja bym oczekiwał. Zapytaj kolegę Boltha. Miał taki zestaw. No i widzisz jak to jest Kerry gość w sklepie mówi tak a sytuacja wygląda zupełnie inaczej. Innym podoba się taki przekaz muzyczny innym nie. Nie ma co drążyć tematu, bo jak to powiedział Szymek chyba coś w tym stylu każdy słucha to co lubi i na czym lubi;) On ma podpięte Paradigm. Dla mnie to mordercze połączenie;)

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Jak najbardziej Kerry. Posłuchaj sobie płytę Jason Newsted - Heavy Metal Music. Metallica nigdy nie dała mu szansy na przebicie się. Przesłuchałem płytę na początku kilkanaście razy. Nie byłem zachwycony. Ale przesłuchując ją po raz enty odkryłem coś. Ta płyta jest świetna. Jego bas jest bardzo specyficzny, pokazuje kunszt tego jak dla mnie teraz wielkiego artysty. I nic tam nie jest związane z Metaliką jak myślałem kiedy tą płytę kupowałem. Tam Jason pokazał na prawdę na co go stać. Wsłuchując się w jego granie na basie, to istnieje tylko jeden człowiek na tym padole, który dysponuję swoją charakteryzacją dźwięku basu. To Steve Harris z tą swoją klekoczącą gitarą.

Harris gra palcami a że jest liderem Iron Maiden to nie da się zagłuszyć. Jason gra kostką i dobrze zrobił że odszedł z Metalliki. Posłuchaj pierwszych płyt zespołu Jasona bardzo fajna muza. Chyba Flotsam & Jackson. Może koledzy z forum nie obrażą się za te wpisy nie o Rotelu;)A płytę Jasona chętnie posłucham.

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Chyba Flotsam & Jackson.

Flotsam&Jetsam;)

No chyba się nie obrażą;)

Liderem Iron za wsze był i będzie Bruce Dickinson. Chodź dwie pierwsze płyty Iron Maiden z Paulem Dianno są fenomenalne.

Harris gra palcami

Z Dire Straits Mark gra tylko palcami, a zauważ jak ostro;)

Jutro przyjdą do mnie Xavian z serii XN jak polecał Tomcio.

Jeśli to o mnie chodzi, to ja sobie nie przypominam aby koledze polecał zakup kolumn Xavian

Pozdrawiam

Tomasz

No do końca to jednak sobie nie daruję ale czasem ręcę opadają a już nie chce mi się przepychać.

Sam mało znam i mało osłuchany jetem więc nie na moje nerwy jest wadzić sie z kimś kto jeszcze mniej słyszał.

Ale to tyle.

Generalnie w planach mam budowę monitorków na ss ilu ale nie do końca wiem co i jak.

A na forum zaglądam w końcu mam jakiegoś rotelka w domu więc jeszcze chyba należe do tego klubu;)

Tomasz a jak plany w kierunku 802d?

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Odpuściłem, jestem zadowolony ze swoich konstrukcji DIY, kasa przeznaczyłem na zakup drugiego mieszkania ;-)

Ja przeznaczyłem naddatek kasy na alkohol. Ale pytałem Ciebie wcześniej w jakie kolumny zainwestować; nie miałeś czasu

nic nie zapodałeś; tyle mojego, co sie najebałem przy dźwiękach Talking Heads. I teraz jestem Psycho Killer. I zabiję ten wątek.

wiem, że hi-end to wyższa szkoła onanizmu; sonicznego oczywiście ;)

Gość Kriss 73

(Konto usunięte)

Jeśli to o mnie chodzi, to ja sobie nie przypominam aby koledze polecał zakup kolumn Xavian

Czasami mam wrażenie... daruję sobie tę wypowiedź. Ale pisząc z Tobą na PW pierwszy raz usłyszałem o takich kolumnach. Przyśniło mi się to? A swoją drogą to ja już mam to czego oczekiwałem. Więc czas by powiedzieć sobie Goodby.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.